Hotărârea, care a venit ca răspuns la o ordonanţă de urgenţă depusă de TikTok la începutul acestei săptămâni, este cel mai recent eşec juridic pentru companie, care încearcă să evite o interdicţie totală a aplicaţiei sale în Statele Unite.
În cererea sa de amânare a intrării în vigoare a legii, TikTok a indicat că intenţionează să facă apel la Curtea Supremă. Avocaţii companiei au menţionat, de asemenea, posibilitatea ca preşedintele ales, Donald Trump, să dorească să adopte o abordare diferită, având în vedere unele dintre comentariile anterioare ale lui Trump cu privire la aplicaţie.
Totuşi, un grup format din trei judecători a respins această cerere, scriind că o astfel de întrerupere a legii este „nejustificată”.
Viitorul companiei depinde acum de Curtea Supremă, deşi nu există nicio garanţie că instanţa va accepta să audieze cazul.
„După cum am declarat anterior, intenţionăm să ducem acest caz la Curtea Supremă, care are un istoric bine stabilit de protejare a dreptului americanilor la libertatea de exprimare”, a declarat compania într-un comunicat. „Vocile a peste 170 de milioane de americani din SUA şi din întreaga lume vor fi reduse la tăcere la 19 ianuarie 2025 dacă interdicţia TikTok nu va fi oprită”, a adăugat aceasta.