Pamantul s-a miscat din nou, in Italia. Cutremurul s-a produs in zona Campi Flegrei si a fost resimtit la Napoli

Pamantul s-a miscat din nou, in Italia. Cutremurul s-a produs in zona Campi Flegrei si a fost resimtit la Napoli
📅 2024-09-08

Cutremurul, care s-a produs la o adâncime de patru kilometri, a fost resimţit în mai multe districte din Napoli.

Zona vulcanică Campi Flegrei (Phlegrean Fields, în limba engleză), este afectată în prezent de un episod bradiseismic, sau de ridicarea solului, iar în ultimele luni au avut loc o serie de cutremure.

Departamentul de Protecţie Civilă a declarat că nu au fost raportate pagube în urma cutremurului de vineri.

Ministrul Protecţiei Civile, Nello Musumeci, a numit un comisar special în zona Campi Flegrei, pentru a se ocupa de măsurile de prevenire a riscurilor.

Secretul dezvăluit de un barman foarte popular pe internet: ”Nu bea berea la bar dacă vezi asta”

Ministrul a criticat modul în care a fost permisă dezvoltarea urbană în regiune. "Guvernul oferă mai mult decât se cuvine în Câmpia Flegrei, unul dintre cei mai periculoşi şi complecşi vulcani din lume'', a declarat oficialul luna trecută.

"Apar responsabilităţi extrem de grave, atât pe termen lung, cât şi mai puţin lung, care implică toate organismele, începând cu guvernul regional şi municipalităţile vizate - Napoli, Pozzuoli şi Bacoli", a adăugat ministrul.

"A fost autorizată o dezvoltare urbană nerezonabilă, haotică şi neglijentă, iar pericolele iminente din zonă nu au fost niciodată luate în considerare. Cei care trebuiau să supravegheze nu au făcut acest lucru", a subliniat Nello Musumeci.

Campi Flegrei, considerat cel mai mare super-vulcan activ din Europa, este lovit de ceva timp de numeroase cutremure de magnitudine mică.

În mai, zona a fost zguduită de cele mai violente seisme din ultimii 40 ani, cel mai puternic dintre ele având magnitudinea 4,4.

În urma cutremurelor din mai, guvernul de la Roma a introdus noi măsuri pentru reducerea riscului seismic şi a anunţat planuri pentru o posibilă evacuare a zonei.

MApN, SRI şi MAI continuă căutarea unor posibile fragmente de dronă la graniţa cu Ucraina

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Adrian Năstase, atac dur la Mircea Geoană: E lipsit de cea mai importantă calitate a unui politician

Fostul șef al lui Mircea Geoană iese la atac! Fostul premier Adrian Năstase îl critică pe fostul lider de la NATO și dezvăluie că acesta nu știe să joace în echipă. Mai mult, îl acuză că s-a dezmințit de colegii din PSD care l-au susținut în campanie. 

Suma cu care a fost "taxat" de poliție un bărbat după ce a abandonat mai mulți pui de pisică

Un bărbat de 54 de ani din municipiul Botoşani a fost amendat de poliţişti cu 12.000 de lei după ce a fost prins că a abandonat mai mulţi pui de pisică, în zona gării din oraş.

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie. Ce NU ai voie sub nicio formă să faci în această zi sfântă

SFÂNTA MARIA MICĂ 8 septembrie. În ordinea anului bisericesc, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este primul dintre cele patru praznice dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică.

Scene teribile într-un parc turistic din Croația: un bărbat a fost mușcat de braț de un urs

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia.

Evită să mănânci ouă dacă ai această problemă de sănătate! Medicii interzic clar acest lucru

Este greu să găsești vreun aliment cu atât de mulți nutrienți precum ouăle, care să poată fi folosit ca fel principal la toate cele trei mese sau în alte alimente, la gătit și coacere.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..