Metode prin care te poti hidrata mai usor in zilele toride de vara, potrivit specialistilor

Metode prin care te poti hidrata mai usor in zilele toride de vara, potrivit specialistilor
📅 2024-09-08

Să bei mai multă apă pentru a te asigura că ești foarte bine hidratată pe tot parcursul zilei este primul pas. Vara trebuie să te asiguri mai mult decât oricând că hidratarea este un obicei în rutina ta zilnică. Dacă în prezent nu acorzi prioritate consumului de apă pe parcursul unei zile, află cum poți schimba acest lucru.

Metode prin care te poți hidrata mai ușor în zilele toride de vară

„Corpul tău este format din 50–70% apă și depinde de apă pentru a funcționa corect. Fiecare celulă, țesut și organ din corp are nevoie de apă pentru a funcționa”, spune Toby Amidor, expert în nutriție.

Hidratarea optimă este de dorit în rutina de zi cu zi. Consumul de apă pe parcursul unei zile are o mulțime de beneficii pentru o bună funcționare a organismului. Apa poate ajuta organismul să elimine toxinele și să scape de kilogramele în plus. De asemenea, ajută corpul să mențină o temperatură adecvată.

Hidratarea optimă ajută, de asemenea, la menținerea nivelului de energie. Apa este necesară pentru a transporta substanțele nutritive către celule. Pe de altă parte e important de menționat că deshidratarea cronică poate duce la probleme digestive, pietre la rinichi și hipertensiune arterială.

Ce să faci ca să bei mai multă apă zilnic

Când pierzi mai multe lichide decât consumi, corpul tău ajunge să nu aibă suficientă apă pentru a funcționa corespunzător. Te poți confrunta cu dureri de cap, amețeli, probleme digestive și oboseală. Deshidratarea poate, de asemenea, să-ți afecteaze memoria și capacitatea cognitivă.

Iată câteva sfaturi aprobate de experți care te ajută să bei mai multă apă în timpul unei zile.

Consumă alimente care conțin o cantitate mare de apă

Alimente precum pepenele verde și castraveții sunt în mare parte apă. Din acest motiv, alegerea acestor alimente te poate ajuta să te menții hidratată pur și simplu prin gustări. Aceste alimente au electroliți naturali, care contribuie la buna funcționare a organismului.

Pune-ți alarme pentru a consuma apă

Setează o alertă pe telefon în fiecare oră care să-ți amintească să consumi apă la intervale regulate de timp. Treptat, această metodă te poate ajuta să crești consumul de apă. În acest fel hidratarea nu va mai reprezenta o problemă pentru tine.

Citește continuarea aici

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Adrian Năstase, atac dur la Mircea Geoană: E lipsit de cea mai importantă calitate a unui politician

Fostul șef al lui Mircea Geoană iese la atac! Fostul premier Adrian Năstase îl critică pe fostul lider de la NATO și dezvăluie că acesta nu știe să joace în echipă. Mai mult, îl acuză că s-a dezmințit de colegii din PSD care l-au susținut în campanie. 

Suma cu care a fost "taxat" de poliție un bărbat după ce a abandonat mai mulți pui de pisică

Un bărbat de 54 de ani din municipiul Botoşani a fost amendat de poliţişti cu 12.000 de lei după ce a fost prins că a abandonat mai mulţi pui de pisică, în zona gării din oraş.

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie. Ce NU ai voie sub nicio formă să faci în această zi sfântă

SFÂNTA MARIA MICĂ 8 septembrie. În ordinea anului bisericesc, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este primul dintre cele patru praznice dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică.

Scene teribile într-un parc turistic din Croația: un bărbat a fost mușcat de braț de un urs

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia.

Evită să mănânci ouă dacă ai această problemă de sănătate! Medicii interzic clar acest lucru

Este greu să găsești vreun aliment cu atât de mulți nutrienți precum ouăle, care să poată fi folosit ca fel principal la toate cele trei mese sau în alte alimente, la gătit și coacere.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..