CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA. În Superliga, transferurile sunt o obișnuință deja pe axa FC Botoșani – FCSB, iar relația dintre Valeriu Iftime și Gigi Becali a produs un duel sportiv captivant, cu doi finanțatori savuroși de cele mai multe ori în declarațiile pe această temă. Dar acum totul se extinde spre politică!
În cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru ProSport, chiar din cantonamentul FC Botoșani din Antalya (Turcia), omul de afaceri Valeriu Iftime dezvăluie detalii despre discuțiile pe care le-a purtat cu Gigi Becali, rivalul său de-acum și dincolo de fotbal, în context politic.
Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, este membru PNL și președinte al Consiliului Județean Botoșani din partea acestui partid, după ce a ocupat scurtă vreme inclusiv funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii politice. În același timp, Gigi Becali este membru AUR și, în urma alegerilor parlamentare din 2024, a devenit deputat și membru în trei Comisii ale Camerei Deputaților: Comisia Juridică, Comisia pentru Constituționalitate și Comisia pentru cercetarea abuzurilor, a corupției și pentru petiții.
Dezvăluirile lui Valeriu Iftime vin în contextul în care, anterior, Gigi Becali a fost membru PNL, așadar în partidul reprezentat astăzi de finanțatorul FC Botoșani. În 2012 a candidat și a devenit deputat propus de liberali pe listele USL.
Iată ce spune azi Iftime despre discuția cu Gigi Becali dincolo de fotbal, despre rivalitatea politică și cum vede, constructiv, funcționarea la nivelul decidenților, dar și replica promptă și vehementă a finanțatorului FCSB:
Am vorbit cu dumnealui, i-am spus… domnule, ești liberal, nu ești aurist! Asta cu AUR-ul… nu știu… nu cred că e extremist. (n.r. – și cum a reacționat Gigi Becali?) El își apără poziția: naționalitatea, națiunea, cutare… Eu nu cred că doctrina asta politică e așa de diferită încât poți ajunge să te cerți cu un om. Decât dacă o iei razna, așa, spunând că îl prețuiești pe ăla pentru că e la AUR și pe celălalt, din partea cealaltă. Și tu, ca alegător, îți pui o pasiune, ceva, și devii violent sau violent în limbaj. Eu nu cred că în Parlament ei se bat între ei… Eu cred că în zona asta a conducerii Statului, a decidentului, este o imensă responsabilitate: cum îți construiești cuvintele, atitudinea, relațiile tale umane. Chiar dacă ele creează spectacol și unii te aplaudă, apropo de doamna Șoșoacă și alții. Dar, în mod real, ca să spui: toți sunt hoți, toți sunt hoți… Păi dă soluții, frate!”