La începutul lui iulie, după meciul tricolorilor din optimile de finală ale EURO 2024 cu Olanda, de la Munchen, știrea că un puști de doar nouă ani, îmbrăcat într-un tricou pe care pictase steagul României, a intrat pe Allianz Arena, făcea înconjurul României.
David, pe numele său, născut și crescut în Germania de o familie de români, din zona Bistrița, călătorise opt ore cu trenul pentru a ajunge să-și vadă idolii. A sărit din tribună pe gazon și a ajuns să dea mâna cu Florin Niță, goalkeeper-ul României care a făcut minuni și la turneul final din Germania, și aseară cu Kosovo.
Familia lui David locuiește în Bergen auf Rugen, un oraș nordic al Germaniei, situat la Marea Baltică. Puștiul joacă fotbal la un club din localitate, iar după EURO le-a spus părinților că își dorește din tot sufletul să vadă România la un meci la București. Din punct de vedere al programului, cel mai convenabil le era să ajungă la cel cu Kosovo: vineri seară, doar două zile libere pentru mama și tata, plecare joi după-amiază și întoarcere duminică în Germania, cu cazare în Capitală. “Abia am reușit să prindem avionul. Trenul nostru spre Hamburg a avut întârziere, am ajuns în aeroport cu 20 de minute înainte să se închidă porțile la îmbarcare”, ne-a mărturisit în exclusivitate mama lui David, Alina. Până la urmă, au venit doar ei doi în România, iar pe stadion au intrat printre primii, undeva în jurul orei 20. Cu aproape două ore înainte de meci!
David a stat în picioare și înainte de meci, și toate orele dintr-un veritabil SF care părea interminabil. De data asta a vrut să își imprime tricolorul pe față, iar culorile nu au cedat nici târziu în noapte, asemenea tricolorilor în așteptarea inimaginabilă de aproape 70 de minute, sau fanilor care au rezistat în stadion până după ora 01.00 a zilei de sâmbătă. “A plâns la plecare, voia autografe de la jucători, își imaginase cu totul altfel seara asta. A primit tricoul lui Florin Niță și un album foto de la turneul final, pe care l-a răsfoit până târziu în noapte”, ne-a povestit mama lui David. Alături de ei, în tribună, s-a aflat un văr din București, care i-a îndrumat către sectorul unde aveau biletele, la inelul 3 al Tribunei I, procurate din ziua în care au fost puse în vânzare.