Dupa ce ucrainenii au scufundat Moskva, Rusia accelereaza constructia unei mega nave de desant. Va putea gazdui pana la 30 de elicoptere

Dupa ce ucrainenii au scufundat Moskva, Rusia accelereaza constructia unei mega nave de desant. Va putea gazdui pana la
📅 2025-04-17

 Imaginile indică faptul că nava se află la șantierul naval Zaliv din orașul Kerch, în Crimeea, care este în prezent sub control rusesc. Ivan Rogov este destinată să devină noua navă amiral a Flotei Mării Negre și depășește semnificativ dimensiunile crucișătorului cu rachete Moskva din clasa Slava, care a fost scufundat în 2022 în urma unui atac ucrainean major.

Imaginile satelitare din primăvara anului 2025 arată că o mare parte din corpul navei a fost asamblat, având aproximativ 220 de metri lungime și 40 de metri lățime, ceea ce reprezintă un progres semnificativ față de starea din iulie 2024, când doar structura de bază era completă.

🇺🇦🔱New photographs have appeared (as of mid-March) of the hull of the universal landing ship (UDC) "Ivan Rogov" of Project 23900 , which is being built in Kerch at the Zaliv shipyard .

According to satellite images, the maximum length of the Project 23900 ship's hull is pic.twitter.com/w19QGhFuPl

— Tracey SBU Fella 🇬🇧🇺🇦 #NAFO (@trajaykay) April 3, 2025

Cu toate că există progrese vizibile, proiectul întâmpină întârzieri, iar testele pe mare ale navei au fost amânate cel puțin până la sfârșitul anului 2027, iar punerea în funcțiune este prevăzută pentru 2028.

Dezvoltarea navei de asalt amfibie din clasa Proiect 23900 a fost provocată de anularea, în 2014, a unui contract din 2011 prin care Franța urma să furnizeze Rusiei două nave de asalt amfibiu din clasa Mistral, livrările fiind suspendate din cauza sancțiunilor occidentale impuse după anexarea Crimeii de către Rusia.

The Ukrainian military publication Defense Express revealed satellite images showing progress on Russia's new flagship, "Ivan Rogov," under construction in occupied Kerch, Crimea.

This vessel will surpass the sunken cruiser "Moskva" in size and capacity, accommodating up to 900… pic.twitter.com/ffwwswOkJ8

— WarTranslated (@wartranslated) April 3, 2025

În răspuns, Rusia a demarat un program național pentru a dezvolta propriile sale nave amfibii de asalt, sub egida Biroului de proiectare Zelenodolsk din cadrul Ak Bars Shipbuilding Corporation. 

Navă de război în valoare de 150 de milioane de euro pentru dotarea Forțele Navale Române. Decizia, luată vineri, în ședința CSAT

Ivan Rogov are un deplasament total estimat la 40.000 de tone, fiind cea mai mare navă de război construită de Rusia după Războiul Rece. Se preconizează că va transporta până la 900 de pușcași marini și 75 de vehicule blindate, având capacitatea de a desfășura între trei și patru ambarcațiuni de debarcare mai mici din clasele Serna, Dyugon sau Tsaplya de pe puntea sa internă.

Echipată cu o punte hangar, această navă poate găzdui o aripă aeriană de până la 30 de elicoptere și patru UAV-uri, inclusiv Ka-27 pentru lupta antisubmarin, Ka-29 pentru transport, Ka-31 pentru avertizare timpurie aeriană, Ka-52K pentru recunoaștere și atac și, eventual, viitoarele modele Ka-65, scrie Defense Romania. De asemenea, este de așteptat să opereze cu nave de suprafață fără pilot, cum ar fi Typhoon și Skanda, ceea ce îi va spori capacitățile de luptă antisubmarin și împotriva minelor.

Nava este proiectată pentru a sprijini operațiunile maritime complexe direct de pe mare, având o arhitectură care permite desfășurarea verticală și orizontală a trupelor cu ajutorul elicopterelor, dronelor și ambarcațiunilor mai mici de desant.

În plus, navele din clasa Proiect 23900 sunt destinate să funcționeze ca centre de comandă pentru operațiuni militare, având rolul de a proiecta puterea în mări închise sau semi-închise, precum Marea Neagră. În timp ce Ivan Rogov se află în proces de echipare la șantierul naval Zaliv, starea navei Mitrofan Moskalenko rămâne necunoscută publicului, deși se pare că aceasta este încă în construcție.

Armata României se „înnoiește”: 18 avioane F-16 ajung în România. Olanda a renunțat la ele

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

AEP verifică banii cheltuiți de USR în campanie. Reziștii spun că donatorii lui Lasconi l-au ales pe Nicușor Dan

AEP cauta banii cheltuiți de reziști în campania Elenei Lasconi.

Anchetă la Parchet în plină campanie electorală. 10 plângeri penale pe numele lui Victor Ponta după inundarea României. Suveranistul vopsit este încolțit

Val de plângeri penale la Parchetul General pe numele lui Victor Ponta! 10 plângeri penale se află deja pe masa procurorilor împotriva suveranistului vopsit după ce ales să inunde România pentru a salva sârbii. Candidatul independent acuzat de trădare ar putea să ajungă la Parchet în plină campan...

Prejudiciu 2,5 milioane de lei în Capitală. Două societăți de transport alternativ de persoane, în vizorul ANAF

Inspectorii antifraudă au descoperit două societăți din București care desfășoară activitate de transport alternativ de persoane prin intermediul platformelor digitale și care au creat un prejudiciu la bugetul de stat de peste 2,5 milioane de lei, a anunțat, joi, Agenția Națională de Administrare...

Cum trebuie să ne comportăm în centrele comerciale. Regula pe care toată lumea o încalcă. Sigur nu știai asta

Cum trebuie să ne comportăm în centrele comerciale și ce reguli de bun simț trebuie să respectăm atunci când ne aflăm la cumpărături.

Cele două pericole ascunse în farfurie, de Paste. Avertismentul unui celebru medic

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar românii au intrat în febra cumpărăturilor de sărbători. Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra pericolelor care se pot ascunde în farfurie, la masa de Paște. 

Un bărbat din Brăila, cercetat sub control judiciar după ce a pretins că este avocat şi a reprezentat diferite persoane în faţa mai multor instanţe

Un bărbat este cercetat de procurorii din Brăila după ce a pretins că este avocat şi a reprezentat diferite persoane în faţa unor instanţe din Brăila şi Galaţi, redactând, printre altele, cereri de apel, contestaţii, cereri de chemare în judecată şi a încasat sume de bani pentru aceste activităţi. 

Mare atenție, șoferi! Șoselele din România unde se așteaptă cea mai mare aglomerație de Paște. Recomandările polițiștilor

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar tot mai mulți români își fac planuri de vacanță. Autoritățile îi avertizează pe șoferi că în următoare perioadă, traficul rutier va fi deosebit de intens. Iată care sunt șoselele unde sunt așteptate cele mai mari aglomerații de Paște. 

Câte ouă ai voie să mănânci pe zi. Ce se poate întâmpla dacă depășești cantitatea recomandată?

Ouăle fierte sunt nelipsite de pe masa de Paște, dar ce se întâmplă atunci când depășim cantitatea recomandată și câte ouă avem voie, de fapt, să consumăm zilnic?

Megapetrecere de Paște, la Realitatea Plus. Anca Alexandrescu, alături de cei mai îndrăgiți artiști ai românilor - VIDEO

Cea mai mare sărbătoare a românilor se vede la Realitatea Plus, Televiziunea Poporului, cu un maraton de muzică de muzică și tradiții românești, cu invitați unul și unul și surprize uriașe.  

Trucul care te scapă de pânzele de păianjen din casă. Soluția naturală care ține la distanță musafirii nepoftiți

Prezența pânzelor de păianjen în diverse colțuri din casă este inestetică și dă senzația de mizerie. Dacă și tu te confrunți cu această problemă și nu știi cum să scapi de musafirii nepoftiți care ți-au invadat locuința, noi avem o soluție naturală care face adevărate minuni. 

Good News

Only good and positive news.