Mituri sub lupa: Chiar poti sa racesti de la aerul conditionat? Verdictul unui doctor

Mituri sub lupa: Chiar poti sa racesti de la aerul conditionat? Verdictul unui doctor
📅 2024-09-08

Pe măsură ce temperaturile de vară continuă să crească, găsirea unor soluții eficiente pentru a ne menține locuințele răcoroase devine din ce în ce mai importantă pentru confortul nostru zilnic. În acest context, aerul condiționat devine o necesitate, nu doar un lux, ajutându-ne să facem față căldurii sufocante și să creăm un mediu relaxant și confortabil. Cu ajutorul său, putem transforma casele noastre într-un spațiu plăcut, indiferent de temperaturile ridicate de afară. Acesta nu doar că ne oferă alinare în fața căldurii, dar contribuie și la crearea unei atmosfere relaxante, în care ne putem odihni și desfășura activitățile zilnice fără a resimți disconfort.

Deși aerul condiționat este un aliat de încredere în zilele călduroase, utilizarea sa incorectă poate avea efecte negative asupra sănătății. Răcelile provocate de aerul condiționat apar, de regulă, atunci când aerul este direcționat direct spre noi sau când aparatul funcționează continuu întreaga zi, cu geamurile închise. Conform specialistului Mihail Pautov, aerul condiționat răcește temperatura din încăpere, însă elimină și umiditatea, ceea ce poate conduce la un mediu foarte uscat.

Ghinion pentru niște traficanți, în timpul perchezițiilor: Au aruncat drogurile pe geam, dar au căzut direct în capul polițiștilor

„De cele mai multe ori, răceala de la aerul condiționat apare atunci când aerul suflă direct spre tine sau când ții toată ziua aerul condiționat aprins, ții geamul închis, iar aerul, pe lângă faptul că îți răcește temperatura din încăpere, el scoate umiditatea din încăpere. Astfel, într-o încăpere mică, aerul poate să devină foarte uscat. Aerul uscat o să îți usuce inclusiv căile aeriene superioare și asta te predispune la tot felul de infecții respiratorii, la virusuri și așa mai departe”, a spus medicul Mihail Pautov într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Dacă aerul devine uscat și deshidratat, utilizarea unui umidificator poate fi o soluție eficientă. Acesta ajută la menținerea umidității în cameră între 40% și 60%. Conform medicului Mihail Pautov, la un nivel optim de umiditate de 50%, riscul de a răci nu este mai ridicat decât în sezonul de primăvară sau toamnă.

„Rezolvarea acestui lucru e foarte simplă. Dacă vezi că aerul este deshidratat, uscat, atunci cumpără-ți un umidificator. Costă câteva sute de lei. Esențial este să ai o umiditate între 40% și 60%. Dacă ai o umiditate de 50% în cameră nu ai de ce să răcești mai mult decât ai răcit primăvara sau toamna când sunt 20 de grade afară și ții geamul deschis. Deci nu, nu aerul condiționat te face să răcești, ci aerul uscat din cameră, indiferent de temperatura lui”, a mai precizat medicul Mihail Pautov.

Bătrâna care își sapă singură grădina, la 82 de ani. Povestea sa a emoționat tot internetul

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Adrian Năstase, atac dur la Mircea Geoană: E lipsit de cea mai importantă calitate a unui politician

Fostul șef al lui Mircea Geoană iese la atac! Fostul premier Adrian Năstase îl critică pe fostul lider de la NATO și dezvăluie că acesta nu știe să joace în echipă. Mai mult, îl acuză că s-a dezmințit de colegii din PSD care l-au susținut în campanie. 

Suma cu care a fost "taxat" de poliție un bărbat după ce a abandonat mai mulți pui de pisică

Un bărbat de 54 de ani din municipiul Botoşani a fost amendat de poliţişti cu 12.000 de lei după ce a fost prins că a abandonat mai mulţi pui de pisică, în zona gării din oraş.

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie. Ce NU ai voie sub nicio formă să faci în această zi sfântă

SFÂNTA MARIA MICĂ 8 septembrie. În ordinea anului bisericesc, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este primul dintre cele patru praznice dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică.

Scene teribile într-un parc turistic din Croația: un bărbat a fost mușcat de braț de un urs

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia.

Evită să mănânci ouă dacă ai această problemă de sănătate! Medicii interzic clar acest lucru

Este greu să găsești vreun aliment cu atât de mulți nutrienți precum ouăle, care să poată fi folosit ca fel principal la toate cele trei mese sau în alte alimente, la gătit și coacere.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..