Caracatita din energie. Cum fac banii baietii destepti care-i tin pe romani in frig, dar le umfla facturile

Caracatita din energie. Cum fac banii baietii destepti care-i tin pe romani in frig, dar le umfla facturile
📅 2024-03-02

Caracatița mafiei din energie era condusă de doi oameni de afaceri, Ion Eugen Petru și Ion Macovei, și doi funcționari din companiile de stat. Mai exact, Adrian Ecobescu este director al Centralei Termoelectrica Bucuresti Sud, care aparține de ELCEN, aflată în subordinea Ministerului Energiei.

 

Potrivit procurorilor, Ecobescu a primit de la Ion Eugen Petru suma de 10.000 de euro. În schimbul banilor, Ecobescu trebuia să emită un act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Șefii acestor companii din domeniul energetic ar fi acceptat să primească mită în schimbul acordării unor contracte de milioane de euro, iar intermediarii urmau să primească și ei un procent din șpăgi.

Tot Ion Eugen Petru a mai dat 5.000 de euro mită către Iosif Chirică, director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, pentru emiterea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu. Traseul banilor ar fi fost unul complicat, iar cei doi s-au întâlnit pe marginea unui drum, arată procurorii. Ion Eugen Petru i-ar mai fi dat peste 100.000 de euro lui Ion Macovei pentru trafic de influență asupra a două companii ale statului, pentru a obține contracte.

 

Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, are un rol indirect în corupția din energie, deoarece finanțează companiile care contribuie la creșterea artificială a prețurilor. Termoenergetica cumpără agentul termic de la centralele ELCEN, chiar dacă în casele oamenilor căldura și apa caldă ajung rar. În timp ce bucureștenii stau în frig, directorii din centralele ELCEN și alte companii fac afaceri cu firmele private pentru a frauda statul român.

Asta în timp ce Nicușor Dan, primarul capitalei, ignoră caracatița corupției din energie și anunță că vrea să cumpere ELCEN.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Toți liderii importanți din UE, la București. Manfred Weber anunță congresul PPE de săptămâna viitoare 

Manfred Weber, președintele PPE, a anunțat congresul popularilor europeni de la București, de săptămâna viitoare. Într-un mesaj video postat de liberali, Weber anunță prezența la București a liderilor UE.

Binomul Coldea-Kovesi, noi dovezi-șoc ale dosarelor comandate: acuzațiile în cazul milionarului Adamescu Jr. au picat în instanță

Avem dezvăluiri bombă despre dosarul făcut la comandă în vremea binomului Coldea-Kovesi. Un judecător de la Tribunalul București a decis anularea tuturor probelor strânse de procurorii DNA în dosarul în care omul de afaceri Alexander Adamescu, fiul milionarului Dan Adamescu, era judecat pentru mi...

8 alimente care scad semnificativ tensiunea arterială și merită consumate cel puțino dată pe săptămână

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută și sub numele de hipertensiune, este un factor de risc major pentru bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, fiind una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Din fericire, pe lângă tratamentele medicamentoase, modificările dietei po...

Nicuşor Dan, desemnat oficial candidatul Forţa Dreptei la Primăria Capitalei: Probabil că am făcut greşeli în intervalul ăsta, însă niciodată nu ne-am bătut joc de votul oamenilor

Actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost desemnat oficial, sâmbătă, candidatul formaţiunii Forţa Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureştiului. El a afirmat că este posibil să fi făcut greşeli în timpul mandatului, dar a apreciat că nu şi-a bătut joc de votul oamenilor.

Marcel Ciolacu: Europa are nevoie de mai multe politici sociale, are nevoie de umanizare, are nevoie de energia şi ideile pe care le susţine social-democraţia europeană

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, afirmă, sâmbătă, că Europa are nevoie de mai multe politici sociale, are nevoie de umanizare, are nevoie de energia şi ideile pe care le susţine social-democraţia europeană.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..