Prognoza ANM pe doua saptamani. Temperaturi mult peste media perioadei, cu maxime de pana la 13 grade

Prognoza ANM pe doua saptamani. Temperaturi mult peste media perioadei, cu maxime de pana la 13 grade
📅 2025-01-20

Meteorologii estimează că în următoarele săptămâni va fi o vreme mult mai caldă decât normalul perioadei, în toate regiunile ţării. În intervalul 20 ianuarie - 2 februarie, temperaturile maxime se vor apropia, la jumătatea perioadei, de 12-13 grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub minus 5 grade. Probabilitatea cea mai ridicată de precipitaţii va fi, în majoritatea regiunilor ţării, în perioada 22-25 ianuarie, anunță progonoza ANM pe două săptămâni, citată de news.ro.

BANAT Media temperaturilor maxime va creşte uşor de la 2...4 grade până spre 13 grade în perioada 26...28 ianuarie, caracterizând o vreme mult mai caldă faţă de normalul climatologic al perioadei. Din 29 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului media temperaturilor maxime va scădea uşor până la 9 grade (2 februarie), dar se va menţine peste cele specifice perioadei. În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, acestea vor fi în creştere de la o noapte la alta. În dimineaţa de 20 ianuarie media temperaturilor minime va fi în jur de -2 grade, urmând ca în dimineaţa zilei de 24 ianuarie să înregistreze valoarea de 3 grade. Din 25 ianuarie media temperaturilor minime va avea mici variaţii de la o dimineaţă la alta şi se va situa în jurul valorii de 1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum şi la finalul intervalului (2 februarie).

CRIŞANA Media valorilor termice diurne va creşte uşor de la 2...4 grade până spre 12 grade în perioada 26...28 ianuarie. Din 29 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor scădea uşor până la 8 grade în 2 februarie, dar se vor menţine peste cele specifice perioadei. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea vor creşte de la o valoare medie de -4 grade în data de 20 ianuarie până la 3 grade în 24 ianuarie. Ulterior vor avea variaţii uşoare de la o zi la alta, media temperaturile minime fiind de 0...1 grad şi acestea urmând a fi peste cele specifice pentru această dată calendaristică. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum şi la începutul lunii februarie.

TRANSILVANIA Până în 25 ianuarie, media regională a temperaturilor maxime va oscila între 5 şi 8 grade. După această dată, valorile termice diurne vor creşte treptat până la 9...10 grade (28 ianuarie), urmând ca mai apoi să scadă uşor până la 6 grade spre sfârşitul intervalului (2 februarie). Cu toate acestea, în toată perioada de referinţă, maximele termice se vor menţine peste cele specifice perioadei. În ceea ce priveşte minimele termice, acestea vor creşte de la o valoare de –5 grade în 20 ianuarie până la 0 grade în 25 ianuarie. Din 26 ianuarie şi până la finalul intervalului media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de -2 grade. Astfel minimele termice vor fi mai ridicate decât cele climatologice specifice pentru această dată. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 ianuarie şi
la finalul intervalului (2 februarie).

MARAMUREŞ În primele zile din interval vor fi alternanţe termice, astfel încât media valorilor termice diurne va avea valori zilnice cuprinse între 4 şi 8 grade. Din data de 23 ianuarie, maximele termice vor creşte treptat până la valori de 10...11 grade în perioada 26-28 ianuarie, apoi vor scădea uşor până la 8 grade (2 februarie), dar se vor menţine mai ridicate decât ar trebui la final de ianuarie şi început de februarie. Referitor la media temperaturilor din timpul nopţii, aceasta va creşte de la -4 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (24-25 ianuarie). Din data de 26 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, media temperaturilor minime va fi de -1...0 grade şi se va menţine
peste normele perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum şi la începutul lunii februarie.

MOLDOVA Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. În primele zile, media maximelor termice va scădea de la 11 grade în data de 20 ianuarie la 6 grade în ziua de 22 ianuarie. După această dată media regională a temperaturilor maxime va creşte treptat până la 9 grade în ziua de 26 ianuarie, după care va scădea uşor la 6 grade (2 februarie). Media minimelor termice va creşte uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie minimele termice nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în ziua de 25 ianuarie, precum şi la
sfârşitul intervalului (1-2 februarie).

DOBROGEA Media maximelor termice va creşte de la 8 grade (20 ianuarie) până la 11...12 grade (24 ianuarie). Din 25 ianuarie maximele termice vor avea mici variaţii de la o zi la alta, la finalul intervalului media maximelor termice fiind de 8 grade, caracterizând pe tot parcursul intervalului o vreme caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Minimele termice vor fi în creştere de la -1 grad (20 ianuarie) până la 4 grade (25 ianuarie). Din 26 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului media minimelor termice va înregistra mici variaţii şi va avea valori de 1...3 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 22 şi 25 ianuarie, precum şi la finalul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie.

MUNTENIA Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Maximele termice vor creşte uşor de la 8...9 grade în primele 3 zile până la 11...12 grade în perioada 23 - 28 ianuarie, apoi vor varia uşor de la o zi la alta înregistrând o valoare medie de 8 grade la finalul intervalului. Minimele termice vor creşte uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie minimele termice nu vor avea variaţii semnificative, media acestora fiind de 0...1 grad. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în data de 25 ianuarie, precum şi la finalul intervalului (2 februarie).

OLTENIA Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Media maximelor termice va creşte uşor de la 8 grade în primele zile din interval până la 11...12 grade (25 ianuarie), apoi va avea variaţii uşoare de la o zi la alta, înregistrând valoarea de 8 grade la sfârşitul intervalului (2 februarie). Evoluţia va fi asemănătoare şi în privinţa minimelor, media acestora urmând să crească uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului media minimelor termice nu va înregistra variaţii semnificative, aceasta fiind de 0...1 grad. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului.

LA MUNTE Media maximelor termice va scădea în primele zile de la 8 grade (20 ianuarie) la 0 grade (22 ianuarie), apoi va creşte treptat până la 6 grade (26 ianuarie). Din 27 ianuarie, media maximelor termice va scădea treptat, înregistrând valoarea de 0 grade la sfârşitul interalului (2 februarie). Cu toate acestea, valorile termice se vor menţine peste normele climatologice specifice acestei perioade. Din punct de vedere al temperaturilor nocturne, acestea vor scădea de la 0 grade (20-21 ianuarie) la -5 grade (22-23 ianuarie), apoi vor creşte uşor până la -1 grad (27 ianuarie). Din 28 ianuarie vor scădea uşor până la -5 grade la finalul intervalului (2 februarie). Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 ianuarie, precum şi la sfârşitul intervalului (1-2 februarie).

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Mașinile electrice amplifică incendiile din Los Angeles. Când se aprind, nu mai pot fi stinse până nu ard complet

Dezastrul provocat de incendiile care au afectat zone întinse din metropola Los Angeles este favorizat și de un factor tehnologic nou – vehiculele electrice și bateriile lor. Pompierii care s-au confruntat cu astfel de situații au avertizat că autoturismele de acest tip joacă rol de stimulator al...

Gelozia, dusă la extrem! Minoră din Cluj, sechestrată și târâtă în urma unei mașini de fostul iubit: fata a trecut prin clipe de coșmar

Incident șocant în județul Cluj. O minoră în vârstă de 17 ani a trecut prin clipe de coșmar după ce a fost sechestrată și târâtă în urma unei mașini aflate în mers de iubitul gelos. Atenție, urmează informații cu puternic impact emoțional! 

Bărbat din Iași, la spital cu o alcoolemie record, de două ori peste nivelul care poate să te ucidă

Bărbatul a fost adus la sfârşitul săptămânii trecute în Unitatea de Primiri Urgenţe la spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, după ce un trecător l-a văzut căzut pe stradă şi a sunat la 112.

Doliu uriaș în Direcția Generală Anticorupție din MAI. Un ofițer în plină afirmare a murit la doar 30 de ani

Doliu uriaș în Direcția Generală Anticorupție din MAI. Un ofițer în plină afirmare a murit, la doar 30 de ani, răpus de o boală incurabilă. "Încă un polițist plecat extrem de devreme dintre noi. Un profesionist, o conduită ireproșabilă, un prieten cum nu sunt mulți, un exemplu de polițist", au sc...

Manechin ce imita un cadavru, abandonat pe trotuar din Buzău: doi adolescenți, sancționați de oamenii legii

Doi adolescenți din municipiul Buzău au fost sancționați de poliție după ce au abandonat pe un trotuar un manechin care simula un cadavru, încercând să creeze conținut pentru rețelele sociale. Incidentul a generat panică în rândul trecătorilor și a determinat intervenția autorităților.

Cât timp mai poți circula cu numere străine în România, în 2025? Reguli și obligații actualizate

Conform legislației din 2025, rezidenții români pot circula cu un autoturism cu numere străine un timp limitat.

Accident microbuz Tulcea. Majoritatea persoanelor rănite sunt ELEVI de liceu: medicii SAJ s-au deplasat la școală pentru a-i consulta pe 4 dintre ei

Șapte din cele opt persoane rănite în accidentul rutier înregistrat, luni dimineața, în județul Tulcea sunt elevi de liceu. Vorbim, practic, despre persoane minore. Unele dintre ele au plecat chiar de la locul accidentului, medicii consultându-le ulterior în liceu și luând decizia de a le transpo...

Prognoza ANM pe două săptămâni. Temperaturi mult peste media perioadei, cu maxime de până la 13 grade

Meteorologii estimează că în următoarele săptămâni vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, cu maxime specifice lunii martie. Astfel, mercurul termometrelor poate urca până la 15 grade Celsius.

Criptomoneda lui Donald Trump explodează: „Noul aur digital” atrage miliarde înainte de revenirea la Casa Albă

Lansată recent de fostul președinte al SUA, criptomoneda cunoscută sub numele de $TRUMP a înregistrat o creștere spectaculoasă, atingând o capitalizare de piață de peste 9 miliarde de dolari.

Ce fel de femeie eşti în funcţie de zodia ta: uimitoarea legătură dintre semnul zodiacal și personalitate

Ce fel de femeie eşti în funcţie de zodie. Crezi în influenţa semnului zodiacal asupra personalităţii tale? Dacă nu poţi ieşi din casă fără să îţi verifici horoscopul, nu te întâlneşti cu bărbaţi a căror zodie nu e compatibilă cu a ta, atunci sigur vrei să ştii şi ce spun astrele despre trăsături...

Good News

Only good and positive news.