Unul dintre cele mai avansate state ale lumii se confruntă cu o problemă semnificativă: un număr colosal de locuințe nelocuite. În Japonia, există peste 9 milioane de case în care nimeni nu locuiește, iar acest fenomen continuă să ia amploare. Această cifră se compară cu întregul fond de locuințe din România, deși Japonia se numără printre cele mai dezvoltate și moderne țări la nivel global.
Japonia, lider în privința caselor nelocuite Un număr tot mai mare de locuințe abandonate apare în diverse regiuni ale Japoniei. Aceste locuințe sunt denumite „akiya”, un termen ce se referă în general la case rezidențiale părăsite, adesea situate în zone rurale, conform informațiilor furnizate de CNN.
Cu toate acestea, un număr din ce în ce mai mare de akiya își fac simțită prezența și în marile orașe, precum Tokyo și Kyoto, ceea ce reflectă provocările cu care se confruntă guvernul din cauza îmbătrânirii populației și a unei scăderi alarmante a natalității în fiecare an.
„Acesta este un simptom al declinului demografic al Japoniei”, a declarat Jeffrey Hall, lector la Universitatea Kanda de Studii Internaționale din Chiba.
„Nu este cu adevărat o problemă de a construi prea multe case, ci de a nu avea suficienți oameni”, a mai spus el.
Populația Japoniei s-a redus considerabil în ultimii ani, după cum arată statisticile ultimului recensământ din anul 2022, când s-a constatat faptul că populație s-a redus cu peste 800.000 de persoane, comparativ cu anul precedent, când ajunsese la 125,4 milioane.
Doi magnați au vrut să cumpere Casa Poporului, în anii '90. Unul a ajuns președintele SUA. Ce planuri aveau milionarii cu clădirea emblematică