În mod constant, clubul Universitatea Craiova participă, ca invitat sau ca organizator, la diverse acţiuni cu rol civic, educativ, inspiraţional.
Dacă în septembrie au răspuns invitaţiei de a deschide anul şcolar la Băileşti, localitatea de origine a lui Amza Pellea, neratând ocazia şi unei vizite la muzeul memorial dedicat lui „Nea Mărin”, reprezentanţi ai Universităţii Craiova au fost astăzi, înainte de Sărbători, în vizită la Penitenciarul „Pelendava”, acolo unde şi-a executat pedeapsa în urmă cu câţiva ani şi Adrian Mititelu, patronul rivalei din oraş, FC U Craiova.
Preşedintele de onoare al Ştiinţei, Sorin Cârţu, şi jucătorii Laurenţiu Popescu şi Ştefan Baiaram, s-au întâlnit cu deţinuţii unităţii aflate la periferia Craiovei, cărora le-au transmis mesaje pozitive şi de la care au primit încurajări pentru a se implica mai serios în lupta pentru titlu.
De asemenea, deţinuţii i-au întâmpinat cu colinde pe oaspeţii de seamă şi au primit de la aceştia materiale promoţionale cu însemnele clubului din Bănie, pe care le-au fost oferite autografe.
De asemenea, deţinuţii i-au întâmpinat cu colinde pe oaspeţii de seamă şi au primit de la aceştia materiale promoţionale cu însemnele clubului din Bănie, pe care le-au fost oferite autografe.
„La invitația Penitenciarului Pelendava, președintele onorific al Universității Craiova, Sorin Cârțu, alături de Laurențiu Popescu și Ștefan Baiaram, au luat parte la o sesiune de discuții libere cu persoane aflate în custodia acestei instituții.
Așa cum am demonstrat de-a lungul timpului, Universitatea Craiova rămâne un brand național mereu dedicat implicării sociale, respectului și reintegrării.
Universitatea Craiova va continua și în 2025 inițiativele care promovează o societate mai bună, solidaritatea și responsabilitatea civică”, a fost mesajul transmis de clubul Universitatea Craiova.
Legenda Craiovei Maxima, Sorin Cârţu, le-a răspuns deţinuţilor care aveau curiozităţi şi mai ales celor care doreau să ştie dacă va mai fi posibilă reeditarea unei echipe precum cea care a ajuns în 1983 aproape de finala Cupei UEFA.
„Ca să mai construieşti o echipă precum Craiova Maxima îţi trebuie foarte, foarte mulţi bani la acest moment. În Craiova Maxima nu au fost numai olteni, au fost şi unii asimilaţi, cei mai mulţi olteni a avut echipa cu care eu am câştigat titlul în 1991, care nu i-a avut decât pe Mănăilă, Prunea şi Agalliu din afara Olteniei.
Când eram pe la 14-15 ani, pariurile Craiovei la nivel de juniori erau pe mine, care eram la CSS Craiova, şi pe Ilie Balaci, care era junior la Universitatea Craiova, noi eram consideraţi cei mai talentaţi. Vă urez tuturor sănătate şi să uitaţi de perioada aceasta sau să consideraţi că în orice rău este şi o parte bună şi să o luaţi pe aceasta” a fost mesajul lui Sorin Cârţu pentru cei întemniţaţi.
„În semn de mulţumire pentru implicarea în susţinerea şi organizarea acestei întâlniri cu persoanele private de libertate care execută pedespse privative de libertate în Penitenciarul Craiova Pelendava, convinşi fiind că experienţele de viaţă povestite pot constitui surse de inspiraţie pentru cei prezenţi, contribuind la formarea şi consolidarea unor comportamente dezirabile social. Apreciem în mod deosebit gestul profund uman pe care l-aţi manifestat acceptând să vă implicaţi în proiectul „Personalităţi locale – modele de viaţă şi surse de potenţare a valorilor sociale” şi ne exprimăm recunoştinţa pentru consecvenţa de care aţi dat dovadă pe parcursul acestei colaborări” a fost mesajul transmis, printr-o diplomă de recunoştinţă, de Florin Rădulescu, comisar şef de poliţie penitenciară, directorul Penitenciarului Pelenadava.