Iranul cere Consiliului de Securitate al ONU sa condamne atacurile israeliene

Iranul cere Consiliului de Securitate al ONU sa condamne atacurile israeliene
📅 2024-10-27

Într-o scrisoare trimisă secretarului general al ONU şi preşedintelui Consiliului de Securitate, şeful diplomaţiei iraniene a solicitat „o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a lua o poziţie decisivă şi a condamna această agresiune”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la Teheran, citat de Hotnews.

Abbas Araghchi a mai indicat în scrisoare faptul că „majoritatea proiectilelor trase au fost interceptate de sistemele de apărare iraniene”, dar notează că atacul „a deteriorat ţintele vizate” şi a provocat moartea a patru soldaţi.

Un nou atac fulger lansat de Israel: sunt cel puțin 45 de morți. Ce șanse mai au negocierile de pace din Qatar?

De asemenea, șeful diplomaţiei iraniene a reiterat poziția Iranului față de atacurile Israelului, afirmând că Teheranul „îşi rezervă dreptul de a răspunde acestei agresiuni criminale”.

Atacul armatei israeliene de sâmbătă a vizat instalații iraniene de fabricare a rachetelor și baterii de apărare aeriană, ca răspuns la atacurile directe ale Teheranului asupra Israelului la începutul acestei luni și în aprilie, precum și la atacurile continue ale interpușilor săi din Orientul Mijlociu.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

O nouă bătaie de joc în sistemul de pensii. Cei care au ieșit la pensie pe legea nouă nu știu nici acum câți bani vor primi.

Un nou scandal în sistemul public de pensii. Românii care și-au depus dosarele nu au primit veniturile și nici nu au aflat dacă cererile pentru pensionare au fost acceptate. Totul din cauza faptului că sistemul informatic nu funcționează încă și pentru dosarele noi. 

Iranul cere Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile israeliene

Şeful diplomaţiei iraniene, Abbas Araghchi, a cerut, duminică, „o reuniune de urgenţă” a Consiliului de Securitate al ONU, după ce Israelul a lansat, sâmbătă, mai multe atacuri asupra unor ținte militare din Iran.

Fondurile de pensii private obligatorii au înregistrat o creștere semnificativă, Care este valoarea lor la finalul trimiestrului trei?

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 149,95 miliarde lei, la finalul lunii septembrie 2024, în creştere cu 28% faţă de nivelul înregistrat la aceeaşi dată din 2023, arată datele statistice ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Primul animal care își oprește ceasul biologic și nu mai îmbătrânește. Ar putea face și omul la fel?

Descoperire de excepție a oamenilor de știință. O specie de pește se pare că are capacitatea de a-și ori ceasul biologic, ceea ce însemnă că nu mai îmbătrânește. Pornind de la acest exemplu, cercetătorii se întreabă dacă procesul ar putea fi replicat, astfel încât să poată fi aplicat și în cazul ...

Un nou atac fulger lansat de Israel: sunt cel puțin 45 de morți. Ce șanse mai au negocierile de pace din Qatar?

Atacurile militare israeliene au ucis cel puțin 45 de palestinieni în Fâșia Gaza duminică, majoritatea în nordul enclavei, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătății. Atacurile vin în momentul în care eforturile de a asigura o încetare a focului în războiul care durează de peste 1 a...

Leacul minune care curăţă vasele de sânge de colesterol. Se bea de ori pe săptămână

Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, dupa vârsta de 25-30 de ani, să se consume alimente sănătoase, inclusiv ceaiuri. Însă vasele de sânge pot fi curăţate de colesterol chiar și la 70 de ani. 

Descinderi de amploare la escrocii din vestul ţării: Sute de kilograme de haine şi încălţăminte confiscate, două persoane reţinute

O nouă razie de amploare în cadrul acţiunii „JUPITE” i-a adus în faţa legii pe mai mulţi escroci şi contrabandişti din vestul ţării. Au fost confiscate obiecte de îmbrăcăminte în valoare de peste 50.000 de euro în Petroşani, în timp ce în alte două dosare, poliţiştii din Brad au pus sechestru pe ...

Soția lui George Simion, atac dur la adresa lui Victor Ponta: Uite cu ce vine soțul meu acasă

Soția lui George Simion îl atacă dur pe Victor Ponta. După ce fostul premier și-a făcut cumpărăturile de la un cunoscut supermarket și a ținut să facă public acest lucru, Ilinca Simion a ținut să îi arate lui Ponta că liderul AUR susține fermierii români. 

Prețurile carburanților au sărit în aer. Cu cât s-a scumpit motorina și benzina în această lună?

Preţurile carburanţilor au explodat în octombrie. Benzina şi motorina s-au scumpit chiar şi cu 40 de bani pe litru, iar economiştii avertizează că schimbarea adusă Codului Fiscal, care aduce un impozit suplimentar pentru companiile de petrol şi gaze, se va simţi tot în buzunarele şoferilor.

O tânără şi patru copii cu vârste între 4 şi 8 ani, la spital după ce maşina s-a răsturnat pe un drum judeţean din Buzău

O tânără de 28 de ani şi patru copii cu vârste între 4 şi 8 ani au ajuns la spital după ce maşina cu care se deplasau s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe drumul judeţean 205L în localitatea Merei din judeţul Buzău.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.