Pandemia a afectat considerabil COMPORTAMENTUL COPIILOR. Psihologii trag un semnal de alarma: ce recomanda specialistii

Pandemia a afectat considerabil COMPORTAMENTUL COPIILOR. Psihologii trag un semnal de alarma: ce recomanda specialistii
📅 2024-10-22

Psihologii trag un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care pandemia le-a lăsat asupra oamenilor și subliniază că printre cei mai vulnerabili în acea perioadă au fost adolescenții și copiii.

Experții explică faptul că cei mici s-au refugiat pe diferite rețele sociale cât timp au stat în casă, iar ulterior au rămas cu tendința de a se izola. Unii dintre ei chiar prezintă dificultăți în a-și face prieteni. În plus, mulți influenceri care activează pe aceste platforme promovează un comportament agresiv.

"Mi-am facut cont de OnlyFans, care a fost cea mai mare japca legala. Ca voi toti ati crezut ca o sa pun poze BIP si n-am pus", spune o tanara.

Specialiștii le recomandă părinților să fie foarte atenți la comportamentul copiilor săi, mai ales dacă încep să observe dificultăți de vorbire și limbaj sau chiar anumite comportamente repetitive.

"De ce sunt obligata sa intru cu tine daca mi-ai donat? Da sa-mi scoti ochii ca mi-ai dat o inimioara donatie. Bitch bye! Am zis ca nuuu", spune intr-un alt video. 

În cazul adolescenților, aceste probleme se intensifică avertizează psihologii. Aceștia simt o presiune constantă de a se conforma standardelor impuse în mediul online.

"Adolescenta este in sine o perioada a cautarilor, este o cautare a identitatii. In aceasta perioada, influenta familiei scade si creste cea a grupului, a prietenilor. Cea mai mare dorinta a adolescentului este sa fie acceptat intr-un grup. Unde  vor cauta ei, deci, model? Printre prieteni, iar online-ul este cel mai la indemana pentru acest lucru. Uneori, modelele pe care ei le gasesc aici nu sunt cele mai potrivite. De la un limbaj vulgar, pana la actiuni care nu sunt in beneficiul acestora", declara psihologul Laura Gavan. 

Adolescenții se confruntă cu bullying pe rețelele sociale din ce în ce mai mult. Psihologii îi sfătuiesc pe părinți să creeze un mediu confortabil și empatic atât în cadrul familiei, cât și în cadrul școlilor, lucru care îi va pregăti pe adolescenți și copii să facă față provocărilor din viață, fie din mediul online sau nu. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Se anunță o iarnă grea. Românii vor plăti mai mult pentru încălzire. Cât costă un metru cub de lemne

Meteorologii avertizează că iarna aceasta ar putea fi cea mai geroasă din ultimii ani, așadar costurile la încălzire vor crește simțitor. Cei care vor plăti cel mai mult pentru a se încălzi sunt cei cu sobe, adică 3 milioane și jumătate de gospodării. 

Minutul de energie. Energia verde - soluția ieftină și sigură la combustibilii tradiționali

Energia verde, adică cea obținută din surse naturale, fie că vorbim de lumina solară, fluxuri de ape, vânt sau chiar valuri, este mult mai ieftină și extrem de puțin poluatoare, în comparație cu sursele clasice precum cărbunele sau gazele naturale.

Se pune lacătul pe fermele de blănuri din România? Deputații decid azi dacă ne alăturăm celor 21 de state UE

Deputații vor hotărî azi, prin vot, dacă România se alătură celor 21 de state ale Uniunii Europene care au intersiz deja creșterea exclusivă a animalelor doar pentru blană. 

Cornulețe cu rahat ca la bunica acasă. Recreează una dintre rețetele copilăriei!

Recreează acel desert cu care bunica sau mama te răsfăţau în copilărie! Îţi arătăm cum să prepari cornuleţe cu rahat de care să se bucure şi cei dragi ţie!

Situație îngrijorătoare în Ucraina. Posibilă înțelegere între Moscova și Coreea de Nord. Pyongyangul ar putea trimite trupe în război

SUA transmite că situația în care Coreea de Nord ar trimite trupe în Ucraina pentru a ajuta Rusia reprezintă o „evoluție periculoasă și extrem de îngrijorătoare”. Coreea de Sud și Marea Britanie au ridicat problema prețului imens pe care Moscova ar trebui să-l plătească Pyongyangului, în eventual...

Muraru: „PSD a lansat strategia „planul Hrebenciuc”, adică mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion”

Deputatul Alexandru Muraru acuză Partidul Social Democrat (PSD) că a lansat în organizațiile sale o strategie electorală denumită „planul Hrebenciuc”, care ar implica direcționarea a 10-20 de voturi pe secție de votare în favoarea candidatului AUR, George Simion, la alegerile prezidențiale din ac...

HOROSCOP. Sezonul misterios al vrăjitoarei - sezonul Scorpionului. Vibrații transformatoare pentru toate ZODIILE

Sezonul Scorpionului, care va sosi între 22 octombrie și 21 noiembrie, își păstrează vibrațiile extrem de transformatoare și emoționale în 2024. Indiferent de zodia ta, veti fi cu toții inspirați să întruchipati arhetipul Șamanului, căutând adevăruri profunde, spirituale, pe măsură ce se desfășoa...

7 lucruri din bucătărie întrebuințate cu succes în cosmetică

Vă oferim câteva ponturi pentru o frumusețe fără efort, obținută cu ajutorul produselor pe care le găsiți în orice bucătărie. Multe dintre ele au multiple întrebuințări și pot înlocui produsele profesionale cu succes în  cosmetică.

Pandemia a afectat considerabil COMPORTAMENTUL COPIILOR. Psihologii trag un semnal de alarmă: ce recomandă specialiștii

Pandemia a afectat semnificativ comportamentul copiilor forțați să stea în izolare avertizează specialiștii. Socializarea limitată și timpul petrecut în exces pe dispozitivele electronice au creat un context nefavorabil pentru dezvoltarea sănătoasă a acestora. 

Statele Unite nu vor mai investi în inteligenţă artificială în China

SUA urmează să interzică anumite investiţii americane în inteligenţa artificială (AI) în China, aflându-se în procesul final de revizuire, potrivit unei postări guvernamentale. Restricţiile vor fi implementate în curând.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.