Miscarea prin care Vladimir Putin vrea sa controleze o mare parte din piata cerealelor. Ce le-a propus tarilor BRICS

Miscarea prin care Vladimir Putin vrea sa controleze o mare parte din piata cerealelor. Ce le-a propus tarilor BRICS
📅 2024-10-23

"Ţările BRICS se numără printre cei mai mari producători mondiali de cereale, legume şi oleaginoase. În acest sens, propunem crearea unei burse de cereale între ţările BRICS", le-a spus Putin liderilor prezenţi la summitul din Kazan.

Liderul de la Kremlin a adăugat că această bursă "va contribui la formarea unor indicatori de preţ corecţi şi predictibili pentru produse şi materii prime, având în vedere rolul său special în asigurarea securităţii alimentare". Potrivit lui Putin, această iniţiativă va ajuta la protejarea pieţelor naţionale de interferenţele externe negative, speculaţii şi încercările de a crea lipsuri artificiale de alimente.

"În timp, am putea se ne gândim la transformarea acestei burse de cereale într-o platformă completă de tranzacţionare a materiile prime", a mai spus Putin la summitul de la Kazan.

Confruntarea candidaților pe drumul spre Cotroceni se vede pe Realitatea.NET! Ana Maria Păcuraru, tur de forță: TU DECIZI în ziua votului!

În discursul său, Putin a făcut de asemenea referire la crearea unei platforme de investiţii la nivelul BRICS, care va facilita investiţiile între ţările BRICS şi ar putea fi utilizată şi pentru investiţii în alte ţări din emisfera sudică.

Constituit iniţial din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, ale căror nume au dat acronimul BRICS, acest grup s-a extins anul acesta cu încă patru membri, respectiv Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia şi Iran. Recent şi-au exprimat public intenţia de adera la acest grup mai multe ţări, printre care se numără Turcia, Azerbaidjan sau Cuba, iar în total aproximativ 30 de state ar dori să se alăture grupului, potrivit mai multor oficiali. 

Furia Moscovei după referendumul din Republica Moldova: „A fost auzit un puternic \"Nu\" faţă de integrarea în UE”

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Fișe medicale eliberate ilegal pentru permisul auto. Percheziții de ultim moment la o clinică din București

Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au desfășurat, miercuri, o percheziție la o clinică din București, fiind suspectată de eliberarea ilegală a fișelor medicale necesare pentru obținerea permisului de conducere.

Mișcarea prin care Vladimir Putin vrea să controleze o mare parte din piața cerealelor. Ce le-a propus țărilor BRICS

Rusia a propus înfiinţarea unei burse de cereale între statele membre ale grupului BRICS, care ulterior ar putea fi extinsă prin tranzacţionarea altor materii prime, a declarat miercuri preşedintele Vladimir Putin în discursul inaugural la Summitul ţărilor BRICS.

Mesaj RO-ALERT în județul Tulcea. Localnicii, sub amenințarea dronelor rusești

În această seară, locuitorii din zona de nord-est a județului Tulcea au primit un mesaj de alertă RO-Alert, generat de structurile de apărare și securitate națională. Această alertă a fost emisă în contextul existenței unor informații care indicau un posibil atac asupra unor obiective de pe terit...

Adriana Bahmuțeanu, dezvăluiri fără perdea. Ce a îndurat în fosta căsnicie: „Aș fi preferat să mor decât să trăiesc viața pe care o trăisem până atunci”

Adriana Bahmuțeanu a dezvăluit recent calvarul prin care a trecut în timpul fostei sale căsnicii, relatând un episod dramatic în care fostul ei soț i-a pus pistolul la tâmplă. Vedeta a mărturisit că, deși au trecut ani de la acel moment, a reușit să-l ierte, înțelegând că acest comportament era i...

Codul secret de pe etichetele fructelor: Ce semnifică numerele și cum îți dai seama care sunt modificate genetic

Majoritatea dintre noi trece rapid peste etichetele care sunt lipite pe fructele și legumele cumpărate de la supermarket. Noi le considerăm doar ca fiind o formalitate, un detaliu care nu are nici un impact asupra bunăstării noastre. Însă, în realitate, acele etichete conțin informații importante...

Ciucă și-a lansat programul cu o declarație tranșantă la adresa lui Ciolacu: "Avea un scenariu clar cu AUR și George Simion. Eu cu PSD nu mai fac guvernare"

Prezidențiabilul PNL Nicolae Ciucă a confirmat, în fața a sute de lideri ai partidului și invitați, prezenți la evenimentul de lansare a programului său prezidențial, că nu mai există șansa unei guvernări alături de PSD și Marcel Ciolacu, pe care l-a acuzat public de trădare.

Clipe de coșmar pentru o familie! Un bărbat de 34 de ani și-a agresat fizic și sexual copiii și fosta soție

Un bărbat de 34 de ani din județul Prahova a fost arestat preventiv pentru multiple fapte de agresiune, inclusiv agresiune sexuală și violență în familie, având ca victime copiii săi și fosta soție.

Doi vecini au ajuns în fața instanței din cauza unui cocoș. Cântatul său, vinovat pentru tulburarea liniștii publice

Într-o comunitate liniștită, unde fiecare zi se desfășura după ritmurile obișnuite ale vieții, un incident neobișnuit a stârnit un conflict ce a ajuns în fața instanței. Doi vecini au devenit dușmani din cauza unui cocoș care își îndeplinea cu zel rolul de  vestitor al dimineților. Cântatul său, ...

Secretul Taniei Budi la 56 de ani! Cum reușește să aibă o siluetă de invidiat și de ce a renunțat să meargă la sală

Tania Budi se apropie cu pași repezi de vârsta de 57 de ani, pe care îi va împlini în februarie, și arată splendid. Fosta manechin, acum femeie de afaceri, afirmă că se simte mai bine ca niciodată la 56 de ani, având un stil de viață echilibrat și sănătos. Tania a reușit să își găsească armonia î...

Imagini inedite cu băiatul cel mare al Ilenei Lazariuc! Cum arată Alexandru la 16 ani

Ileana Lazariuc, considerată una dintre cele mai frumoase femei din România, este mândră de băiatul său cel mare, Alexandru, care a împlinit recent 16 ani și a suferit o transformare de nerecunoscut. La 42 de ani, frumoasa brunetă arată impecabil și pare să fi depășit despărțirea de Alexandru Ion...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.