Genoa îl are acum pe Dan Șucu ca acționar majoritar, iar primul român care a intrat în conducerea clubului italian e Răzvan Raț.
Fostul internațional e cel care a intermediat negocierea dintre omul de afaceri și cei de la Genoa.
Răzvan Raț este membru în Consiliul de Administrație și se ocupă de partea sportivă a ceea ce înseamnă clubul Genoa.
Dan Șucu are pachetul de 77 la sută din acțiuni, dar presa din Italia anunță că planul celui care patronează și Rapid București este de a avea control deplin, adică să ia și restul de 23 la sută din acțiuni.
Omul de afaceri a plătit 45 de milioane de euro pentru procentul de 77 la sută din acțiunile lui Genoa.
„Nu știu dacă e prea mult spus, dar cred că se scrie istorie. Cred că nu a mai fost niciodată un acționar român într-un club din top 5 campionate ale Europei. Serie A cred că este în primele trei. Este un lucru pe care foarte puțini se așteptau să-l audă și sunt foarte mândru că a fost ținut secret așa cum a trebuit. Toată lumea a aflat atunci când a trebuit.
Este adevărat, eu sunt omul de legătură. Se știe că am o relație foarte bună cu cei de la Genoa, îi știu de foarte mult timp. Am avut și alte contacte cu ei în ceea ce privește transferul lui Drăgușin, apoi încercarea de a-l împrumuta pe Melegoni. După aceea, s-a ivit nevoia clubului Genoa de a supraviețui și așa am ajuns să vin cu ideea asta pentru domnul Șucu. În afară de relația mea de prietenie cu Dan Șucu, eu cred că este omul potrivit pentru a fi un patron de club. De ce? Pentru că vede business și înțelege foarte mult business-ul. Fotbalul este un business destul de aparte și destul de special”, a spus Răzvan Raț, la Pro TV.
Pentru sursa citată, fostul fotbalist a mai spus: „Mai am și alți oameni potenți, oameni care puteau să fie în locul domnului Șucu, dar cred că am propus această afacere omului care trebuie. Ideea domnului Șucu este de a crea sinergii între cluburi. La început, discuția era despre cum ar putea Rapid să colaboreze cu alte cluburi. Mai departe, s-a întâmplat să existe această oportunitate, să poată să facă această infuzie de capital și să fie acționar la un alt club. La început, ideea era de a crea o anumită colaborare cu cât mai multe cluburi. Mai departe, dacă se poate să fie și proprietate sau acționar în acele cluburi, cu atât mai bine pentru că se pot crea foarte multe sinergii. Modelul de business există, vezi City Group, vezi fostul 777, vezi cei de la Leipzig. Modelul acesta de business funcționează”.