Nicolae Ciuca: PNL si-a tinut promisiunea de a sustine si prin vot in Parlament cresterea pensiilor romanilor

Nicolae Ciuca: PNL si-a tinut promisiunea de a sustine si prin vot in Parlament cresterea pensiilor romanilor
📅 2024-06-18

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, a declarat că PNL şi-a ţinut promisiunea de a susţine şi prin vot în Parlament creşterea pensiilor românilor.

„PNL și-a ținut promisiunea de a susține și prin vot în Parlament creșterea pensiilor românilor. Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaților – cu contribuția parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgență, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil.
Ca liberali, vrem ca seniorii României să aibă nivelul de trai pe care îl merită, după o viață de muncă. Întotdeauna am susținut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilității oricărei creșteri a pensiilor. În ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori - de la 1265 lei, la 1785 lei”, a transmis Nicolae Ciucă, președintele PNL, într-un mesaj postat pe Facebook, după votul final pe noul proiect de lege a pensiilor.

Noua lege a pensiilor a primit luni seară votul final în Parlament. A fost adoptată cu 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă” și 17 abțineri.

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. După vot, legea merge spre promulgare către președintele Klaus Iohannis, în cazul în care nu va fi depusă nicio sesizare la Curtea Constituțională.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii a intrat în dezbaterea deputaților, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii poate fi consultat AICI

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Gabriela Firea și-a dat demisia din Senat: "Vreau să vă mulţumesc foarte mult pentru colaborare"

Plenul Senatului a luat act, marţi, de demisia senatoarei PSD Gabriela Firea, ca urmare a alegerii ei în Parlamentul European, şi a aprobat vacantarea mandatului de senator, începând cu data de 1 iulie 2024.

Desert răcoros cu piersici. Este perfect în zilele de vară, alături de o limonadă cu gheață

Vara este momentul ideal pentru a savura deserturi răcoritoare și revigorante, iar unul dintre cele mai apreciate în această perioadă este desertul cu piersici. Acest fruct dulce și suculent devine ingredientul principal al unei rețete ușor de preparat, care va impresiona cu siguranță la orice ma...

Nu trebuie să ții aceste PLANTE în casă dacă ai câini sau pisici! Una dintre ele le poate fi chiar FATALĂ: lista completă

Animalele de companie, precum pisicile și câinii, sunt membri prețioși ai familiei noastre și necesită o atenție specială pentru a le menține sănătatea și siguranța. Una dintre grijile majore este reprezentată de plantele pe care le ținem în casă, deoarece unele dintre ele pot fi extrem de toxice...

Alertă medicală! Mai multe medicamente pentru răceală și gripă ar putea fi retrase de pe piață

Mai multe medicamente pentru răceală și gripă ar putea fi retrase de pe piața europeană. Acestea au intrat în vizorul Agenției Europene a Medicamentului, după ce ar fi produs reacții adverse rare în unele țări din Europa.

Vizită crucială la Palatul Cotroceni. Cu ce șef de stat urmează să se întâlnească președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul italian, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitaţia şefului statului român.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..