Cum se planteaza corect trandafirii toamna si cand se pun sub sticla. Sfaturi pentru ca plantele sa se prinda

Cum se planteaza corect trandafirii toamna si cand se pun sub sticla. Sfaturi pentru ca plantele sa se prinda
📅 2024-10-29

Cum se plantează trandafirii 

Trandafirii sunt unele dintre cele mai apreciate flori. Se cultivă peste tot în lume și se găsesc sub diverse soiuri, unele mai frumoase decât altele. Deși, nu sunt plante foarte pretențioase, totuși, trebuie să țineți cont de unele reguli atunci când îi plantați. Asta dacă vă doriți ca plantele dumneavoastră să se prindă repede, să fie sănătoase și să dezvolte o inflorescență bogată.

Dacă vreți să plantați trandafiri trebuie să știți că specialiștii recomandă ca ideală plantarea acestora de toamna.

Sfaturi pentru plantarea trandafirilor

Aveți grijă ca rădăcinile trandafirilor pe care vreți să-i plantați să nu fie uscate. De aceea, trebuie să le țineți în apă timp de câteva ore înainte de plantare sau chiar cu o zi înainte.

Locul unde îi veți planta este foarte important, deoarece aceste flori necesită soare mult, dar și spațiu suficient pentru a se dezvolta. Trandafirii trebuie să fie expuși la soare, cel puțin patru ore pe zi, în caz contrar se vor ofili.

De asemenea, solul în care îi plantați trebuie să fie nici foarte umed dar nici prea uscat. În momentul când îi plantați au nevoie de multă umiditate, dar după aceea nu trebuie să-i udați foarte des.Totodată, nici nu trebuie să fie plantați într-un loc mlăștinos, unde stă apa, pentru că răđăcinile plantei vor putrezi.

Solul în care alegeți să-i plantați trebuie să fie bine afânat, adică trebuie săpat adânc pământul. Rădăcinile plantei să fie bine curățate, iar cele uscate trebuie îndepărtate.

Gropile în care îi veți planta trebuie să fie potrivite pentru rădăcinile plantei. Dimensiunea potrivită a acestora ar trebui să fie de aproximativ de 40 x 40 x 40 cm sau o gaură de aproximativ două ori lățimea rădăcinilor plantei, pentru acelea care au rădăcină.

Trandafirii nu trebuie udați prea des

Pământul trebuie udat bine și să faceți un fel de noroi, apoi veți menține trandafirul fix la plantare, iar solul trebuie să se distribuie bine printre rădăcinile plantei. Puteți folosi la rădăcina plantei pământul cumpărat din magazinele de specialitate. Acesta este îmbogățit cu îngrășâmânt special. Apăsați apoi cu piciorul pâmântul din jurul plantei, dar atenție să nu-i striviți răđăcina.

Puteți folosi compost sau îngrășământ natural, aplicat la rădăcina plantei, când o plantați. Solul trebuie foarte bine tasat pentru a nu exista bule de aer.

Imediat după plantare udați cu apă din abundență, folosind cam 10 litri pentru fiecare plantă. În primele două săptămâni de la plantare folosiți aceeași cantitate o dată la 2-3 zile. (în cazul în care nu plouă).

Puteți proteja trandafirul de îngheț cu ajutorul pământului, pe care-l veți așeza în jurul tulpinii sale.

Când se plantează trandafirii sub sticlă 

Cu toții ați văzut, cu siguranță, prin grădini, niște sticle de plastic tăiate și înfipte în pământ. Acestea sunt așezate cu scopul de a proteja plantele de îngheț.

Înmulțirea trandafirilor cu ajutorul sticlei de plastic este una dintre cele mai la îndemână metode și se poate aplica pentru toate soiurile de trandafiri.

Recoltarea butașilor pentru plantare se va face pe la sfârșitul lunii august sau chiar și în luna septembrie. Astfel că, se vor tăia de pe planta mamă butași verzi, care nu sunt încă foarte lemnoși și care să aibă circa 14 cm lungime. Aceștia se vor curăța de spini și li se vor lăsa doar două frunze în partea de sus și trebuie ținuți în apă pentru a nu se usca.

După plantare, acești butași trebuie acoperiți cu sticle pentru a fi protejați. Asta se face în special atunci când îi plantați toamna. Dar și primăvara îi puteți așeza sub sticlă, mai ales că în luna martie încă este destul de rece, în special nopțile când temperaturile pot ajunge sub pragul înghețului.

Citiți mai multe pe Almanah Online

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

El este primarul ucis în timpul unui atac. Ucigașul a dat bir cu fugiții

Primarul unui oraș din Austria și liderul vânătorilor organizației locale au fost uciși într-un atac armat. Principalul suspect este un cunoscut vânător din zonă și este acum căutat de polițiști. 

Undă verde pentru referendumul propus de Nicușor Dan. Legea merge la promulgare

Proiectul privind organizarea referendumului în Capitală în secțiile în care au loc alegerile prezidențiale a fost votat în Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Legea va merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Femeia care și-a ucis soțul după ce a aflat că este înșelată. Bărbatul și-a dat ultima suflare într-o valiză

Crimă ieșită din comun în Statele Unite ale Americii. O femeie din Florida și-a închis iubitul în valiză și l-a lăsat să moară, după ce a aflat că bărbatul a înșelat-o. Urmează informații care vă pot afecta emoțional. 

AI transformă piața muncii din România, iar unele job-uri dispar? Răspunsuri, în premieră, la Conferința Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Ne aflăm în plină transformare digitală, ca societate în ansamblu și ca oameni în particular. Lucruri care până ieri se făceau apelând la profesioniști, pe bani mulți, au început să fie înlocuite de AI. Meseriile pe care le cunoaștem astăzi dispar rapid, iar viitoarele profesii ne cer abilități l...

Politician bătăuș! Scene șocante pe o stradă din Marea Britanie

Imagini halucinante au fost surprinse cu un parlamentar din Marea Britanie. Acesta a fost filmat când bătea cu bestialitate un bărbat în plină stradă. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional. 

Noi detalii în cazul tragediei de la Ferma Dacilor: abia acum s-a aflat de la ce a izbucnit focul. Cum arată raportul final al experților

Un nou raport în cazul tragediei de la Ferma Dacilor, în care opt persoane, inclusiv fiul proprietarului, și-au pierdut viața, aduce o ipoteză tulburătoare.

Descinderi în Oradea, la locuințele a 3 jandarmi, și la sediul Jandarmeriei Bihor într-un megadosar de CORUPȚIE. Conexiuni nebănuite cu cazul Congo - SURSE

Sunt percheziţii domiciliare în desfăşurare la locuinţele a trei jandarmi din Oradea, iar la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Bihor se ridică documente din birourile conducerii instituţiei. Din primele informații, descinderile au loc într-un dosar ce vizează fapte de corupție. Su...

Cum se plantează corect trandafirii toamna și când se pun sub sticlă. Sfaturi pentru ca plantele să se prindă

Cum se plantează trandafirii pas cu pas și ce trebuie să știi pentru a avea plante frumoase și pline cu flori.

Marius Popescu, președintele ACAR: Aviația comercială românească nu poate fi lăsată deoparte. Dezvoltarea ei trebuie să fie o prioritate națională

Marius Popescu, președintele Asociației Companiilor Aeriene Românești ”Carpathia”, cunoscut pentru expertiza sa amplă și poziția fermă față de problemele aviației românești, oferă în acest interviu o analiză incisivă asupra decalajului dintre TAROM și operatorii privați care se dezvoltă accelerat.

Vine barza în canotaj. Vicecampionii olimpici care devin părinți

Bucurie mare în lumea sportului românesc. Canotorii Ionela și Marius Cozmiuc, purtătorii de drapel ai României la Jocurile Olimpice de la Paris, vor deveni părinți pentru prima dată.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.