Cel mai mare azil pentru ornitorinci din lume si-a deschis portile. Proiect pentru protejarea mamiferelor

Cel mai mare azil pentru ornitorinci din lume si-a deschis portile. Proiect pentru protejarea mamiferelor
📅 2024-10-18

Primii rezidenți în noul azil

În ultimele două săptămâni, patru ornitorinci - două femele și doi masculi - au fost eliberați într-un spațiu de cercetare personalizat în cadrul grădinii zoologice Taronga Western Plains din Dubbo, situată la aproximativ 400 de kilometri nord-vest de Sydney. Noul centru de conservare este dotat cu curgeri de apă multistratificate, cascade, lacuri și maluri de pământ pentru săparea galeriilor, fiind conceput pentru a oferi un mediu cât mai apropiat de habitatul natural al ornitorincilor.

Phoebe Meagher, din cadrul Taronga Conservation Society Australia, a subliniat importanța acestui centru pentru cercetarea și conservarea ornitorincilor. „Noul centru ne va permite nu doar să protejăm specia de pericolele imediate ale schimbărilor climatice, ci și să lucrăm la repopularea acesteia pe termen lung”, a declarat Meagher. „Ne-ar plăcea să vedem pui de ornitorinc în centrul nostru și să înțelegem factorii care contribuie la succesul reproductiv.”

Centrul a fost realizat printr-un parteneriat între Taronga Conservation Society Australia, San Diego Wildlife Alliance, Universitatea din New South Wales, guvernul din New South Wales și organizația de salvare a animalelor sălbatice WIRES. Aceste colaborări sunt esențiale pentru adunarea datelor necesare și dezvoltarea strategiilor eficiente de conservare.

Caracteristicile ornitorincului 

Ornitorincul, cu ciocul asemănător cu cel al rațelor, labele palmate și coada de castor, este un mamifer nocturn care depune ouă și trăiește de-a lungul coastei estice a Australiei, din statul Queensland până în Tasmania. Aceste animale omnivore se hrănesc cu crustacee, viermi, insecte și plante acvatice.

Populația de ornitorinci a scăzut cu mai mult de jumătate în ultimele decenii, deși estimările precise sunt dificile de obținut. Asociațiile de mediu estimează că există între 30.000 și 300.000 de exemplare. „Din păcate, nu am lăsat prea multe locuri în sălbăticie pentru ornitorinci”, a declarat Phoebe Meagher. „Astfel, acești ornitorinci pe care îi avem aici ne vor oferi informațiile necesare pentru a salva specia.”

Noul centru nu doar că aduce un suflu de speranță pentru conservarea ornitorincilor, dar reprezintă și un pas important în aprofundarea cunoștințelor despre această specie unică și vulnerabilă.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

De ce se pune orez la varza murată. Secretul, dezvăluit de marile gospodine

Deja am trecut de jumătatea lunii octombrie, iar în această perioadă din an, gospodinele din țara noastră se ocupă de pregătitul murăturilor pentru iarnă. De-a lungul României vom găsi nenumărate rețete de murături, de la cele mai simple până la cele mai complexe. Însă, un truc ingenios este folo...

A fost descoperită o nouă lume! Arheologii confirmă vechi mituri zapotece

O echipă de arheologi din cadrul Proiectului Lyobaa a realizat o descoperire revoluționară sub situl arheologic Mitla, situat în Valea Oaxaca, Mexic. 

ÎPS Teodosie, nou derapaj: preotul cere oamenilor să nu asculte de doctori în post: „Nu au pregătire duhovnicească. Nu mâncarea de dulce te face sănătos”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, îi contrazice pe medicii care le recomandă anumitor pacienţi să nu ţină post, afirmând că „mâncarea de dulce” le poate face mai rău şi că medicii nu au pregătire duhovnicească.

Cei 3 copii dispăruţi în judeţul Hunedoara, aduşi în ţară împreună cu tatăl lor. Minorii au fost preluați de Protecția Copilului: primele IMAGINI

Cei trei copii ai milionarului Adrian Marțian au ajuns în țară și au fost preluați de angajatii de la Protecția Copilului. Surse spun că Adrian Marțian este suspectat că și-a răpit proprii copii și că a trecut împreună cu ei granița ilegal, motiv pentru care procurorii ar fi cerut arestarea sa în...

Pelerinaj Sfântul Dumitru 2024, în București. Programul complet al celor 8 zile de închinare desfășurate între 20 și 28 octombrie

Între 20 și 28 octombrie 2024, Bucureștiul devine centrul spiritual al ortodoxiei românești, cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Evenimentul va fi marcat de prezența moaștelor aduse din Cipru ale Sfântului și Dreptului Lazăr, iar pelerinii vor avea ...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.