Probleme pentru finanțele publice britanice - Datoria guvernamentală a atins un record pentru istoria recentă

Probleme pentru finanțele publice britanice - Datoria guvernamentală a atins un record pentru istoria recentă
📅 2024-09-22

Datoria guvernamentală britanică a atins 100% din producţia economică, pentru prima dată în istoria recentă a ţării, iar luna trecută finanţele publice au înregistrat un nou deficit bugetar mare, amplificând problemele pentru ministrul de Finanţe Rachel Reeves în timp ce îşi pregăteşte planurile privind impozitele şi cheltuielile, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Datoria netă a sectorului public, excluzând băncile deţinute de sectorul public, a crescut la 100% din PIB pentru prima dată de la începutul înregistrărilor lunare în 1993, de la 99,3% în iulie, potrivit datelor Oficiului Naţional de Statistică.

Înregistrările Băncii Angliei arată că datoria a fost ultima dată la acest nivel în mod regulat la începutul anilor 1960, când Marea Britanie se confrunta încă cu repercusiunile financiare ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Datoria guvernamentală a crescut în timpul crizei financiare globale şi apoi din nou în timpul pandemiei de COVID-19.

Creşterea economică slabă de atunci a contribuit, de asemenea, la creşterea datoriei publice ca pondere a produsului intern brut.

Guvernul a împrumutat 13,734 miliarde de lire în august, cu 3,3 miliarde de lire mai mult decât în ​​august anul trecut.

Un sondaj Reuters a indicat un deficit de 12,4 miliarde de lire sterline.

Cifrele au arătat o creştere a cheltuielilor cu prestaţiile sociale şi a cheltuielilor curente, reflectând o inflaţie mai mare decât de obicei.

Reeves a avertizat că impozitele vor creşte în bugetul ei care va fi prezentat pe 30 octombrie, dar a exclus creşterile texelor pe venituri, impozitelor pe profit şi pe valoarea adăugată, lăsând puţin spaţiu de manevră pentru a îmbunătăţi serviciile publice şi a stimula investiţiile.

”Cifrele finanţelor publice din august evidenţiază poziţia fiscală dificilă cu care se confruntă cancelarul înainte de primul ei buget”, a spus economistul PwC Gora Suri.

Până acum, guvernul a împrumutat 64,1 miliarde de lire sterline în primele cinci luni ale exerciţiului financiar 2024/2025 - cu aproximativ 6 miliarde de lire sterline mai mult decât prognoza Oficiului pentru Responsabilitate Bugetară pe care a publicat-o în martie.

Cifrele deficitului au fost mai mari decât OBR aşteptat pentru fiecare dintre ultimele patru luni.

Datorii guvernamentale în valoare de câteva sute de miliarde de lire sterline sunt deţinute de Banca Angliei. Excluzând BoE, datoria ca pondere în economie a crescut la 92%, un alt record, de la 91,6% în iulie.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Pază sporită în jurul epavei iahtului de lux Bayesian - Seifurile și hardurile de la bord ar fi ținta serviciilor de informații străine

Autorităţile italiene au confirmat o cerere de securitate suplimentară în jurul epavei iahtului de lux Bayesian, care s-a scufundat în august, provocând moartea a şapte persoane, inclusiv a antreprenorului britanic în domeniul tehnologiei Mike Lynch, după ce au apărut temeri că Citește mai d...

După temperaturi de vară se instalează instabilitatea. Când vin ploile - Prognoza meteo pentru intervalul 22 - septembrie 30 septembrie

Meteorologii au emis prognoza pentru ultima săptămână a lunii septembrie. Se anunță vreme caldă urmată de o perioadă de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor. INTERVALUL 22.09.2024 ORA 21:00 - 23.09. Citește mai departe...

Beatriz Haddad Maia a câştigat turneul de la Seul

Brazilianca Beatriz Haddad Maia a învins-o duminică pe rusoaica Daria Kasatkina în finala turneului de tenis de la Seul, în trei seturi, 1-6, 6-4, 6-1, şi a câştigat astfel primul său titlu într-o competiţie WTA 500 în proba de simplu, informează Reuters, potrivit Agerpres. Citește mai depar...

VIDEO Kenyenii au dominat la Braşov Running Festival

Atleţii kenyeni au dominat cursele tRUNsylvania International 10K, desfăşurate duminică în cadrul evenimentului Braşov Running Festival. Citește mai departe...

FOTO Lucian Bode scoate la înaintare 'armata' de femei din PNL:'Ne aflăm în pragul unei bătălii cruciale'

Secretarul general al PNL Lucian Bode afirmă că partidul are nevoie de toată energia si susţinerea Organizaţiei Femeilor Liberale pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, pentru a-şi atinge obiectivele politice si ”pentru a continua lucrurile bune începute de guvernarea Citește mai de...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..