Continuand sa navigati acest site sunteti de acord cu folosirea cookies si acceptati termenii si conditiile sitului
Conditii de utilizare
ACTUALITATE.ORG este un sit de stiri al carui unic scop este de a acumula si afisa ultimele stiri romanesti, asa cum sunt publicate de catre cele mai mari situri de stiri din Romania, fara a fi stocate in vreo baza de date. In acest sens va informam ca:
- nu suntem autorii stirilor afisate si nu putem verifica veridicitatea acestora
- stirile publicate vor inceta sa existe dupa ce sunt sterse de pe situl de origine
- pentru mai multe informatii referitoare la stirile publicate ori la autorii acestora, va invitam sa vizitati paginile stirilor originale (veti gasi legaturile in partea de jos a articolelor)
Cat de corecta este, de fapt, prognoza meteo. Busu a ,,dat din casa - secretul pe care meteorologii nu vor sa il aflam
Cu toate acestea, în ciuda faimei și popularității de care se bucură, indrăgitul prezentator tv a acceptat să împărtășească niște secrete pe care meteorologii nu ar fi dorit să le aflăm. Invitat în cadrul podcastului lui Horia Brenciu, „Lucruri Simple”, Busu a fost dispus să „dea din casă”, și să spună cât de exacte sunt, de fapt, predicțiile meteo.
Busu a povestit cum este adesea sunat de diferite persoane pentru a afla direct de la „sursă” cum va fi vremea. Totuși, acesta a dezvăluit și un secret pe care foarte puțină lume îl știe și, anume, acela că prognozele meteo nu se pot face niciodată pe mai mult de patru zile. Dincolo de acest orizont de timp, probabilitatea ca ele să fie reale este doar de 7%.
„Cum să nu? Mișu Predescu, producător de film, dacă are filmare exterioară mă sună. Eu nu știu exact cum e acolo, îi spun pe zona respectivă 4 zile. Vă spun ceva, un lucru pe care nu-l știe multă lume, tot ce este peste patru zile, prognoza de peste patru zile este valabilă 7% atât, nu se poate face prognoză pe mai mut de patru zile. În primăvara asta se schimbă vremea de la o oră la alta”, a povestit Busu.
Îndrăgitul prezentator tv a vorbit și despre faptul că, în trecut, se făceau niște statistici în funcție de cum erau temperaturile în fiecare lună din anii precedenți. Acestea se făceau cu scopul ca oamenii să afle când e sezonul ideal pentru agricultură sau pentru alte activități care țin de acest amănunt.
„Începând 1990 nu se mai poate face prognoză pe bază de statistică, ele au murit, înainte așa se făcea. Știai că vremea va fi cam la fel între lunile trecute, făceai o statistică pentru agricultură, zboruri.”, a mai spus Busu.
Înainte de a deveni cunoscut ca prezentator al rubricii meteo de la Pro TV, unde s-a consacrat de-a lungul anilor, Florin Busuioc a avut o carieră diversificată în lumea televiziunii, încercând diferite proiecte și emisiuni pentru a-și găsi adevărata „menire”. Unul dintre aceste proiecte remarcabile a fost emisiunea „Bingo”, care rămâne vie în memoria sa și în a inimilor telespectatorilor care l-au urmărit. Busu își amintește cu afecțiune de momentele memorabile petrecute în timpul acelei emisiuni, dar și de controversele la care a fost supus, fiind acuzat de mușamalizarea rezultatelor și de implicații în privința câștigurilor participanților.
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
Delegația de Tineret a României la ONU a avut o discuție cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Întâlnirea a abordat subiecte ca felul în care expertiza delegaților români la ONU poate fi valorificată mai bine de către statul român și cum pot fi mai implicați tinerii în procesele de luare a ...
Cei care au fost fascinați de mantia de invizibilitate a lui Harry Potter și au visat să aibă acces la un astfel de obiect magic, au acum șansa să se bucure de un produs realist care oferă aceeași iluzie de invizibilitate. O companie high-tech a reușit să aducă în viața de zi cu zi o tehnologie c...
Florin Busuioc, cunoscut de toți sub numele de Busu, este fără îndoială cel mai popular prezentator meteo din România. Zi de zi, telespectatorii îl urmăresc pentru a afla informații despre starea vremii pentru a fi pregătiți pentru orice surprize le rezervă perioada următoare.
Decizie de ultimă oră a procurorilor în dosarul Nordis. Laura Vicol, Vladimir Ciorbă și Emanuel Poștoacă au fost arestați preventiv 30 de zile. Restul de opt inculpați au primit control judiciar sau arest la domiciliu.
Într-o piață imobiliară în continuă schimbare, proprietarii de locuințe se confruntă adesea cu dileme legate de chiriași. Recunoașterea semnelor de avertizare și evaluarea stilului de viață al potențialilor chiriași devin esențiale pentru a evita problemele pe termen lung. Comportamentele și obic...
Argentina, condusă de preşedintele Javier Milei, un admirator al lui Donald Trump, şi-a anunţat miercuri intenţia de a părăsi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la aproape două săptămâni după o decizie similară anunţată de administraţia de la Washington, relatează o agenție internațională de...
Într-un context geopolitic tot mai complex și tensionat, publicația infoBRICS lansează o analiză incendiara care sugerează că țările vecine Ucrainei ar putea să-și formuleze pretenții teritoriale asupra republicii. Articolul subliniază o serie de argumente care nu doar că contestă stabilitatea re...
Cinci mașini au fost implicate, miercuri, într-un carambol pe o stradă din Pitești, județul Argeș. În urma accidentului, șoferii autoturismelor implicate au fost identificați ca fiind patru bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani și o femeie 55 de ani.