Comunitatea LGBTQ anunta un mare mars maine, in plina sarbatoare ortodoxa. Simion: ,,Parada este o provocare, dar noi ne rugam pentru ei

Comunitatea LGBTQ anunta un mare mars maine, in plina sarbatoare ortodoxa. Simion: ,,Parada este o provocare, dar noi ne
📅 2024-10-25

Reprezentanții asociației spun că CEDO a condamnat România pentru faptul că țara noastră nu recunoaște parteneriatul civil.

Întrucât președintele AUR, George Simion a spus că nu este de acord cu căsătoria pentru persoanele de același sex, reporterii Realitatea Plus l-au sunat pentru a-l întreba cum vede marșul de mâine:

George Simion: Este evident o provocaree, noi in aceasta seara stam alaturi de pelerinii care fac coada la moastele Sfantului Dumitru si la Sfantul Dimitrie cel Nou. Este sarbatoarea Bucurestiului, cred ca este un sacrilegiu. Suntem alaturi de pelerini, le dam ceai. E un moment important pentru crestinii ortodoxcsi.

Cei de la Mozaic aleg să provoace si sa determine anumite hotarari in timpiul campaniei electorale. Cunoastem, de fiecare data ei fac un marș pentru diversitate, spun ei, au o luna a lor, vor sa aiba si un an al lor. Noi suntem crestini in Romania, noi, ca romani recunoastem doar casatoria dintre un barbat si o femeie. Sa faca fiecare ce vrea, e libertatea lui, dar in dormitorul sau. Nu vom fi niciodata de acord si de aceea eu sunt candidatul la aceste alegeri prezidentiale care va spun foarte clar ca respingem asa ceva. De aceea este important ca AUR sa fie pe primul loc si la alegerile prezidentiale si la cele parlamentare.

Realitatea Plus: Ati spus un lucru foarte interesant: Ca din punct de vedere religios, Bucurestiul, in momentul de fata este un punct fierbinte pe harta. Sunt zeci de mii de pelerini la aceasta sarbatoare iar un mars care pleaca exact din acea zona si se duce la Guvern deja pare a fi un afront dat acestor pelerini

George Simion: Este o provocare. Eu sunt maine la sfanta Liturghie. Si acum sunt aproape de Dealul Patriarhiei si in noaptea asta vom fi alaturi de pelerini. Imi pare rau ca se intampla astfel de provocari, o sa ne rugam si pentru sufletele celor care aleg sa strice sarbatoarea crestina.

Realitatea Plus: Dar provocarea este pusa la cale de cine? Cine are interesul sa provoace? Puteau sa faca marsul acesta acum o saptamana sau puteau sa il faca peste o luna. E si campanie electorala e si sarbatoare religioasa acum in Bucuresti

George Simion: Intrebati-i pe candidatii care ii sustin, care promoveaza o asemenea agenda, similara cu multe tari din vestul Europei de adoptie de copii de catre cuplurile LGBT si de schimbare a sexului pentru copiii minori. Noi nu vom fi niciodata de acord, suntem o garantie pentru romani ca daca ne dau votul, indiferent cine le propune, de la nivel european, nu vor fi adoptate in Romania.

Mircea Fechet anunță o premieră în România: Parteneriat cu Google pentru combaterea transportului ilegal de lemn

Vorbiti cu contracandidatii mei care, de la premier pana la Mircea Geoana si pana la Elena Lasconi sunt de acord cu acest parteneriat civil.

Realitatea Plus: Dar cine le-a dat aprobarea?

George Simion: De regula, domnul primar aproba genul acesta de manifestari. Eu vreau sa fiu un bun crestin si cred in libertatea fiecaruia. Dar nu cred intr-o legiferare a unor astfel de practici pentru poporul roman si in Romania. Asta o sa ma faca in ochii unora retrograd si vor spune despre mine ca am crescut in pestera, si cate si mai cate, dar eu cred ca nu trebuie legiferat asa ceva.

Realitatea Plus: Este cumva ca in Romania exista 200.000 de cupluri, adica 400.00 de oameni care ar putea sa voteze?

George Simion: Este posibil, si ei isi exprima aceasta optiune. Pot pune presiune pe politicieni. Eu stiam ca nu pot fi organizate doua manifestari in acelasi timp. Rpet, eu cred in libertatea acestor oameni de a manifesta. Ei vor practic o pozitionare din partea partidelor politice. AUR e clar si asumat: e dreptul lor sa protesteze, este dreptul lor sa faca ce vor in dormitorul lor si sa ceara ce drepturi vor, dar atata timp cat noi vom fi in Parlament niciodata nu vom vota nici pentru casatorie, nici pentru parteneriat civil, iar cazurile exceptionale unde asemenea cupluri au probleme pot fi reglementate din punct de vedere legislativ, ca inteleg ca se plang ca nu au acces in spitale daca vor sa se viziteze. Cred ca poate fi o norma legislativa strict pentru un asemenea caz si nu este nevoie sa ajungem la parteneriat civil. Pentru ca de la parteneriat civil ajungem la casatorie si apoi la adoptie.

Vești excelente pentru studenti. Bursele au fost mărite. Anunțul, făcut de Ligia Deca

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Comunitatea LGBTQ anunță un mare marș mâine, în plină sărbătoare ortodoxă. Simion: „Parada este o provocare, dar noi ne rugăm pentru ei”

Asociația Mozaic, reprezentanta comunității LGBTQ în România, anunță pentru sâmbătă, 26 octombrie, un marș de protest împotriva faptului că România nu recunoaște parteneriatul civil. Acest protest vine exact în ziua în care românii ortodocși sărbătoresc Sfântul Dumitru și mulți pelerini sunt prez...

Interdicție în fast-food-uri după cazuri grave de E. coli. Un bărbat a murit, iar alte 49 de persoane s-au îmbolnăvit

În Statele Unite, marile lanțuri de restaurante fast-food au retras temporar ceapa din meniuri în urma unei contaminări cu E. coli asociată unor burgeri de la McDonald's, care a dus la decesul unei persoane și îmbolnăvirea gravă a altor 49.

Caz șocant! Un bărbat locuia împreună cu 175 de pisici în condiții greu de imaginat

Imagini cutremurătoare au dezvăluit condițiile insalubre dintr-o casă din Missouri, SUA, unde un bărbat locuia alături de 175 de pisici. Cazul a atras atenția publicului în septembrie, când o instanță a emis o ordonanță prin care bărbatul, proprietarul locuinței din Wildwood, trebuia să elibereze...

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut anunțul. Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025?

Pensiile se vor indexa cu 12% din ianuarie. Anunțul a fost făcut de șeful Casei de Pensii. Daniel Baciu a precizat că toți cei aproximativ 5 milioane de pensionari vor beneficia de această majorare. 

Patru zodii se vor lăfăi în bani în luna noiembrie. Astrele au planuri mari cu ele

Luna noiembrie se anunță a fi una fabuloasă pentru patru zodii, care vor experimenta o avalanșă de oportunități financiare. Astrele le-au rezervat o perioadă de prosperitate, în care munca asiduă și dedicarea anterioară se vor transforma în recompense materiale semnificative. 

O româncă a fost ucisă de un militar american în Italia: Maria a fost spulberată în timp ce aștepta autobuzul

O româncă în vârstă de 62 de ani, identificată ca Maria Smical, a fost victima unui accident mortal pe o șosea din Formia, provincia Latina, Italia. Femeia lucra ca îngrijitoare pentru vârstnici și a fost spulberată în timp ce aștepta autobuzul pentru a merge la serviciu.

Guvernul a publicat PLANUL de reducere a deficitului bugetar excedentar într-un interval de 7 ani

Ministerul Finanţelor a pus în transparenţă Planul bugetar-structural naţional pe termen mediu - 2025-2031, care prevede asigurarea unei traiectorii de ajustare a deficitului bugetar pentru o perioadă de 7 ani având ca punct de pornire un deficit bugetar estimat de 7,9% pentru anul 2024 şi ca pun...

Alerta economică: Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după nouă luni din acest an

Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din acest an, de la 4,57% din PIB la opt luni, potrivit datelor transmise vineri de Ministerul Finanţelor Publice.

Noul trend de pe TikTok: Femeile își tund părul pentru a încheia relațiile toxice

Pe TikTok, un nou trend a prins avânt, iar tot mai multe femei aleg să își taie părul pentru a-și lua rămas bun de la relațiile toxice. Creatoarele de conținut împărtășesc poveștile din spatele noilor lor coafuri îndrăznețe, evidențiind transformările emoționale prin care au trecut.

Poza nu este trucată! "Piticul" din mijloc este Arnold Schwarzenegger - FOTO

O fotografie apărută în urmă cu aproape un an pe rețelele de socializare continuă să stârnească și în prezenet nedumerire și neîncdredere. Motivul este că protagonistul, renumitul actor Arnold Schwarzenegger, care are aproape 1.90 metri înălțime, apare ca un pitic prin comparație cu alți doi giga...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.