Cristina Laslo, absentă de la Trofeul Carpați: FR Handbal explică neconvocarea

Cristina Laslo, absentă de la Trofeul Carpați: FR Handbal explică neconvocarea
📅 2024-10-19

FR Handbal a transmis un punct de vedere, sâmbătă, după ce fanii echipei naţionale şi mass-media au reacţionat la neconvocarea căpitanului Cristina Laslo, pentru meciurile de la Trofeul Carpaţi. Laslo se află pe afişul competiţiei, conform news.ro.

FR Handbal a anunţat în această săptămână lotul României pentru Trofeul Carpaţi (25-27 octombrie, Cluj-Napoca), iar între jucătoarele selecţionate nu se regăseşte şi căpitanul Cristina Laslo.

Antrenorul Florentin Pera a comentat scurt că jucătoarea, pe care o pregăteşte şi la Gloria Bistriţa, ”nu este la 100% din punct de vedere al formei fizice”, însă neconvocarea lui Laslo, învestită căpitan după retragerea Cristinei Neagu, a nemulţumit fanii reprezentativei şi lumea handbalului.

Sâmbătă, forul naţional a transmis o declaraţie a preşedintelui Constantin Din:

”Cristina Laslo este o jucătoare de valoare, apreciată atât la nivel de club, cât şi la echipa naţională, iar contribuţia sa în competiţiile internaţionale de până acum a fost incontestabilă. Deciziile privind selecţia jucătoarelor sunt întotdeauna complexe, luând în calcul multiple aspecte, nu doar forma sportivă. În acest moment, staful tehnic, sub conducerea selecţionerului Florentin Pera, a considerat că este nevoie de un anumit echilibru în lot în funcţie de dinamica echipei şi strategia pentru urmatoarea perioada, un echilibru bazat în primul rând pe relaţia dintre antrenor şi capitanul echipei. În acest moment trebuie găsit acest echilibru. Cu cât vom găsi acest echilibru mai repede, cu atât echipa naţionala va deveni mai puternică.

Ne dorim să subliniem că uşa echipei naţionale rămâne deschisă pentru Cristina, precum şi pentru orice jucătoare care poate contribui la performanţele echipei. Obiectivul nostru principal este să construim o echipă capabilă să obţină rezultate notabile pe plan internaţional, iar în unele situaţii, deciziile de selecţie pot fi influenţate de factori care ţin de contextul actual”.

În pofida declaraţiilor diplomatice, rămâne certitudinea că naţionala va evolua la Trofeul Carpaţi fără căpitanul Cristina Laslo, care este şi pe afişul competiţiei, însă şi alte două jucătoare din lotul de bază au fost neconvocate: extremele Alexandra Dindiligan şi Sonia Seraficeanu.

În ultimul an, în mandatul lui Florentin Pera şi invocând diverse motive, mai multe jucătoare de valoare au decis să se retragă din reprezentativă: căpitanul Cristina Neagu, chiar după CM2023, Crina Pintea, Nicoleta Dincă şi Eliza Buceschi.

Trofeul Carpaţi de la Cluj-Napoca are loc cu doar o lună înaintea meciurilor de la Campionatul European din acest an, unde România va debuta în 29 noiembrie, cu Cehia, la Debrecen.

Pentru acest turneu amical au fost convocate următoarele jucătoare, potrivit FRH: Diana Ciucă, Daciana Hosu – portari; Andreea Ailincăi, Bianca Bazaliu, Alisia Boiciuc, Oana Borş, Daria Bucur, Yaroslaba Burlacenko, Andra Buzoianu, Bianca Curmenţ, Alicia Gogîrlă, Sorina Grozav, Eva Kerekeş, Corina Lupei, Mihaela Mihai, Rebeca Necula, Lorena Ostase, Andreea Popa – jucătoare de câmp.

Lotul se reuneşte luni, iar între 25-27 octombrie vor avea loc partidele de la Trofeul Carpaţi, la care mai participă Brazila, Elveţia, Turcia, Macedonia şi Slovacia.

Programul meciurilor este următorul:

25 octombrie: Brazilia - Slovacia (14.30), România - Macedonia (17.30), Elveţia - Turcia (19.30);

26 octombrie: Macedonia - Slovacia (14.30), România - Elveţia (17.30),

Brazilia - Turcia (19.30);

27 octombrie: Elveţia - Macedonia (12.30), Turcia - Slovacia (14.30), România - Brazilia (17:30). Festivitatea de premiere va avea loc de la ora 19.15.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

România, Grecia și Bulgaria bat cu pumnul în masa Europei și cer măsuri urgente privind preţurile energiei

În şedinţa Consiliului European, liderii au adoptat concluzii în care solicită Comisiei Europene să propună de urgenţă măsuri pentru a face faţă preţurilor mari la energie electrică în sud-estul Europei, informează Serviciul de presă al Consiliului de Miniştri de la Sofia. Citește mai depart...

ICI Bucharest and AGERPRES launch "Agerpres Daily News | Hold History" project

The National Institute for Research and Development in Informatics (ICI) Bucharest and AGERPRES National News Agency, with the support of the Ministry of Research, Innovation and Digitalization (MCID), are launching on Monday the project "Agerpres Daily News | Hold History", Citeșt...

BRICS, motorul creșterii economice globale: Declarațiile lui Putin la forumul de afaceri

Grupul BRICS va genera cea mai mare parte a creşterii economice globale în următorii ani, datorită dimensiunii sale şi creşterii relativ rapide în comparaţie cu naţiunile occidentale dezvoltate, a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, la un forum de afaceri BRICS, înainte Citește ...

ICI București și AGERPRES lansează proiectul: „Agerpres Daily News | Hold History”

Într-o eră în care dezinformarea și știrile false câștigă tot mai mult teren, ICI București și Agenţia Naţională de Presă Agerpres, cu sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, lansează luni, 21 octombrie 2024, ora 11:00, la Palatul Victoria, proiectul Citește mai departe...

Franța deschisă la invitarea Ucrainei de a adera la NATO, afirmă ministrul Jean-Noel Barrot

Ministrul de externe al Franţei, Jean-Noel Barrot, a declarat sâmbătă că Parisul este deschis la ideea unei invitări imediate pentru Ucraina de a adera la NATO, dar că discuţiile pe acest subiect vor continua cu aliaţii, transmite Reuters. Citește mai departe...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.