ICI București și AGERPRES lansează proiectul: „Agerpres Daily News | Hold History”

ICI București și AGERPRES lansează proiectul: „Agerpres Daily News | Hold History”
📅 2024-10-19

Într-o eră în care dezinformarea și știrile false câștigă tot mai mult teren, ICI București și Agenţia Naţională de Presă Agerpres, cu sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, lansează luni, 21 octombrie 2024, ora 11:00, la Palatul Victoria, proiectul "Agerpres Daily News | Hold History”.

Inițiativa are scopul de a combate dezinformarea și de a promova jurnalismul de calitate prin utilizarea tehnologiei blockchain și a tokenurilor non-fungibile (NFT).

Proiectul își propune să transforme știrile autentice și verificate în NFT-uri unice, oferindu-le consumatorilor de media posibilitatea de a colecționa și de a deține o parte dintre cele mai relevante momente din actualitatea zilnică. Fiecare NFT va reprezenta o selecție a celor mai importante informații ale zilei, oferite de o sursă de încredere, având inclus un certificat de autenticitate digitală, garantat de tehnologia blockchain, care previne modificările sau manipularea informațiilor.

Tehnologia blockchain asigură transparența și securitatea informației, garantând că știrile distribuite nu pot fi modificate ulterior, construind astfel încrederea în sursele media.

În fiecare zi, o echipă de jurnalişti cu experienţă va selecta cele mai importante știri, care vor fi transformate în NFT-uri. Aceste NFT-uri vor fi disponibile pe platforma ICI D|Services, prima platformă instituțională din Europa dedicată gestionării și tranzacționării activelor digitale.

“Dezinformarea este una dintre provocările majore ale erei digitale. Utilizarea tehnologiei blockchain în lupta împotriva dezinformării permite înregistrarea transparentă și verificabilă a informațiilor. În plus față de platforma #nofake, lansată deja de MCID, astăzi facem încă un pas important spre un ecosistem digital mai sigur și mai bine informat”, declară Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Ne aflăm într-un moment critic în lupta împotriva dezinformării. Prin lansarea acestui proiect, dorim să oferim o soluție modernă, care să îmbine tehnologia blockchain cu jurnalismul de calitate. este mai mult decât un proiect de colecționare digitală, este un manifest pentru adevăr și transparență în media”, afirmă Adrian-Victor Vevera, director general ICI București.

Proiectul își propune să devină un instrument educativ și informativ, ajutând cetățenii să distingă între informațiile veridice și știrile false, folosind NFT-urile pentru a disemina rapid și creativ informaţii autentice. De asemenea, luni vor fi anunțate surprize pentru colecționarii de NFT-uri.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

VIDEO Nebunie în Orientul Mijlociu: Se trage din toate direcțiile între Israel și Hezbollah

Armata israeliană a declarat că Hezbollah a lansat sâmbătă zeci de rachete şi mai multe drone către nordul Israelului, ucigând o persoană, o dronă fiind direcţionată către reşedinţa de vacanţă a prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit purtătorului său de Citește mai departe...

Bărbat în stare gravă după ce a căzut de la înălţime lângă Acvariul de pe faleza Cazinoului

Un bărbat a fost transportat în stare de inconştienţă la spital după ce, sâmbătă după-amiază, pe faleza Cazinoului din Constanţa, a căzut de la o înălţime de circa patru metri, lângă clădirea Acvariului, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Citește mai departe...

Selecţionata Romanian Wolves a terminat cu victorie ediţia 2024 a Rugby Europe Super Cup şi a câştigat Grupa B

Selecţionata Romanian Wolves a învins, sâmbătă, la Amsterdam, cu scorul de 46-24, echipa Delta, în Grupa B din Rugby Europe Super Cup, potrivit news.ro. Citește mai departe...

Lasconi: Sunt uimită că nu am avut oameni în stradă pentru Șoșoacă / Geoană miroase de departe a influenţa interlopilor

Candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Elena Lasconi, s-a arătat surprinsă că decizia CCR de eliminare a Dianei Şoşoacă din cursa prezidenţială nu a generat proteste de stradă și a lansat un val de critici la adresa fostului secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Citește mai de...

România, Grecia și Bulgaria bat cu pumnul în masa Europei și cer măsuri urgente privind preţurile energiei

În şedinţa Consiliului European, liderii au adoptat concluzii în care solicită Comisiei Europene să propună de urgenţă măsuri pentru a face faţă preţurilor mari la energie electrică în sud-estul Europei, informează Serviciul de presă al Consiliului de Miniştri de la Sofia. Citește mai depart...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.