Ionuț Negoiță, fostul patron al lui Dinamo, își face un adevărat imperiu imobiliar, cu un cost exorbitant. Afaceristul a pregătit peste 450 de milioane de euro pentru construcția a șapte mii de apartamente noi.
Deși a fost unul dintre cei mai criticați patroni care au trecut pe la Dinamo București, Ionuț Negoiță a rămas cu gândul la echipă. Omul de afaceri dorește să între în acționariatul clubului pentru a doua oară, dar până atunci a pregătit o mega-afacere.
Ionuț Negoiță, prin intermediul licitațiilor, a cumpărat terenuri de peste 25 de hectare, toate în curtea fostei platforme chimice Chimopar. Costul total al terenurilor a fost de 28,1 milioane de euro, plătiți în cinci tranșe de omul de afaceri.
În prima fază a proiectului, familia Negoiță dorește construirea a patru blocuri, care vor beneficia de trei subsoluri pentru parcare subterană, în regim P+11. Fiecare bloc va beneficia de aproximativ 700 de apartamente, care au un cost estimativ de 50 de milioane de euro.
Ionuț Negoiță, prin echipa de comunicare a dezvoltatorului HILS, a transmis că nu există momentan un plan privind datele de începere a lucrărilor sau finalizare, dar nici a costurilor finale ale proiectului imobiliar.
De asemenea, omul de afaceri a mai achiziționat un teren în zona fostei fabrici Cesarom, din zona Preciziei. Acolo vor urma să apară alte aproximativ 3000 de apartamente, fiind primele în afara Sectorului 3, acolo unde fratele său, Robert Negoiță, este primar.
Omul de afaceri pregătește începerea unui proiect rezidențial foarte mare, care se construiește în zona fostei platforme industriale Chimopar. Conform Profit.ro, informația a fost de mult confirmată pe Profit Insider.
Fabrica Chimopar era producătoare și distribuitoare de produse chimice și curățare, fiind cea care a succedat Fabrica de Pulbere a Armatei, apărută în 1896. Fabrica a intrat în faliment în anul 2014 din cauza unor datorii exorbitante, de 16,5 milioane de euro.
La acea vreme, Jaffal Imad era cel care ocupa poziția de acționar majoritar, fiind un om de afaceri libanez. Singurul succesor al fabricii este Chimopar Trading, care se ocupă de partea de producție sub acționari libanezi.