Nicolae Ciuca: PNL si-a tinut promisiunea de a sustine si prin vot in Parlament cresterea pensiilor romanilor

Nicolae Ciuca: PNL si-a tinut promisiunea de a sustine si prin vot in Parlament cresterea pensiilor romanilor
📅 2023-12-02

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, a declarat că PNL şi-a ţinut promisiunea de a susţine şi prin vot în Parlament creşterea pensiilor românilor.

„PNL și-a ținut promisiunea de a susține și prin vot în Parlament creșterea pensiilor românilor. Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaților – cu contribuția parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgență, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil.
Ca liberali, vrem ca seniorii României să aibă nivelul de trai pe care îl merită, după o viață de muncă. Întotdeauna am susținut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilității oricărei creșteri a pensiilor. În ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori - de la 1265 lei, la 1785 lei”, a transmis Nicolae Ciucă, președintele PNL, într-un mesaj postat pe Facebook, după votul final pe noul proiect de lege a pensiilor.

Noua lege a pensiilor a primit luni seară votul final în Parlament. A fost adoptată cu 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă” și 17 abțineri.

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. După vot, legea merge spre promulgare către președintele Klaus Iohannis, în cazul în care nu va fi depusă nicio sesizare la Curtea Constituțională.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii a intrat în dezbaterea deputaților, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii poate fi consultat AICI

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Alertă de TSUNAMI în Japonia în următoarele ore - Un cutremur de magnitudine 7,6 a lovit Filipine

Este alertă în Japonia. Țara Soarelui Răsare va fi lovită de tsunami în următoarele ore după un cutremur puternic de magnitudine peste 7 ce a zguduit sudul Filipinelor.

CRIMĂ înfiorătoare în Bistrița: Și-a înjunghiat mortal soția de 33 de ani în fața celor doi copii, apoi a postat fotografia pe Facebook

Un caz șocant a avut loc în Bistrița. După un scandal în familie, un bărbat și-a ucis soția de 33 de ani, chiar in fata celor doi copii, care nu au mai mult de 10 ani. Un gest cutremurător al bărbatului, care a înfiorat, a fost cel al difuzării imaginilor de după crimă. Atenție, urmează detalii ș...

Prăjitura pufoasă de iaurt cu ulei de măsline - Rețeta extraordinară cu portocale confiate

Iată o rețetă ideală pentru aceste zile de iarnă: prăjitură pufoasă de iaurt cu ulei de măsline.

Cel mai mare vulcan activ a erupt din nou: Lavă fierbinte revărsată pe zăpadă și fum dens - Imagini spectaculoase

Imagini spectaculoase au fost surprinse cu erupția vulcanului Etna, acoperit de zăpadă.

Imagini halucinante cu Florin Barbu, ministrul care îl bate pe Daea la festivism - Șeful de la Agricultură joacă hora la târg în timp ce fermierii sărăcesc

Bătaie totală de joc față de fermieri! Ministrul Agriculturii joacă hora și face poze de grup la târgul de la minister în timp ce oamenii de rând sunt disperați, pentru că de la 1 ianuarie cresc taxele pentru produsele bio sau cele tradiționale. În plus, și micile companii vor plăti mai mult. Flo...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..