Indulcitorul natural, ideal pentru diabetici, dar si pentru cei care vor sa slabeasca

Indulcitorul natural, ideal pentru diabetici, dar si pentru cei care vor sa slabeasca
📅 2024-09-08

Benefciile siropului de arțar

Siropul de artar este obtinut prin fierberea sevei din specii precum artarul de zahar (Acer saccharum), artarul rosu si artarul negru. Siropul pur trebuie sa contina cel putin 66% zaharoza. In timp ce alte plante necesita procese mecanice si chimice pentru a extrage zaharul, seva de artar se colecteaza usor.

In prezent, Canada furnizează peste 71% din siropul de artar din lume. In SUA, cea mai mare tara producatoare de sirop de artar este Vermont. Siropul se face in Vermont de sute de ani. De fapt, unii copaci mari de artar din Vermont, care sunt si astazi furnizori de seva, au peste 200 de ani.

Continut ridicat de antioxidanti

Siropul de artar contine mai multi antioxidanti decat majoritatea indulcitorilor artificiali. Acestia ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din organism, care pot provoca daune celulare si contribuie la imbatranirea prematura si la dezvoltarea unor boli cronice. Studiile au identificat peste 20 de antioxidanti diferiti in acest sirop, inclusiv acidul benzoic, galic si cateva flavonoide.

Indice glicemic mai mic

Comparativ cu zaharul rafinat, siropul de artar are un indice glicemic mai mic, arata studiile. Aceasta inseamna ca provoaca o crestere mai lenta si mai controlata a nivelului de zahar din sange, ceea ce este benefic pentru persoanele cu diabet sau cei care urmaresc sa mentina niveluri stabile de energie si satietate .

Surse de minerale esentiale

Siropul de artar este o sursa buna de minerale precum mangan, zinc si calciu. Manganul este important pentru sanatatea oaselor si metabolismul energetic, in timp ce zincul joaca un rol crucial in functionarea sistemului imunitar. Calciul este esential pentru sanatatea oaselor si a dintilor .

Proprietati anti-inflamatorii si anti-cancerigene

Unele studii sugereaza ca siropul de artar poate avea proprietati antiinflamatorii si anticancerigene datorita prezentei anumitor compusi fenolici. Acesti compusi pot ajuta la reducerea inflamatiei si pot oferi protectie impotriva unor tipuri de cancer.

sursa: sfatnaturist.ro

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Adrian Năstase, atac dur la Mircea Geoană: E lipsit de cea mai importantă calitate a unui politician

Fostul șef al lui Mircea Geoană iese la atac! Fostul premier Adrian Năstase îl critică pe fostul lider de la NATO și dezvăluie că acesta nu știe să joace în echipă. Mai mult, îl acuză că s-a dezmințit de colegii din PSD care l-au susținut în campanie. 

Suma cu care a fost "taxat" de poliție un bărbat după ce a abandonat mai mulți pui de pisică

Un bărbat de 54 de ani din municipiul Botoşani a fost amendat de poliţişti cu 12.000 de lei după ce a fost prins că a abandonat mai mulţi pui de pisică, în zona gării din oraş.

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie. Ce NU ai voie sub nicio formă să faci în această zi sfântă

SFÂNTA MARIA MICĂ 8 septembrie. În ordinea anului bisericesc, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este primul dintre cele patru praznice dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică.

Scene teribile într-un parc turistic din Croația: un bărbat a fost mușcat de braț de un urs

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia.

Evită să mănânci ouă dacă ai această problemă de sănătate! Medicii interzic clar acest lucru

Este greu să găsești vreun aliment cu atât de mulți nutrienți precum ouăle, care să poată fi folosit ca fel principal la toate cele trei mese sau în alte alimente, la gătit și coacere.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..