Forul continental a anunțat echipa ideală de la EURO 2024, una care este e plină de unguroaice și în care nu și-a făcut loc nicio româncă.
Campionatul European feminin de handbal se încheie diseară, după disputarea finalei dintre Norvegia și Danemarca, meciul având loc la Viena.
Cu doar câteva ore înaintea finalei mici, în care Franța, campioana mondială în exercițiu, întâlnește Ungaria, forul european a anunțat care este echipa ideală a competiției organizată de Austria, Elveția și Ungaria.
În 7-le de bază se găsesc câte două maghiare și daneze și o sportivă din Slovenia, Norvegia și Muntenegru. Franțuzoaica Pauletta Foppa a fost desemnată cel mai bun fundaș, iar maghiara Petra Simona a primit distincția pentru cea mai bună tânără jucătoare a competiției europene, potrivit site-ului oficial.
Iată care este echipa ideală a Campionatului European feminin de handbal: portar – Anna Kristensen (Danemarca), extremă stânga – Emma Friis (Danemarca), fundaș stânga – Tjaša Stanko (Slovenia), fundaș central – Henny Reistad (Norvegia), fundaș dreapta – Katrin Klujber (Ungaria), extremă dreapta – Viktória Gyori-Lukács (Ungaria), pivot – Tatjana Brnovic (Muntenegru).
În momentul în care s-au făcut nominalizările, România avea trei reprezentante. Coordonatoarea Alisia Boiciuc „a arătat o maturitate deosebită pentru vârsta de 19 ani”, după cum a transmis forul european, ea putând fi votată de către fani pentru postul pe care evoluează, dar și pentru cea mai tânără jucătoare a competiției.
Boiciuc a marcat 18 goluri din 30 de aruncări în cele șapte partide jucate de România la Campionatul European, fiind a treia marcatoare din lotul pregătit de Florentin Pera. De asemenea, și-a ajutat colegele cu 19 pase decisive.
La rândul ei, Bianca Bazaliu (27 de ani) a devenit unul dintre liderii actualei generații. Interul legitimat la Gloria Bistrița a înscris 35 de goluri, 15 dintre acestea fiind din aruncări de la 7 metri. Ea a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului cu Suedia, din Grupa principală 1.
În fine, căpitanul Lorena Ostase a evoluat 360 de minute. Pivotul vicecampioanei Rapid a înscris 33 de goluri.
România a terminat pe locul 2 Grupa preliminară B, după 29-28 cu Cehia, 25-27 cu Muntenegru şi 27-25 cu Serbia. În primul meci din Grupa principală 1, „tricolorele” au fost învinse de Franța, campioana mondială în exercițiu, cu 25-30 cu Franţa, după care au produs marea surpriză, 25-23 cu Suedia. Obosite, ele nu și-au mai găsit ritmul în ultimele două confruntări, pe care le-au pierdut clar: 29-37 cu Ungaria şi 24-29 cu Polonia.