Care este diferenta dintre STEVIE si STEVIE. Confuzia pe care o fac multi romani

Care este diferenta dintre STEVIE si STEVIE. Confuzia pe care o fac multi romani
📅 2024-09-08

STEVIA este o plantă sud-americană, originară din Paraguay care în prezent se găsește însă și în țări precum Brazilia, Coreea, Japonia, China. Planta de stevie crește sub formă de arbust și este folosită ca îndulcitor natural, devenit extrem de popular în întreaga lume.

Deși este cu până la 300 de ori mai dulce decât zahărul, pulberea de stevie poate lăsa un iz amărui, din cauza glicoxidului „steviozidă”.

Stevia este comercializată sub diverse denumiri, ceea ce ne poate face să nu o identificăm în componeța anumitor alimente. Se ascunde sub denumiri precum „Truvia”, „PureVia”, „Sweet Leaf”.

ȘTEVIA este o plantă extrem de populară în România, cunoscută sub denumirile populare de dragavei, macriș de grădină, urzica-raței și altele. Ștevia este des întâlnită în bucătăria europeană, mai ales în Austria unde este considerată o adevărată delicatesă.

În bucătăria românească frunzele de ștevie sunt folosite la ciorbe, plăcinte, salate și chiar la învelit sarmale. Acestea pot fi consumate atât crude cât și conservate prin uscare sau fierte. Consumată în stare naturală, ștevia are proprietăți depurative, tonice și diuretice.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Adrian Năstase, atac dur la Mircea Geoană: E lipsit de cea mai importantă calitate a unui politician

Fostul șef al lui Mircea Geoană iese la atac! Fostul premier Adrian Năstase îl critică pe fostul lider de la NATO și dezvăluie că acesta nu știe să joace în echipă. Mai mult, îl acuză că s-a dezmințit de colegii din PSD care l-au susținut în campanie. 

Suma cu care a fost "taxat" de poliție un bărbat după ce a abandonat mai mulți pui de pisică

Un bărbat de 54 de ani din municipiul Botoşani a fost amendat de poliţişti cu 12.000 de lei după ce a fost prins că a abandonat mai mulţi pui de pisică, în zona gării din oraş.

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie. Ce NU ai voie sub nicio formă să faci în această zi sfântă

SFÂNTA MARIA MICĂ 8 septembrie. În ordinea anului bisericesc, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este primul dintre cele patru praznice dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică.

Scene teribile într-un parc turistic din Croația: un bărbat a fost mușcat de braț de un urs

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia.

Evită să mănânci ouă dacă ai această problemă de sănătate! Medicii interzic clar acest lucru

Este greu să găsești vreun aliment cu atât de mulți nutrienți precum ouăle, care să poată fi folosit ca fel principal la toate cele trei mese sau în alte alimente, la gătit și coacere.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..