Gică Hagi a susţinut o conferinţă de presă în care a lansat cartea autobiografică denumită „Drumul meu”. Evenimentul a avut loc miercuri, 5 februarie, ziua în care „Regele” a împlinit 60 de ani.
„Regele” s-a născut la 5 februarie 1965, în comuna Săcele, județul Constanța, și azi a împlinit 60 de ani. Momentul a fost marcat și prin a anunța apariția volumului „Drumul meu”. În cadrul evenimentului, Hagi a vorbit despre cariera sa, dar și despre cum a pus bazele Academiei ce-i poartă numele.
Gică Hagi a câştigat cu Steaua trei titluri de campion al României (1987, 1988, 1989), două Cupe ale României (1987 şi 1989) şi Supercupa Europei (1987). Are patru titluri de campion ale Turciei (1997, 1998, 1999 şi 2000), două Cupe ale Turciei (1999 şi 2000), Cupa UEFA (2000) şi Supercupa Europei (2000), alături de Galatasaray. De asemenea, are în palmares două Supercupe ale Spaniei (cu Real Madrid în 1990 și FC Barcelona în 1994).
A fost liderul Generații de Aur, fiind prezent la trei Mondiale (1990, 1994, 1998) și trei EURO (1984, 1996, 2000).
„Cea mai mare împlinire a mea la 60 de ani. Fotbalul mi-a dat tot, iar eu am încercat după ce m-am lăsat să-i sprijin cât pot pe cei care sunt talentați să ajungă unde își doresc. Toți partenerii m-au sprijinit, nu am fost singur. Nu se naște nimeni cel mai bun, te naști cu talent. Cele două lucruri pe care le-am scris în carte, calitatea mentală și cea fizică…Te dezvolți până la 23-25 de ani, trebuie să ai răbdare. Trebuie să ai profesorii foarte buni, pentru a ajunge mare. Indiferent de domeniu, trebuie să înveți în fiecare zi. Nu trebuie să crezi că nu mai ai nimic de învățat” a spus Gică Hagi.
Apoi, a continuat: „La 14 ani am fost convocat să vin la națională. O singură dată a vorbit tata și m-au suspendat un an de zile…Că nu au vrut să mă lase că sunt prea mic. A spus ceva, nici nu vreau să spun ce…Iar cei de la Federație au luat-o de bună și m-au suspendat un an. Nu puteam să joc”
Cred eu că Hagi a ajuns așa mare, pentru că nu a lipsit nici măcar o zi de la antrenament. Eram întotdeauna dat exemplu. La ceilalți care nu veneau. Mai ales vara când la Constanța e part time. Vara se lucrează mult și iarna hibernăm. Antrenorul mă dădea exemplu. «El vine la antrenament și voi care jucați mai lipsiți de la un antrenament!». Am fost perseverent, ambițios. Unicul meu obiectiv era să joc fotbal. Să încerc să fiu cel mai bun, că nimeni nu se naște cel mai bun – Gică Hagi
Hagi, considerat de mulți specialiști ca fiind cel mai bun fotbalist român din istorie, a explicat și cum a apărut academia sa de fotbal.
„Am început un drum la 10 ani, am muncit zi de zi, timp de 50 de ani. Eu m-am lăsat de fotbal nu pentru că nu mai aveam randament sau că nu mai jucam bine, dar nu mai puteam să mă antrenez. Nu mai puteam face cantonamente, antrenamente. Meciurile erau momente în care trebuia să joc pentru suporteri și să câștig. Asta mi-a plăcut cel mai mult, de mic, să câștig. Nu știu câți puteau atunci să joace până la 36 de ani și jumătate, la cel mai înalt nivel.
Știam, cu trei ani înainte să mă retrag, ce vreau să fac. Știam că vreau să rămân în fotbal. Gândul meu a fost să fac o academie. Fotbalul îmi dăduse totul. Mă făcuse un nume mare în Europa, dintr-un copil de la Săcele. M-am pregătit să fiu antrenor, am citit cărți, mi-am făcut conceptul tehnic”, a declarat Giică Hagi.