Depozit de legume-fructe, INCHIS! ,,Merele de Voinesti de la raft proveneau din Polonia

Depozit de legume-fructe, INCHIS! ,,Merele de Voinesti de la raft proveneau din Polonia
📅 2024-07-27

„Ca urmare a deficienţelor şi neregulilor constatate, şi totodată a încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, au fost dispuse măsuri şi recomandări pentru remedierea acestora şi s-au aplicat un număr de 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 206.400 de lei. Totodată, s-a emis o ordonanţa de interzicere a activităţii pentru un depozit de legume şi fructe, o ordonanţă de suspendare pentru o unitate de fabricare pâine, produse proaspete de patiserie, plăcinte, specialităţi de panificaţie, checuri etc. şi a fost distrusă o cantitate de 106 litri ulei de floarea-soarelui, ca urmare a faptului că operatorul economic nu a putut prezenta documente de provenienţă în vederea demonstrării trasabilităţii", precizează DSVSA Dâmboviţa.

În urma controalelor s-a constatat că produse de import erau prezentate la vânzare ca fiind româneşti, produse chiar în localităţi din Dâmboviţa, renumite pentru legumicultură.

"Lipsa etichetelor de pe ambalaje sau etichetarea incompletă a acestora, precum şi lipsa originii şi calităţii de pe documentele emise de distribuitori/furnizori pot conduce la situaţia în care unele produse provenite din comerţ intracomunitar sau import sunt prezentate drept produse în România (exemple: mere origine Polonia ca fiind de Voineşti, varză origine Macedonia ca fiind de Slobozia Moară, cartofi origine Spania ca fiind de Lunguleţu, etc.). Astfel, atragem atenţia operatorilor economici să respecte întocmai prevederile Ordinului ANSVSA nr. 120/2022, precum şi prevederile legislaţiei europene privind trasabilitatea şi etichetarea", anunţă DSVSA Dâmboviţa.

"Menţionăm că în timpul controalelor efectuate de către inspectorii DSVSA Dâmboviţa s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator, conform procedurilor şi instrucţiunilor din Programul de supraveghere şi control, urmărindu-se conformitatea produselor alimentare, încadrarea calităţii acestora în limitele maxime admise, privind prezenţa de reziduuri de pesticide, contaminanţi şi alte substanţe interzise în alimente. Totodată, s-au prelevat probe de pe suprafeţe/ustensile de lucru în unităţile de industrie alimentară, în vederea verificării conformităţii în ceea ce priveşte respectarea criteriilor microbiologice", precizează DSVSA Dâmboviţa.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

PASTILA PENTRU SUFLET - 27 iulie 2024: Pilda rufelor

PASTILA PENTRU SUFLET - Pilda zilei - 27 iulie 2024: Pilda rufelor

Cupola de foc se întoarce. Cod galben de caniculă în 12 judeţe şi Bucureşti, duminică şi luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabilă, duminică şi luni, în 12 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Peste 7.000 de persoane înregistrate pentru discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad. Forțele de ordine sunt în alertă

Peste 7.000 de persoane s-au înregistrat pentru a asista la tradiţionalul discurs pe care Viktor Orban, premierul Ungariei, îl va susţine în închiderea lucrărilor Universităţii de Vară "Tusvanyos", de la Băile Tuşnad.

Salariile românilor, împărțite frățește cu statul: Ce impozite cresc din 2025 - scenariile pe masa coaliției

Previziuni economice sumbre pentru anul viitor! Mai bine de jumătate din salariile oamenilor ar putea ajunge în conturile statului. Asta prevăd scenariile discutate până acum de liderii Coaliției. In această formulă, executivul ar vrea să compenseze majorarea taxării pe muncă cu deduceri fiscale,...

Zodiac CHINEZESC săptămâna 29 iulie – 4 august 2024. Fluxul Universului urmează să se schimbe, aducând întâmplări neașteptate și oportunități proaspete

În săptămâna 29 iulie – 4 august 2024, Zodiacul Chinezesc își va deschide porțile către o nouă dimensiune a energiei, iar fluxul universului va suferi transformări semnificative. Această perioadă va fi marcată de întâmplări neașteptate, care ne vor provoca să ne reevaluăm prioritățile și să ne ad...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..