Continuand sa navigati acest site sunteti de acord cu folosirea cookies si acceptati termenii si conditiile sitului
Conditii de utilizare
ACTUALITATE.ORG este un sit de stiri al carui unic scop este de a acumula si afisa ultimele stiri romanesti, asa cum sunt publicate de catre cele mai mari situri de stiri din Romania, fara a fi stocate in vreo baza de date. In acest sens va informam ca:
- nu suntem autorii stirilor afisate si nu putem verifica veridicitatea acestora
- stirile publicate vor inceta sa existe dupa ce sunt sterse de pe situl de origine
- pentru mai multe informatii referitoare la stirile publicate ori la autorii acestora, va invitam sa vizitati paginile stirilor originale (veti gasi legaturile in partea de jos a articolelor)
Top 10 fotbaliști lansați de Gică Hagi pentru România! | Sport.ro
Din articol
Gică Hagi, creator de fotbaliști după retragere
Top 10 cei mai în formă fotbaliști lansați de Gică Hagi pentru România
1. Florinel Coman (aripă stânga, 26 de ani, Cagliari, cotă de piață – 6 milioane de euro).
2. Răzvan Marin (mijlocaș defensiv, 28 de ani, Cagliari, cotă de piață – 4 milioane de euro)
3. Denis Drăguș (atacant, 25 de ani, Trabzonspor, cotă de piață – 4 milioane de euro).
4. Alexandru Mitriță (aripă stânga, 29 de ani, U. Craiova, cotă de piață – 4 milioane de euro)
5. Alexandru Cicâldău (mijlocaș ofensiv, 27 de ani, U. Craiova, cotă de piață – 2.5 milioane de euro)
6. Cristian Manea (fundaș dreapta, 27 de ani, Rapid, cotă de piață – 2.3 milioane de euro)
7. Louis Munteanu (atacant, 22 de ani, CFR Cluj, cotă de piață – 2.2 milioane de euro)
8. Florin Tănase (mijlocaș ofensiv, 30 de ani, FCSB, cotă de piață – 2.2 milioane de euro)
9. Ianis Hagi (mijlocaș ofensiv, 26 de ani, Rangers, cotă de piață – 1.5 milioane de euro)
10. Virgil Ghiță (fundaș central, 26 de ani, KS Cracovia, cotă de piață – 1.5 milioane de euro)
Gică Hagi a simțit pe propria piele ce înseamnă să fie cu adevărat iubit de străini, la Galatasaray. Într-o țară care respiră fotbal și dragostea față de echipe e dusă până la pasiunea extremă. Le-a oferit ce au cerut, spectacol, le-a arătat că și fotbalul poate fi o artă și le-a întipărit pe retină driblingurile care-l caracterizează, care-i făceau să exclame pe spectatorii de pe Bernabeu sau Camp Nou înainte.
Frank Leboeuf, Marcel Desailly, Celestine Babayaro, Michel Salgado, Fernando Hierro, Roberto Carlos i-au stat în față lui Hagi în perioada de la Galatasaray. Un meci al turcilor cu Real Madrid, de pe Ali Sami Yen, e renumit pentru cascada de driblinguri pe care le-a făcut Hagi în fața lui Carlos.
Gică Hagi, creator de fotbaliști după retragere
De la mare la mic, de la fanii Galatei care au simțit pe viu cât de mare a fost Gică Hagi, până la cei care aud povești și își fac propriul film cu înregistrări de atunci, toți realizează că ”Regele” a scris o pagină importantă din istoria clubului, poate cea mai înfloritoare.
Gică Hagi a încheiat cariera de fotbalist după aventura de la Galatasaray, în vara lui 2001. Pentru trupa din Istanbul a câștigat patru titluri, o Cupă a Turciei, două Supercupe, dar și Cupa UEFA și Supercupa Europei, în anul 2000.
Top 10 cei mai în formă fotbaliști lansați de Gică Hagi pentru România
Apoi, a urmat cariera de antrenor, iar după câțiva ani a dat drumul proiectului Viitorul Constanța, care s-a axat pe creșterea și promovarea tinerilor. Inițiativa a căpătat notorietate după asocierea cu Farul Constanța, iar mulți jucători crescuți de Gică Hagi s-au transferat pentru zeci de milioane de euro adunate. În plus, câțiva au fost sau sunt oameni de bază pentru echipa națională.
Sport.ro vă prezintă, de ziua lui Gică Hagi, topul celor mai buni 10 fotbaliști care au ieșit de pe ușa academiei ”Regelui”, în funcție de cota de piață de la acest moment.
1. Florinel Coman (aripă stânga, 26 de ani, Cagliari, cotă de piață – 6 milioane de euro).
Luceafărul Brăila este școala de fotbal unde a început fotbalul Florinel Coman. Jucătorul a fost preluat apoi de Academia Hagi, a promovat la Viitorul Constanța ulterior și a fost vândut, după câțiva ani, la FCSB pentru 3 milioane de euro. Coman, care este acum unul dintre cei mai în formă jucători români și convocat constant la echipa națională, avea o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro la FCSB și a fost urmărit de mai multe echipe din Italia, printre care Inter Milano și Palermo. Recent chiar a ajuns în Italia, dar la Cagliari, unde a fost împrumutat de Al Gharafa până la finalul întrecerii actuale.
”A venit la o selecție, îl adusese bunica lui. La primul antrenament nu a sărit deloc în ochi, era la început și era puțin mai timid. La al doilea antrenament a ieșit în evidență și l-am trecut imediat la grupa de avansați.
Se întâmpla în urmă cu 10 ani, în 2008, avea 10 ani atunci. În 2011, pe când era în clasa a 7-a, a plecat la Academia Hagi. Clubul nostru este o școală privată de fotbal din Brăila, suntem multipli campioni pe plan județean. Există foarte mulți copii talentați în Brăila, la noi au mai fost formați Dan Panait, care joacă acum la Chiajna, și Liviu Gheorghe, care a debutat la echipa de seniori a lui Dinamo”, spunea primul antrenor al lui Coman, Nicușor Baldovin, în noiembrie 2018, pentru Sport.ro.
Așa a început cariera lui Florinel Coman, care în acest început de an atinge un punct maxim, ajungând în Italia, la Cagliari, după ce FCSB l-a vândut la Al Gharafa, în vara lui 2024, pentru 5.25 de milioane de euro.
Așadar, înainte de mutarea în Serie A, Florinel Coman a evoluat pentru Al-Gharafa, unde a avut un sezon decent, cu 19 meciuri disputate, trei goluri marcate și opt pase decisive livrate.
Având în vedere că salariul lunar al internaționalului român la Al-Gharafa se ridică la aproximativ 170.000 de euro pe lună, înseamnă că oficialii de la Cagliari au acceptat să-i dea 85.000 de euro pe lună până în vară.
El este convocat constant la echipa națională a României, unde până acum a adunat 20 de meciuri și a marcat două goluri. La ora actuală, Florinel Coman este cel mai bine cotat fotbalist care a fost crescut de Gică Hagi, la 6 milioane de euro!
2. Răzvan Marin (mijlocaș defensiv, 28 de ani, Cagliari, cotă de piață – 4 milioane de euro)
În ianuarie 2017, Standard Liege a oficializat mutarea lui Răzvan Marin, de la Viitorul Constanța, iar echipa lui Gică Hagi încasa în schimbul acestuia suma de 2.4 milioane de euro. Din aprilie 2019, Marin a devenit oficial noul jucător al lui Ajax Amsterdam! El a semnat un contract pe 5 ani, Ajax plătind 12.5 milioane de euro în schimbul mijlocașului român. 20% din sumă, adică 2.5 milioane de euro, a primit Viitorul Constanța în urma acestui transfer.
Nu a dat un randament bun pentru ”lăncieri”, iar ulterior ajungea în fotbalul italian, jucând pentru Cagliari și Empoli. Acum este un jucător destul de important pentru Cagliari, având 23 de meciuri, trei goluri și două pase decisive în actuala stagiune.
La echipa națională este căpitan, până acum adunând 64 de jocuri și 11 goluri.
3. Denis Drăguș (atacant, 25 de ani, Trabzonspor, cotă de piață – 4 milioane de euro).
Denis Drăguș a ajuns la Trabzonspor la începutul acestui sezon, după o stagiune în care a impresionat la Gaziantep, unde a evoluat sub formă de împrumut. Turcii l-au cumpărat de la Standard Liege pentru 1.7 milioane de euro, iar așteptările din partea românului erau ridicate, însă Drăguș nu a reușit să se impună.
S-a vorbit inclusiv despre o plecare prematură a lui Drăguș de la Trabzonspor, iar Genoa, echipa preluată recent de către Dan Șucu, a fost văzută drept o destinație posibilă pentru internaționalul român.
În acest sezon a marcat doar două goluri în 19 meciuri, foarte, foarte puțin pentru un atacant, și a oferit și o pasă decisivă. Când a ajuns în Turcia, Drăguș părea că își va relansa cariera, dar acest lucru nu s-a întâmplat decât în perioada în care a fost antrenat de Marius Șumudică.
Crescut de Academia Hagi, Drăguș s-a format și la Pro Luceafărul București și Sfântul Pantelimon, iar formația de la malul mării încasa 1.8 milioane de euro de pe urma sa, în august 2019, când era luat de Standard Liege.
A tot fost împrumutat, iar de belgieni s-a despărțit la începutul verii trecute, când a semnat cu Trabzonspor, în schimbul a 1.7 milioane de euro.
Pentru echipa națională, unde este un fotbalist foarte important, a adunat 19 meciuri și a marcat de cinci ori.
4. Alexandru Mitriță (aripă stânga, 29 de ani, U. Craiova, cotă de piață – 4 milioane de euro)
Fotbalistul de atac a jucat o parte din perioada în care era ”under” la Viitorul Constanța, dar un important rol în dezvoltarea sa au avut echipele Gaz Metan CFR Craiova, FCU Craiova și Școala de Fotbal Gică Popescu. La Viitorul Constanța a ajuns în iulie 2012, când avea doar 16 ani, iar Gică Hagi a știut să îl pună în evidență.
A impresionat prin viteză, dribling și execuții, iar în iulie 2015 a fost cedat în Italia, la Pescara, pentru numai 500.000 de euro. A jucat în America apoi, în țările arabe, dar și în altă țară din Europa, în Grecia, la PAOK.
S-a făcut remarcat la Universitatea Craiova, unde joacă și acum, pentru că oltenii l-au readus în vara lui 2023, de la formația New York City, iar de atunci a început să fie rechemat tot mai des și la echipa națională.
În acest sezon are pentru U. Craiova 26 de meciuri, 13 goluri și cinci pase decisive, iar pentru naționala României, în 21 de meciuri jucate, a marcat de patru ori.
5. Alexandru Cicâldău (mijlocaș ofensiv, 27 de ani, U. Craiova, cotă de piață – 2.5 milioane de euro)
Vara trecută, Alexandru Cicâldău a devenit protagonistul unei surprize de proporții pe ultima sută de metri a perioadei de mercato! Mijlocașul care aparținea de Galatasaray a revenit în Bănie, la Universitatea Craiova, pentru 1.5 milioane de euro.
Galatasaray încerca să-și curețe lotul după ratarea calificării în grupa din Liga Campionilor, iar faptul că Alex Cicâldău nu intra în planurile turcilor a fost de notorietate. Trupa "Cim Bom" a încercat să-l vândă în Belgia, la Westerlo, dar negocierile au picat, motiv pentru care Galata voia, apoi, să-l trimită sub formă de împrumut pentru a-i oferi un spațiu în care să aibă meciuri în picioare.
Până la urmă s-a întors la U. Craiova, pentru 1.5 milioane de euro, dar a făcut un pas foarte mare în spate, pentru că în urmă cu câțiva ani, în vara lui 2019, începea ascensiunea sa, când era luat de Academia Hagi. A crescut, a ajuns la echipa mare a Viitorului Constanța în ianuarie 2016, iar în iulie 2018 ajungea la U. Craiova pentru 2.3 milioane de euro.
După numai un an, Galatasaray plătea pentru el 6.5 milioane de euro, iar apoi a fost împrumutat la Kalda FC și Konyaspor. Acum, mijlocașul speră să își relanseze cariera în Bănie, dar în acest sezon, în 12 meciuri, a marcat două goluri.
Era convocat constant la națională într-o perioadă, pentru care a adunat 38 de apariții și patru goluri.
6. Cristian Manea (fundaș dreapta, 27 de ani, Rapid, cotă de piață – 2.3 milioane de euro)
În martie 2015, presa din Anglia și Italia au anunțat că formația Chelsea a ajuns la un acord cu FC Viitorul pentru transferul lui Cristi Manea, în vârstă de 17 ani la acea vreme.
Potrivit surselor citate, Manea trebuia să își continue cariera pe Stamford Bridge, însă până la urmă nu s-a stabilit dacă mutarea avea să se facă în vara respectivă sau jucătorul avea să mai rămână în România. Până la urmă, fotbalistul crescut de Academia Hagi pleca, în iulie 2015, la Apollon Limassol, pentru 2.5 milioane de euro. După numai o lună a fost cedat la Mouscron, sub formă de împrumut, într-o mutare care ridica multe semne de întrebare la acea vreme.
Nu a arătat cine știe ce Manea în afara României, iar în iulie 2017 chiar se întorcea, la CFR Cluj, sub formă de împrumut de la formația cipriotă. În septembrie 2020, el chiar a fost luat definitiv de ardeleni, pentru 400.000 de euro, iar din vara trecută joacă la Rapid.
În acest sezon are 20 de meciuri, un gol și două pase decisive, iar în ultimele luni a fost convocat la echipa națională, dar fără să joace. În total, el a adunat 25 de meciuri sub tricolor și două goluri.
7. Louis Munteanu (atacant, 22 de ani, CFR Cluj, cotă de piață – 2.2 milioane de euro)
Louis Munteanu este unul dintre cei mai valoroși tineri atacanți români. Venit în vara trecută la CFR Cluj, el a marcat 13 goluri și a dat o pasă decisivă în 20 meciuri din Superliga României. În preliminariile Conference League a fost folosit foarte puțin (38 de minute în două jocuri), iar în Cupa României a intrat într-o singură partidă 22 de minute, fără a avea realizări.
Format și el de Academia Hagi, Munteanu a adus și el o sumă importantă de bani pentru clubul ”Regelui”, 1.7 milioane de euro, când era luat de Fiorentina. Însă, în iulie 2024 el a revenit în România, la CFR, care a plătit 2.3 milioane de euro.
Aventura din Gruia ar putea să îl aducă din nou în atenția unor formații din Europa, să plece din această iarnă pentru mulți bani sau în vară. Născut la Vaslui, Munteanu are doar un meci pentru echipa de seniori a României, în octombrie 2023.
8. Florin Tănase (mijlocaș ofensiv, 30 de ani, FCSB, cotă de piață – 2.2 milioane de euro)
Florin Tănase a revenit la FCSB în vara trecută, liber de contract, după despărțirea de Al-Okhdood (Arabia Saudită). Deși cunoaște foarte bine echipa pentru care a evoluat între 2016 și 2022, a avut nevoie de opt meciuri în tricoul campioanei pentru a marca.
Florin Tănase a câștigat de două ori la rând titlul de cel mai bun marcator din Superliga, în sezoanele 2020-2021 (24 de goluri) și 2021-2022 (20 de goluri). Tănase, evaluat la 2.2 milioane de euro de site-urile de specialitate, a semnat cu FCSB un contract care îi permite să plece liber în orice moment, dacă găsește o echipă dispusă să returneze integral investiția lui Gigi Becali.
Mijlocașul, care la FCSB a jucat foarte mult și atacant, a fost un alt jucător pe care Viitorul Constanța a luat bani buni după ce l-a crescut, 1.5 milioane de euro. În august 2016 a fost vândut chiar la echipa bucureșteană, care l-a rândul ei l-a cedat, în august 2022, la Al Jazira, pentru 3 milioane de euro.
Vara trecută a revenit la FCSB și speră să devină în viitor și un jucător important pentru națională, unde până acum a adunat 18 partide și a marcat de trei ori.
9. Ianis Hagi (mijlocaș ofensiv, 26 de ani, Rangers, cotă de piață – 1.5 milioane de euro)
Internaționalul român a petrecut stagiunea precedentă la Deportivo Alaves, în La Liga, iar la începutul acestui sezon Rangers a încercat să se descotorosească de serviciile lui Ianis Hagi, dar fără succes. În cele din urmă, clubul scoțian s-a înțeles pentru continuare colaborării cu fiul ”Regelui”.
Fotbalistul a bifat la Rangers 116 de apariții, a reușit să-și treacă numele pe tabela de marcaj de 19 ori, dar și să paseze decisiv în 26 de situații diferite, în aproape 7.000 de minute petrecute la club.
Cunoscut publicului încă de când era copil și intra de mână cu tatăl său pe teren, când Gică încă era fotbalist, Ianis s-a format sub privirile ”Regelui”, iar în iulie 2016 a ajuns la Fiorentina, pentru 2 milioane de euro. Un an și jumătate mai târziu, pentru că nu s-a adaptat, a fost răscumpărat de Viitorul Constanța pentru 2.8 milioane de euro.
Gică și-a repus fiul pe picioare, având evoluții foarte bune în Liga 1, iar în iulie 2019 a fost vândut la Genk, pentru 4.7 milioane de euro. De acolo, în iulie 2020 a ajuns la Rangers, pentru 3.5 milioane de euro, unde a avut evoluții foarte bune.
Ascensiunea i-a fost oprită de o accidentare gravă, dar acum pare din nou în centrul atenției pentru clubul scoțian, începând să aibă evoluții tot mai bune chiar dacă a fost trimis, o bună perioadă de timp, la echipa secundă.
În acest sezon, Ianis are 18 meciuri, patru goluri și cinci pase decisive. La echipa națională a fost mereu convocat, iar până acum are 44 de meciuri și cinci goluri.
10. Virgil Ghiță (fundaș central, 26 de ani, KS Cracovia, cotă de piață – 1.5 milioane de euro)
Fundașul născut în Pitești a debutat la naționala României în 2021, sub comanda lui Mirel Rădoi, iar ulterior a fost nevoit să aștepte peste trei ani pentru al doilea meci. Mircea Lucescu l-a convocat atât în septembrie, cât și în octombrie, iar la partida cu Cipru (3-0) i-a acordat câteva minute pe final.
În acest sezon, Ghiță și-a demonstrat și calitățile de la finalizare. Fundașul central a marcat patru goluri și a oferit două pase decisive pentru Cracovia, echipă care este pe locul 5 în Polonia.
Ghiță a venit de la Pitești la Academia Hagi, iar de la echipa lui Gică a plecat în februarie 2022, la actuala formație pentru care evoluează, în schimbul a 1.2 milioane de euro. Este unul dintre cei mai apreciați fundași din Polonia, în total având 95 de partide, 12 goluri și două pase decisive în afara României.
Pentru naționala României a strâns două apariții, ultima în octombrie 2024, opt minute în partida din deplasare cu Cipru, scor 3-0.
Articol recomandat de stirileprotv.ro
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
Azi, 5 februarie 2025, Gheorghe Hagi împlinește 60 de ani. Sport.ro vă prezintă pe tot parcursul zilei secvențe din filmul carierei fostului decar al Generației de Aur.