Ce beneficii are zeama de varza murata. Care este alimentul traditional alaturi de care o consumau strabunii nostri si de ce

Ce beneficii are zeama de varza murata. Care este alimentul traditional alaturi de care o consumau strabunii nostri si d
📅 2024-10-29

Beneficiile pe care le are zeama de varză murată

Zeama de varza este o bautura cu proprietati benefice pentru sanatate, care poate contribui la imbunatatirea digestiei, la intarirea sistemului imunitar, la reducerea inflamatiei si la prevenirea afectiunilor cardiovasculare.

In ceea ce priveste imbunatatirea digestiei, zeama de varza contine probiotice naturale, care ajuta la refacerea florei intestinale si la imbunatatirea procesului de digestie. Potrivit unui studiu publicat in jurnalul Applied Microbiology and Biotechnology, consumul de probiotice poate ajuta la tratarea si prevenirea afectiunilor precum constipatia, diareea si sindromul colonului iritabil. 

De asemenea, zeama de varza poate fi un aliat pentru intarirea sistemului imunitar datorita continutului sau bogat in vitamina C. 

Un alt beneficiu al zemii de varza este reducerea inflamatiei. 

In plus, zeama de varza poate ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare prin reglarea tensiunii arteriale si mentinerea unui nivel sanatos al colesterolului in sange. 

Proprietatile nutritive ale zemii de varza

Zeama de varza este o sursa excelenta de vitamine si minerale, care contribuie la intarirea sistemului imunitar, mentinerea sanatatii osoase si reglarea metabolismului. De asemenea, contine o cantitate semnificativa de vitamina C, care ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ si la imbunatatirea sanatatii generale a organismului. Aceasta bautura este bogata in vitamina K, care ajuta la mentinerea sanatatii osoase si la coagularea sangelui. Mai mult decat atat, zeama de varza contine si vitamina B6, acid folic, potasiu, fier si calciu. 

Zeama de varza fermentata contine lactobacili, care sunt bacterii benefice pentru sanatatea tractului digestiv. Aceste bacterii probiotice ajuta la echilibrarea florei intestinale, favorizeaza digestia si intaresc sistemul imunitar., conform studiilor efectuate de cercetători.

Consumul de zeama de varza poate contribui la detoxifierea organismului, in special a ficatului, prin stimularea productiei de enzime detoxifiante. Acest proces poate ajuta la eliminarea toxinelor si la imbunatatirea sanatatii generale a organismului, conform altor studii.

Zeama de varză murată cu mămăligă, mâncarea pe care o consumau străbunii

Străbunii noștri consumau frecvent zeamă de varză cu mămăligă. Aceste două alimente, deși pare o mâncare sărăcăcioasă, are numeroase beneficii pentru sănătate. Atât zeama de varză cât și mămăliga sunt adevărate panecee pentru sănătate, iar combinate cele două alimente aduc foarte multe beneficii sănătății. 

Iată care sunt benefiile consumului de mămăligă.

Mămăliga, alimentul minune

Este recunoscut pentru proprietățile sale astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice și este utilizat ca aliment, dar și ca plantă medicinală dintotdeauna, iar pentru strămoșii noștri a constituit unul dintre alimentele de bază.

Porumbul este bogat in acizi grași nesaturați 90%, conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu si fibre, conform Sfatul Medicului.

Porumbul și mălaiul de porumb își păstrează peste 60% dintre proprietățile nutritive, chiar și după fierbere, fiind un aliment ideal care ajută la dimiunuarea nivelului de stres din organism. Este bogat în vitaminele din grupa B, care au un rol deosebit de important asupra bunei funcționări a sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

De asemenea, mai conține vitamina E, cu rol în prevenirea artritei si cu rol de scădere a colesterolului și a riscului de ateroscleroză și infarct. Mai conține și potasiu, care este un element esențial în buna funcționare a mușchilor inimii.

Conform aceleeași surse, gastrita și ulcerul sunt ameliorate prin consumul de mămăligă caldă în loc de pâine. Mălaiul reduce aciditatea, în plus are și un efect calmant, aproape sedativ.

Vitamina A pe care o conține porumbul este un antioxidant natural important, ideal  pentru funcționarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care contribuie la pierderea în greutate. De asemenea, fiind bogat în fibre reglează tranzitul intenstinal, conform sursei.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Decizie halucinantă: Elev, fiu de magistrat, a obținut în instanță anularea notei 1 la muzică

Decizie halucinantă luată de un judecător din Iași! Părinții unui elev de clasa a șasea care primise nota unu la muzică au obținut anularea notei în instanță, pe motiv că subiectul examenului fusese predat în anul anterior și nu făcea parte din programa de clasa a șasea. 

Trenurile din România ajung și ele încet-încet în secolul 21. CFR a testat linia modernizată

Trenurile din România ajung și ele încet-încet în secolul 21. Și asta pentru că au fost efectuate primele probe la viteza de 176 de kilometri pe oră. 

Ambulanță implicată într-un accident la Cluj. Doi tineri au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de autosanitară

O ambulanţă aflată în misiune a fost implicată într-un accident produs în judeţul Cluj. Două tineri de 22 și respectiv 23 de ani au fost răniți, în noaptea de luni spre mați, după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de autosanitară. Din primele informații, accidentul s-a produs pe fondul...

Bărbat mort după ce a lăsat nesupravegheat un aparat de gătit. Tragedie în Giurgiu

O tragedie a avut loc azi-noapte în municipiul Giurgiu, unde un bărbat de 60 de ani și-a pierdut viața într-un incendiu izbucnit în apartamentul său de la parterul unui bloc de pe strada Tineretului.

Noiembrie vine cu temperaturi de 22 de grade! Florinela Georgescu anunță schimbări nefirești în regimul termic 

Temperaturile vor depăși valorile normale în această săptămână în majoritatea regiunilor țării.

Ce beneficii are zeama de varză murată. Care este alimentul tradițional alături de care o consumau străbunii noștri și de ce

Ce beneficii are zeama de varză murată. Care este alimentul tradițional alături de care o consumau străbunii noștri și de ce.

Trucul știut de puțină lume! Cum să reduci factura la energie electrică cu 60% atunci când utilizezi mașina de spălat

Pentru a reduce costurile facturii la energie electrică atunci când utilizezi mașina de spălat, specialiștii recomandă metode simple, dar eficiente.

Răsturnare de situație în dosarul Adrian Marțian. A fost REȚINUT bărbatul care i-a scos din țară pe cei 3 copii minori ai milionarului

Răsuturnare de situație în cazul lui Adrian Marțian. Bărbatul care i-a scos din țară pe cei trei copii ai milionarului, a fost reținut în cursul acestei dimineți. Anchetatorii fac acum cercetări pentru a afla cum s-a întâplat totul. 

Comuna din România în care poți să-ți iei casă cu doar 7.500 de euro. Oamenii care își vând locuințele pe nimic

Românii au ajuns să își vândă casele pe nimic. O femeie din satul Bunoaica, județul Mehedinți cere doar 7.500 de euro pentru o casă la curte, la numai 15 kilometri de Drobeta-Turnu Severin.

Punctul slab al lui Ion Țiriac! Pe ce cheltuie milioane de euro fără să țină cont

Ion Țiriac, cunoscut pentru succesul său financiar și pasiunea sa pentru aventuri extravagante, și-a dezvăluit recent marea slăbiciune: vânătoarea și legătura sa cu Africa.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.