Athos Salomé , din Brazilia, supranumit „Nostradamus viu”, pentru predicțiile legate de pandemia de coronavirus și moartea Reginei Elisabeta, face noi predicții terifiante. El susține că 2025 va fi anul în care „umanitatea poate pierde controlul asupra tehnologiei”.
Conform Daily Mail, Salomé a spus că anul care vine este unul al inovației radicale, dar și al provocărilor fără precedent.
Odată cu dezvoltarea inteligenței artificiale, a calculului cuantic și a progreselor în domeniul medical, el avertizează că lumea ar putea fi în pragul progresului revoluționar sau a unui dezastru iminent.
Într-un interviu acordat pentru Daily Mail, Salomé susține că 2025 va fi punctul de cotitură. Pe de o parte, potențialul științific poate oferi oamenilor instrumente eficiente pentru a rezolva numeroase probleme, pe de altă parte, vom vedea perspectiva utilizării tehnologiei „fără rațiune”.
„Vom avea răspunsuri la întrebări cheie care sunt importante pentru viitor: Construim o pas cu pas viitorul sau ne aruncăm într-o lume a confuziei?, a adăugat el.
„Se pare că lumea se află acum la ceea ce s-ar putea dovedi a fi cea mai importantă răscruce de drumuri din istoria ei”, detaliază el.
Salomé prezice că 2025 va fi anul în care inteligența artificială va atinge cote de neimaginat.
Se va pierde controlul asupra tehnologiei în 2025?
„Sistemele avansate vor putea funcționa în mai multe domenii în același timp, imitând raționamentul uman. AI va putea să proiecteze clădiri, să planifice campanii de publicitate și să diagnosticheze boli în câteva secunde. Dar pe măsură ce transferăm atât de multă putere către mașini, apare întrebarea: ce se întâmplă dacă pierdem controlul?”, a completat el.
„Calculul cuantic, limitat anterior la laboratoarele experimentale, ar putea rezolva în curând probleme practice.”, a spus Salomé.
Modelarea moleculelor pentru medicamente noi? „Posibil”. Distrugerea sistemelor globale de securitate digitală? „Este Iminentă”, a răspuns el.
Salomé a avertizat, de asemenea, că guvernele, băncile și instituțiile s-ar putea confrunta cu o criză cibernetică fără precedent.
Conexiuni creier-mașină
El a spus: „Imaginați-vă un viitor în care creierul uman se poate conecta direct la inteligența artificială. Această tehnologie ar putea trata bolile neurologice, dar prezintă și un risc înspăimântător: invazie mentală și manipulare a gândurilor.”
„Suntem gata să renunțăm la ultimul bastion al intimității – mințile noastre?”, se întreabă el.
Salomé a spus: „Cipurile implantabile sunt pe cale să devină populare. Aceste dispozitive vor monitoriza starea de sănătate, vor conecta utilizatorii la internet și pot permite urmărirea în timp real.”
„Pentru mulți, acest lucru sună eliberator; pentru alții, este prevestitorul unei lumi în care suntem urmăriți în mod constant.”
Monede digitale și sfârșitul banilor fizici
În 2025, Salomé prezice că monedele digitale guvernamentale se vor consolida.
El a explicat: „Tranzacțiile vor fi rapide, dar complet urmăribile, stârnind îngrijorări serioase cu privire la confidențialitate. Guvernele vor avea control absolut asupra banilor digitali, fiind capabile să înghețe conturile sau să monitorizeze fiecare achiziție”.
Salomé avertizează asupra unei creșteri a atacurilor cibernetice, capabile să paralizeze rețelele electrice, spitalele și sistemele bancare.
El a spus: „Într-un scenariu global polarizat, aceste arme ar putea deveni principalele instrumente de conflict între puteri”.
Anul adevărului cu privire la OZN?
Salomé a spus: „Mulțumită telescopului James Webb, omenirea ar putea obține în sfârșit răspunsul la existența vieții extraterestre, în timp ce guverne precum SUA ar putea declasifica fișierele OZN.”
„Dacă sunt adevărate, aceste descoperiri ar putea revoluționa viziunea cuiva despre universul în care existăm – și despre noi înșine”.
Despre fuziunea nuclear, el a spus: „Nu este niciodată cu mult dincolo de orizont; noua idee de energie curată, nelimitată – fuziunea nucleară”.
Dar Salomé atrage atenția și asupra faptului că încălzirea globală pune probleme precum topirea Arcticii, care va elibera metan în „cantități catastrofale” și va contribui la criza climatică.
„Aceste mișcările populare ar putea împinge guvernele să reconsidere unele politici și să redea oamenilor mai multe libertăți personale”, a explicat el.