Presa din Italia a reacționat, după ce a apărut informația conform căreia frații Pavăl și Florin Talpeș se implică alături de Dan Șucu la Genoa.
Recent a apărut o investigație a publicației norvegiene Josimar, care a relatat faptul că frații Pavăl, care dețin colosul Dedeman, respectiv Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender, ar investi alături de Dan Șucu la Genoa. Jurnaliștii italieni au reacționat instantaneu și au spus că Șucu este mai degrabă o figură care poate atrage investitori decât să fie singurul investitor al echipei din Serie A.
Jurnaliștii publicației calciogenoa.it sunt de acord cu omologii din Norvegia, deoarece Dan Șucu nu ar avea posibilitățile financiare necesare pentru a susține o echipă care generează pierderi la ora actuală, având în vedere că avea sa este de aproximativ 360.000.000 de euro.
Deși Șucu este bogat, el nu este miliardar, având o avere estimată la aproximativ 360 de milioane de euro. Potrivit site-ului norvegian, niciun om de afaceri nu ar risca 11% din averea sa pentru a cumpăra un activ care generează pierderi și care necesită injecții frecvente de capital (procesele-verbale ale ultimei adunări a acționarilor au estimat că, pentru acest sezon, Genoa va avea nevoie de aproximativ 68 de milioane de euro).
Acest lucru explică de ce, încă de la început, s-a presupus că Șucu este o figură marcantă, un punct de referință pentru alți investitori cu „buzunare mai adânci”. Este cazul fraților Dragoș și Adrian Paval, dar și al lui Florin Talpeș, care, împreună, dețin un portofoliu total de aproximativ 4 miliarde de euro. Frații Paval au deja angajamente în lumea fotbalului, fiind proprietarii echipei Bacău (club din liga a treia românească). În schimb, Talpeș nu are în prezent alte implicări în fotbal. Se pare că ei sunt cei din spatele ultimei injecții de capital în conturile clubului Grifone. Vom vedea care va fi implicarea lor în viitor”, au scris cei de la calciogenoa.it.
În linii mari, cei de la publicația norvegiană Josimar au subliniat faptul că Dan Șucu nu are finanțele necesare pentru a putea să facă față nevoilor de bani pe care le are Genoa în momentul de față, care este o echipă ce este pe minus de ani buni. De altfel, norvegienii au mai punctat că Genoa are nevoie de încă 68.000.000 de euro pentru a fi pe linia de plutire, în afară de suma investită deja la echipă.
Un aspect intrigant al afacerii realizate de Șucu este că omul de afaceri român, deși este bogat, nu este el însuși un miliardar. Averea sa este estimată la cel mult 360 de milioane de euro, deși unele surse sugerează că este doar jumătate sau chiar mai puțin. Din acest motiv nu părea plauzibil că el este singura sursă a unei investiții de 40 de milioane de euro la Genoa.
Niciun om de afaceri nu ar risca 11 procente din întreaga sa avere pentru achiziționarea unui activ care produce pierderi și care va necesita probabil injecții suplimentare și foarte substanțiale de cash doar pentru a rămâne pe linia de plutire în viitorul apropiat. După o ședință a Consiliului de Administrație a clubului se estimează că Genoa necesită 68 de milioane de euro numai pentru sezonul 2024-2025.
Așa se explică de ce s-a crezut încă de la început că Șucu a fost în principal o interfață a altor investitori care au buzunare mai adânci decât el. Toate informațiile obținute de Josimar indică faptul că partenerii principali ai lui Șucu în această operațiune sunt frații Dragoș și Adrian Pavăl – proprietarii companiei Dedeman – și «regele IT al României», Florin Talpeș, fondatorul companiei de securitate cibernetică Bitdefender. Luați împreună, cei trei ar avea o avere estimată la 4 miliarde de euro.
Talpeș nu a mai avut nicio implicare în vreo afacere din sport până acum, în timp ce frații Pavăl s-au limitat la achiziționarea ACS FC Bacău, un club care reprezintă orașul în care și-au început afacerea și care în prezent se află în liga a treia din România”, au scris norvegienii.