IPS Teodosie, nou derapaj: preotul cere oamenilor sa nu asculte de doctori in post: ,,Nu au pregatire duhovniceasca. Nu mancarea de dulce te face sanatos

IPS Teodosie, nou derapaj: preotul cere oamenilor sa nu asculte de doctori in post: ,,Nu au pregatire duhovniceasca. Nu
📅 2024-10-18

Invitat în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi, de o persoană căreia medicul i-a recomandat să nu ţină post, din cauza unor afecţiuni neurologice de care suferă, dacă poate cere dezlegare de la preot pentru zilele de post.

Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie i-a transmis acesteia că în ceea ce priveşte „chestiunile sufletului” medicii nu au nicio pregătire duhovnicească şi, în plus, mâncarea de dulce „are toxine şi vă face mai rău”.

„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti! Medicul, în general, îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul, acum cereţi o dezlegare exagerat de mare”, i-a recomandat ÎPS Teodosie persoanei căreia medicul îi spusese că în cazul ei postul ar fi contraindicat.

„Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău”, a îndemnat Arhiepiscopul Tomisului, continuând „Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare, că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile”.

„Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a concluzionat prelatul.

Nu este prima dată când Arhiepiscopul Tomisului în contrazice pe medici. Tor în calitate de invitat la aceeaşi emisiune, în urmă cu ceva timp, ÎPS Teodosie afirma că în cazul adulţilor bolile psihice sunt "slăbiciuni", iar în cazul copiilor acestea ar fi cauzate de păcatele părinţilor şi pot fi vindecate prin rugăciune. El susţinea că mulți bolnavi care s-au rugat cu „hotărâre, jertfă și dragoste” au primit un ajutor mai semnificativ prin rugăciune decât cel oferit de medicamentele pentru aceste afecțiuni.  

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

De ce se pune orez la varza murată. Secretul, dezvăluit de marile gospodine

Deja am trecut de jumătatea lunii octombrie, iar în această perioadă din an, gospodinele din țara noastră se ocupă de pregătitul murăturilor pentru iarnă. De-a lungul României vom găsi nenumărate rețete de murături, de la cele mai simple până la cele mai complexe. Însă, un truc ingenios este folo...

A fost descoperită o nouă lume! Arheologii confirmă vechi mituri zapotece

O echipă de arheologi din cadrul Proiectului Lyobaa a realizat o descoperire revoluționară sub situl arheologic Mitla, situat în Valea Oaxaca, Mexic. 

ÎPS Teodosie, nou derapaj: preotul cere oamenilor să nu asculte de doctori în post: „Nu au pregătire duhovnicească. Nu mâncarea de dulce te face sănătos”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, îi contrazice pe medicii care le recomandă anumitor pacienţi să nu ţină post, afirmând că „mâncarea de dulce” le poate face mai rău şi că medicii nu au pregătire duhovnicească.

Cei 3 copii dispăruţi în judeţul Hunedoara, aduşi în ţară împreună cu tatăl lor. Minorii au fost preluați de Protecția Copilului: primele IMAGINI

Cei trei copii ai milionarului Adrian Marțian au ajuns în țară și au fost preluați de angajatii de la Protecția Copilului. Surse spun că Adrian Marțian este suspectat că și-a răpit proprii copii și că a trecut împreună cu ei granița ilegal, motiv pentru care procurorii ar fi cerut arestarea sa în...

Pelerinaj Sfântul Dumitru 2024, în București. Programul complet al celor 8 zile de închinare desfășurate între 20 și 28 octombrie

Între 20 și 28 octombrie 2024, Bucureștiul devine centrul spiritual al ortodoxiei românești, cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Evenimentul va fi marcat de prezența moaștelor aduse din Cipru ale Sfântului și Dreptului Lazăr, iar pelerinii vor avea ...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.