Razboi in Ucraina, ziua 994. Oficial de la Kiev, avertisment dur : Rusia pregateste un ASALT pe frontul de sud, in directia Zaporojie - LIVE TEXT

Razboi in Ucraina, ziua 994. Oficial de la Kiev, avertisment dur : Rusia pregateste un ASALT pe frontul de sud, in direc
📅 2024-11-14

UPDATE 00.00 - Victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA nu va schimba atitudinea față de criza ucraineană, deoarece Washingtonul vrea să țină totul sub control, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

„Atitudinea principială a Washingtonului față de problema ucraineană, și chiar față de cele europene, nu se va schimba, în sensul că Washingtonul se va strădui mereu să țină sub control tot ceea ce se întâmplă în spațiul apropiat NATO și în spațiul NATO însuși.

Chiar și în Uniunea Europeană este deja același lucru ca și în NATO în plan politico-militar. Cum se va face acest lucru, cum își imaginează implementarea funcțiilor lor de control în noile condiții - acest lucru se poate face în moduri diferite. Nu voi începe să ghicesc. Dar nu am nicio îndoială că vor dori să țină aceste procese sub controlul lor", a spus Serghei Lavrov.

UPDATE 21:00 - Un general de top al NATO pune degetul pe rană - Adevăratul motiv pentru care Alianța nu intervine în Ucraina. 

Șeful comitetului militar al NATO, olandezul Rob Bauer, consideră că riscul ca Rusia să folosească arme nucleare descurajează țările occidentale să-și implice propriile trupe pentru a ajuta Ucraina în război.

Detalii: Bauer a fost întrebat dacă a venit momentul extinderii ajutorului pentru Ucraina, sugerând prezența fizică a anumitor forțe aliate occidentale.

"Lupta în Afganistan nu este același lucru cu lupta împotriva rușilor în Ucraina. Talibanii nu aveau arme nucleare. Rușii le au. Dar din nou, nu spun că este "imposibil". Cu toate acestea, noi, ca Alianță, vedem acest risc. , și este nevoie de o discuție politică (...): suntem pregătiți pentru un asemenea risc?", a spus amiralul.

UPDATE 19.30 - Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a asigurat miercuri NATO că administrația Biden își va consolida sprijinul pentru Ucraina în cele câteva luni înainte de revenirea lui Donald Trump la președinție și va încerca să întărească alianța în acest timp, relatează Reuters.

Întâlnindu-se cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, la Bruxelles, Blinken a mai spus că desfășurarea trupelor nord-coreene pentru a ajuta Rusia în războiul din Ucraina „cere și va primi un răspuns ferm”.

UPDATE 17:00 -Occidentul amenințat de Moscova în cazul în care Ucraina ar primi permisiunea de a folosi arme cu rază lungă de acțiune

Moscova va considera acordarea permisiunii Kievului de a lovi în adâncimea teritoriului Rusiei drept intrarea țărilor membre NATO în conflictul armat direct, iar răspunsul Federației Ruse la o decizie corespunzătoare va fi inevitabil și distructiv pentru Occident, a declarat în timpul unui briefing purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

UPDATE 15:50 Care este miza bătăliei de la Kursk? Rușii au pierderi uriașe, dar nu pot da înapoi

O bătălie-cheie are loc în aceste momente în regiunea Kursk, din Rusia, unde Ucraina a reușit o incursiune surpriză în august, capturând sute de kilometri pătrați, arată analizele realizate de Financial Times și Institutul pentru Studiul Războiului.

Rusia a lansat o contraofensivă în care sunt implicați, potrivit estimărilor, 50.000 de soldați, inclusiv aproximativ 10.000 de militari din Coreea de Nord, într-o nouă încercare de a-i împinge pe ucraineni înapoi. Pentru ambele părți, miza luptei este foarte mare, scrie Financial Times.

Dacă Ucraina ar reuși să oprească ofensiva Rusiei și să preia inițiativa până la preluarea mandatului de către Donald Trump, pe 20 ianuarie, înalții oficiali ucraineni cred că ar putea dovedi că sunt „luptători” și „învingători”, contribuind astfel la "îmbunarea" noului lider american.

De cealaltă parte, Rusia se grăbește să recucerească cât mai mult din teritoriul rusesc controlat de ucraineni, înainte ca Trump să depună jurământul în ianuarie, potrivit Centrului pentru Strategii de Apărare. Kremlinul se teme că într-o astfel de situație s-ar ajunge la negocieri teritoriu contra teritoriu. 

UPDATE 13:20 - Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că forțele Moscovei au preluat controlul așezării Rivnopil din regiunea Donețk, din estul Ucrainei, a relatat agenția rusă de știri de stat RIA Novosit, prealuată de Reuters. Ucraina nu a comentat informația.

UPDATE 11:30 Rusia condamnă un medic pediatru pentru că ar fi criticat campania din Ucraina în timpul unei consultaţii.

Medicul pediatru în vârstă de 68 de ani a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru că ar fi criticat campania din Ucraina, după ce a fost denunţată de fosta soţie a unui soldat ucis în luptă, transmite AFP.

Cazul împotriva Nadejdei Buyanova a exemplificat nivelul de represiune din Rusia şi cât de frecvente au devenit denunţurile în timp ce trupele ţării luptă în Ucraina.

Arestat în februarie, medicul moscovit a fost acuzat de Anastasia Akinshina, fosta parteneră a unui soldat, că l-a numit pe bărbat ”ţintă legală” a Ucrainei, în comentarii care ar fi fost făcute în timpul unei consultaţii medicale pentru fiul său.

UPDATE 9:00 - Secretarul de Stat american în exerciţiu Antony Blinken se întâşneşte miercuri la Bruxelles cu oficiali de la NATO şi Uniunea Europeană (UE) în vederea unei accelerări a ajutorului destinat Ucrainei, care poate fi ameninţat de întoarcerea lui Donald Trump la Casa Albă, relatează AFP.

Antony Blinken a sosit la Bruxelles marţi seara, într-o vizită de cel puţin 24 de ore, şi urmează să se întâlnească cu secretarul general al NATO Mark Rutte şi cu omologii săi din Ucraina Andrii Sîbiga şi UE Josep Borrell, dar şi cu succsoarea acestuia din urmă, în câteva săptămâni, Kaja Kallas.

UPDATE 8:40 - Mai multe explozii au răsunat în Kiev miercuri dimineață, după ce oficialii au declarat că Rusia a lansat primul atac cu rachete asupra capitalei ucrainene din august și a îndemnat locuitorii să se adăpostească, informează Reuters.

„Putin lansează un atac cu rachete asupra Kievului chiar acum”, a scris pe Telegram Andrii Yermak, șeful biroului președintelui.

UPDATE 6:20 - O ofensivă rusă în regiunea sudică Zaporojie ar constitui o mare provocare pentru armata ucraineană, deja în dificultate pe frontul de est şi care este în continuare angajată într-o incursiune în regiunea rusă Kursk, la frontiera de nord.

"Ruşii se pregătesc de o perioadă de timp, de mai multe săptămâni, să întreprindă operaţiuni de asalt în mai multe direcţii, în special în direcţia Zaporojie", a declarat Vladislav Voloşin, purtător de cuvânt al armatei ucrainene pentru sectorul sud.

El a precizat că armata rusă îşi întăreşte efectivele în special în sectoarele Vremivka, Guliaipole şi Robotine.

"În fiecare zi, ea efectuează acolo operaţiuni de recunoaştere aeriană şi tehnică şi se reaprovizionează cu muniţii. De mai multe săptămâni, inamicul se pregăteşte să utilizeze vehicule blindate", a continuat el.

Voloşin a refuzat să precizeze numărul de soldaţi ruşi comasaţi în acest sector al frontului, însă, potrivit lui, mici grupuri lansează deja mai multe atacuri în fiecare zi.

El a dat asigurări că forţele ucrainene şi-au întărit liniile de apărare şi că ele sunt gata să respingă un asalt de mare anvergură.

Vara trecută, forţele ucrainene au lansat o ofensivă de mare anvergură pentru a recuceri regiunile Zaporojie şi Herson, în sudul ţării, însă nu au reuşit să avanseze în mod semnificativ.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat recent că Rusia a pregătit o forţă de circa 50.000 de soldaţi, care include, potrivit lui, mai multe mii de soldaţi nord-coreeni, pentru a reocupa zonele din regiunea rusă Kursk aflate încă sub controlul Ucrainei. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Copil de 11 ani dispărut dintr-o localitate din Vaslui! Zeci de oameni îl caută

Un copil în vârstă de 11 ani a dispărut, joi seară, dintr-o localitate din Vaslui. El este căutat de zeci de oameni.

De ce nu ar trebui să iei cu tine telefonul la toaletă. Cum ne sfătuiesc medicii

Medicii avertizează că, în mod normal, o vizită la toaletă nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute, asociind prelungirea acesteia timp îndelungat cu apariţia unor probleme de sănătate. Timpul parcă zboară când îţi faci de lucru pe telefon.

De ce este bine să bei ceai de ghimbir în zilele reci

Iarna este anotimpul care aduce frig, vânt și deseori oboseală și răceli. Pentru a-ți menține sănătatea și starea de bine în aceste zile reci, un remediu natural și delicios este ceaiul de ghimbir. Acest ceai are numeroase beneficii pentru organism și este cu atât mai potrivit în sezonul rece. Ia...

Culisele Statului Paralel. Cătălin Hideg, noi acuzații împotriva lui Florian Coldea! Denunțătorul generalilor susține că a fost căutat prin intermediari și promite alte probe la DNA

Denunțătorul lui Florian Coldea, Cătălin Hideg, a făcut noi dezvăluiri cu privire la presiunile exercitate de fostul general SRI asupra sa. În cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel”, difuzată la Realitatea PLUS, Cătălin Hideg, a spus că are și alte probe împotriva generaului negru, pe care ...

Elon Musk pierde clienții de la platforma X după ce Trump a câștigat alegerile. Unde migrează fanii rețelelor sociale

De când s-a apropiat extrem de mult de proaspăt alesul președinte al SUA, Elon Musk se confruntă cu o migrare masivă a abonaților de la platforma X către ale rețele social media.

Un somn odihnitor ne protejează de Alzheimer și de obezitate. Ce spun medicii

Somnul ajută organismul să se regenereze, echilibrează sistemul nervos și întărește imunitatea. Un somn odihnitor ne protejează de obezitate și Alzheimer, crește puterea de concentrare și atenția, performanțele fizice și rezistența la boli.

Samsarii primesc lovitura de grație. RAR schimbă modul în care se vând mașinile

Registrul Auto Român (RAR) va introduce un nou document esențial pentru piața auto second-hand din România. 

Cea mai delicioasă supă de legume coapte. E ideală pentru zilele răcoroase și e plină de arome

Supa de legume coapte este perfectă pentru zilele de toamnă. Plină de arome, cremoasă și fără unt sau smântână, de post și extreeem de savuroasă! Iată cum se prepară.

Sorin Grindeanu: „Infrastructura nu trebuie să aibă culoare politică”

Ministrul Transporturilor a declarat, în emisiunea Culisele Statului Paralel, că infrastructura nu trebuie să fie politizată și spune că nu mai vrea în această funcție.

Alexandru Muraru critică dur gestul lui Marcel Ciolacu, de a-l pupa pe premierul britanic: „O gafă diplomatică rușinoasă pentru România"

Deputatul PNL - Alexandru Muraru a lansat o serie de critici dure la adresa premierului Marcel Ciolacu, în urma unei situației privind protocolul instituțional, petrecute la Londra. Potrivit lui Muraru, Ciolacu ar fi încercat să-l pupe pe premierul britanic, un gest pe care acesta îl consideră nu...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.