Depozit de legume-fructe, INCHIS! ,,Merele de Voinesti de la raft proveneau din Polonia

Depozit de legume-fructe, INCHIS! ,,Merele de Voinesti de la raft proveneau din Polonia
📅 2024-04-19

„Ca urmare a deficienţelor şi neregulilor constatate, şi totodată a încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, au fost dispuse măsuri şi recomandări pentru remedierea acestora şi s-au aplicat un număr de 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 206.400 de lei. Totodată, s-a emis o ordonanţa de interzicere a activităţii pentru un depozit de legume şi fructe, o ordonanţă de suspendare pentru o unitate de fabricare pâine, produse proaspete de patiserie, plăcinte, specialităţi de panificaţie, checuri etc. şi a fost distrusă o cantitate de 106 litri ulei de floarea-soarelui, ca urmare a faptului că operatorul economic nu a putut prezenta documente de provenienţă în vederea demonstrării trasabilităţii", precizează DSVSA Dâmboviţa.

În urma controalelor s-a constatat că produse de import erau prezentate la vânzare ca fiind româneşti, produse chiar în localităţi din Dâmboviţa, renumite pentru legumicultură.

"Lipsa etichetelor de pe ambalaje sau etichetarea incompletă a acestora, precum şi lipsa originii şi calităţii de pe documentele emise de distribuitori/furnizori pot conduce la situaţia în care unele produse provenite din comerţ intracomunitar sau import sunt prezentate drept produse în România (exemple: mere origine Polonia ca fiind de Voineşti, varză origine Macedonia ca fiind de Slobozia Moară, cartofi origine Spania ca fiind de Lunguleţu, etc.). Astfel, atragem atenţia operatorilor economici să respecte întocmai prevederile Ordinului ANSVSA nr. 120/2022, precum şi prevederile legislaţiei europene privind trasabilitatea şi etichetarea", anunţă DSVSA Dâmboviţa.

"Menţionăm că în timpul controalelor efectuate de către inspectorii DSVSA Dâmboviţa s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator, conform procedurilor şi instrucţiunilor din Programul de supraveghere şi control, urmărindu-se conformitatea produselor alimentare, încadrarea calităţii acestora în limitele maxime admise, privind prezenţa de reziduuri de pesticide, contaminanţi şi alte substanţe interzise în alimente. Totodată, s-au prelevat probe de pe suprafeţe/ustensile de lucru în unităţile de industrie alimentară, în vederea verificării conformităţii în ceea ce priveşte respectarea criteriilor microbiologice", precizează DSVSA Dâmboviţa.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Calendar ortodox 20 aprilie 2024. Ce sfânt mare este celebrat sâmbătă

Pe 20 aprilie 2024, creștinii ortodocși vor sărbători o zi de mare importanță în calendarul liturgic. Este vorba de comemorarea Sfântului Ierarh Teotim, episcopul Tomisului, cunoscut pentru sfințenia vieții sale și pentru minunile săvârșite.

SURSE: Guvernul pregătește „ordonanța Cîrstoiu”. Candidatul PSD-PNL ar putea scăpa de incompatibilitate

Guvernul României lucrează la o nouă ordonanță care ar putea permite șefilor de spitale să dețină funcții în companii private, potrivit unor surse neconfirmate oficial. Această mutare vine în contextul în care medicul Cătălin Cîrstoiu, care se află în cursa pentru Primăria Capitalei, a fost acuza...

Grav accident rutier în Vâlcea: o persoană a murit, iar alte patru se află în stare gravă

Un grav accident rutier a avut loc astăzi pe Calea lui Traian, una dintre arterele principale ale orașului Râmnicu Vâlcea, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor patru, dintre care doi copii.

Churros. Rețetă de gogoși spaniole ușor de preparat. Cum se face aluatul opărit

Churros este denumirea unor delicioase gogoși din bucătăria spaniolă, care au formă spiralată. Sunt absolut delicioase, crocante și aromate. Pot fi servite presărate cu zahăr sau glazurate cu diferite sosuri.

Nicolae Ciucă, după conferința de presă susținută de doctorul Cîrstoiu: Îmi mențin declarațiile

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri seară, întrebat dacă este mulţumit de explicaţiile date de Cătălin Cîrstoiu şi dacă acesta rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, că nu ştie ce a declarat Cîrstoiu, astfel că îşi menţine afirmaţiile de joi seară.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..