De ce e indicat sa faci cel putin 5.000 de pasi pe zi. Cum poti face plimbarea zilnica mai eficienta

De ce e indicat sa faci cel putin 5.000 de pasi pe zi. Cum poti face plimbarea zilnica mai eficienta
📅 2024-09-08

Din fericire, există o mulțime de modalități prin care poți face mersul pe jos mai eficient pentru a îmbunătăți sănătatea corpului tău. Chiar dacă mersul pe jos nu are același impact ca un antrenament de mare intensitate în sala de sport sau o alergare, mersul pe jos face de fapt minuni pentru corp.

De ce e indicat să faci cel puțin 5.000 de pași pe zi

Mersul pe jos poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. El ajută la circulația sângelui, scăderea tensiunii arteriale, la prevenirea bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.

Sănătatea mintală poate primi de asemene un un mare beneficiu de la mersul pe jos. Eliberarea de endorfine în timpul mersului va ajuta la creșterea unei bune dispoziții și a stării mentale generale.

Dacă te sperie înaintarea în vârstă și sănătatea oaselor ori a forței musculare, află că mersul pe jos te poate ajuta și în acest sens. El este un adjuvant pentru îmbunătățirea sănătății articulațiilor. Poate remedia durerile cronice de spate și durerile de genunchi.

Potrivit specialiștilor, ca să te bucuri de îmbunătățirea sănătății organismului înseamnă să ai între 150 și 300 de minute de exerciții de intensitate moderată în fiecare săptămână. Acest lucru echivalează cu cel puțin 30 de minute de mers pe jos, cinci zile pe săptămână. Adică între 5.000 și 10.000 de pași zilnic. Ca să poți atinge aceste obiective, mai ales dacă ești o persoană sedentară, ține cont de sfaturile de mai jos.

Menține o viteză de mers rapidă

Adulții au nevoie de cel puțin 150 de minute de exerciții de intensitate moderată în fiecare săptămână. Acestea pot include mersul pe jos, dar nu într-un ritm lent. Intensitatea activității aerobe este de obicei măsurată în raport cu ritmul cardiac.

Deși poate fi greu să-ți cunoști ritmul cardiac exact în timpul unei plimbări, o modalitate bună de a te asigura că ții pasul este să asculți o melodie alertă. Mai apoi poți încerca să sincronizezi cadența pașilor cu ritmul melodiei. Caută melodii care au 110 sau 120 de bătăi pe minut.

Încearcă să alternezi joggingul cu mersul rapid

Dacă nu poți avea un ritm de mers rapid pentru toate cele peste 30 de minute de mers, ia în considerare includerea unui ritm mai rapid la anumite momente în timpul antrenamentului.

Antrenamentul pe intervale din sala de sport îl poți aplica și în mers.

Citește continuarea aici

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Adrian Năstase, atac dur la Mircea Geoană: E lipsit de cea mai importantă calitate a unui politician

Fostul șef al lui Mircea Geoană iese la atac! Fostul premier Adrian Năstase îl critică pe fostul lider de la NATO și dezvăluie că acesta nu știe să joace în echipă. Mai mult, îl acuză că s-a dezmințit de colegii din PSD care l-au susținut în campanie. 

Suma cu care a fost "taxat" de poliție un bărbat după ce a abandonat mai mulți pui de pisică

Un bărbat de 54 de ani din municipiul Botoşani a fost amendat de poliţişti cu 12.000 de lei după ce a fost prins că a abandonat mai mulţi pui de pisică, în zona gării din oraş.

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie. Ce NU ai voie sub nicio formă să faci în această zi sfântă

SFÂNTA MARIA MICĂ 8 septembrie. În ordinea anului bisericesc, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este primul dintre cele patru praznice dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică.

Scene teribile într-un parc turistic din Croația: un bărbat a fost mușcat de braț de un urs

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia.

Evită să mănânci ouă dacă ai această problemă de sănătate! Medicii interzic clar acest lucru

Este greu să găsești vreun aliment cu atât de mulți nutrienți precum ouăle, care să poată fi folosit ca fel principal la toate cele trei mese sau în alte alimente, la gătit și coacere.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..