Studiul care răstoarnă tot! Efectele adverse ale vaccinării anti-COVID: Cercetătorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave - Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Studiul care răstoarnă tot! Efectele adverse ale vaccinării anti-COVID: Cercetătorii au descoperit riscuri de afecțiuni
📅 2024-04-12

Avem rezultatele celui mai mare stu­diu al efectelor adverse post-vac­ci­nare COVID-19. Testele au fost fă­cute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afecţiunile cardiace, neuro­logice şi sanguine au fost cele mai întâlnite în cazurile de reacţii ad­verse, scrie stiripesurse.ro.

Durerea în piept
Testele privind efectele adverse ale vaccinelor anti-COVID au fost făcute pe 99 de milioane de persoane vacci­nate, din Australia, Argentina, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Noua Zeelandă și Scoția, scrie antena3.ro. Afecţiunile cardiace, neurologice şi sanguine au fost cele mai întâlnite în cazurile de reacţii adverse. Iată care au fost afecţiunile descoperite de cerce­tă­tori. Miocardita, adică inflamarea muş­chiului inimii – a fost identificată după prima, a doua şi a treia doză de vaccin pe bază de ARN mesager. Cele mai comune simptome în cazul mio­car­ditei sunt durerea în piept, oboseala, um­flarea gleznelor și tălpilor, bătăile rapide și neregulate ale inimii, difi­cul­tățile de respirație atât în timpul activi­tă­ților fizice, cât și în repaus, senzație de leșin, dar şi simptomele ca de gripă. În cazul pericarditei, simptomele sunt tusea, palpitaţiile, dar şi dificultaţile de respiraţie atunci când staţi întins.

Creștere semnificativă
O altă afecţiune diagnosticată în 190 de cazuri, aproape triplu faţă de esti­ma­rea specialiştilor, a fost sindromul Guillain-Barré, o afecţiune neurologică care poate duce la paralizie. Cerce­tă­torii au observat o creștere semni­fi­ca­tivă a cazurilor ale acestui sindrom la 42 de zile de la prima doză de vaccin Astra Zeneca. Vaccinurile ARN me­sager nu au fost asociate acestui risc, potrivit studiului cercetătorilor de la Global Vaccine Data Network. Mai mult decât atât, în cazul vaccinului Astra-Zeneca s-a observat şi o creştere de
3 ori a riscului de tromboză venoasă ce­rebrală. Concret riscul formării chea­gu­rilor de sânge la nivelul creierului. Cu toa­te acestea, cercetătorii susţin că ris­curile asociate îmbolnăvirii de Covid-19 depășesc cu mult riscurile vaccinării. (A.N.)

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mesagerul hunedorean

Cum îți înveți copilul să meargă pe bicicletă în mod corect?

A venit primăvara și la noi, în sfârșit, e cald afară, de ce să nu ieșiți cu bicicleta la plimbare? The post Cum îți înveți copilul să meargă pe bicicletă în mod corect? appeared first on Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean.

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii prin târg că un per­sonaj de la noi, care mereu este în căutare de fraieri care să-i asculte The post BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI appeared first on Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean.

Bulina albă

Bianca Hărăguș, elevă la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva Pentru că a obținut marele premiu la Concursul de The post Bulina albă appeared first on Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean.

Bulina neagră

Adrian S. Pentru că este acuzat că a vrut să-și omoare un vecin, lovindu-l cu toporul în cap.   The post Bulina neagră appeared first on Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean.

Primarul Victor Stoica, victima unei campanii murdare de dezinformare

Într-un gest disperat, adversarii politici ai primarului comunei Pui, Victor Stoica, au recurs la tacticile mizerabile ale dezinformării și manipulării, The post Primarul Victor Stoica, victima unei campanii murdare de dezinformare appeared first on Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesa...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..