Caracatita din energie. Cum fac banii baietii destepti care-i tin pe romani in frig, dar le umfla facturile

Caracatita din energie. Cum fac banii baietii destepti care-i tin pe romani in frig, dar le umfla facturile
📅 2024-07-27

Caracatița mafiei din energie era condusă de doi oameni de afaceri, Ion Eugen Petru și Ion Macovei, și doi funcționari din companiile de stat. Mai exact, Adrian Ecobescu este director al Centralei Termoelectrica Bucuresti Sud, care aparține de ELCEN, aflată în subordinea Ministerului Energiei.

 

Potrivit procurorilor, Ecobescu a primit de la Ion Eugen Petru suma de 10.000 de euro. În schimbul banilor, Ecobescu trebuia să emită un act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Șefii acestor companii din domeniul energetic ar fi acceptat să primească mită în schimbul acordării unor contracte de milioane de euro, iar intermediarii urmau să primească și ei un procent din șpăgi.

Tot Ion Eugen Petru a mai dat 5.000 de euro mită către Iosif Chirică, director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, pentru emiterea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu. Traseul banilor ar fi fost unul complicat, iar cei doi s-au întâlnit pe marginea unui drum, arată procurorii. Ion Eugen Petru i-ar mai fi dat peste 100.000 de euro lui Ion Macovei pentru trafic de influență asupra a două companii ale statului, pentru a obține contracte.

 

Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, are un rol indirect în corupția din energie, deoarece finanțează companiile care contribuie la creșterea artificială a prețurilor. Termoenergetica cumpără agentul termic de la centralele ELCEN, chiar dacă în casele oamenilor căldura și apa caldă ajung rar. În timp ce bucureștenii stau în frig, directorii din centralele ELCEN și alte companii fac afaceri cu firmele private pentru a frauda statul român.

Asta în timp ce Nicușor Dan, primarul capitalei, ignoră caracatița corupției din energie și anunță că vrea să cumpere ELCEN.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Horoscop 27 iulie 2024. Nativii care au lucruri de îmbunătățit. Află ce se întâmplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 27 iulie 2024 spune că Berbecii au lucruri de îmbunătățit și că acesta este momentul potrivit să ia atitudine. Bunăstarea și concentrarea pot fi pot fi afectate de aceste decizii așa că ai grijă în ce direcție decizi să duci situația.

Plafonarea prețurilor la energie și gaze. Anunțul lui Sebastian Burduja: ce se întâmplă cu prețurile după eliminarea subvențiilor

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat că familiile cu venituri mici vor beneficia de continuarea subvențiilor pentru plata facturilor la energie și după data de 1 aprilie 2025, când expiră actuala perioadă de plafonare a prețurilor. Ministrul a subliniat că se va colabora cu Ministerul...

Horoscopul lunii august 2024. Nativii sunt tot mai dornici să-și găsească marea dragoste

Multe surprize îi așteaptă pe nativi în ultima lună de vară. Dragostea plutește pretutindeni și horoscopul lunii august 2024 anunță mari schimbări. Universul este de partea zodiilor, astfel încât fiecare să-și găsească adevăratul drum în viitor. Unii decid să-și schimbe viața, pe când alții lasă ...

Dan Diaconescu, în DOLIU. I-a murit mama! Mesaj emoționant pentru ființa cea mai dragă

Dan Diaconescu, fost patron al OTV, a anunțat, vineri, decesul mamei sale, Măru Diaconescu. Anunțul a fost făcut pe pagina personală de Facebook a fostului jurnalist, acolo unde a exprimat durerea și regretul său în fața acestei pierderi enorme.

Rareș Bogdan, despre vizita lui Viktor Orban în România: „Relația dintre el și UE e mai tensionată ca oricând”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), a lansat critici dure la adresa premierului Ungariei, Viktor Orban, aflat în vizită în România. Bogdan l-a acuzat pe Orban că practică un dublu-limbaj în relația sa cu Uniunea Europeană și că folosește evenimentele din România...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..