Cum ar putea inteligenţa artificială să influenţeze evoluţia umană

Cum ar putea inteligenţa artificială să influenţeze evoluţia umană
📅 2024-12-25

Dezvoltarea rapidă a inteligenţei artificiale ar putea influenţa evoluţia umană, schimbând trăsături precum comportamentele sociale, memoria şi dimensiunea creierului, potrivit biologului evoluţionist Rob Brooks.

Într-un articol publicat în The Quarterly Review of Biology, Brooks analizează cum AI ar putea altera mediul biologic, fizic şi social, afectând selecţia naturală.

Un exemplu interesant este comparaţia cu domesticirea lupilor. Acum 30.000 de ani, lupii mai puţin agresivi au fost acceptaţi de oameni, ceea ce a dus la domesticirea câinilor.

În mod similar, interacţiunea cu AI ar putea reduce nevoia de memorie autonomă, ceea ce ar putea duce la o diminuare a dimensiunii creierului uman, iar oamenii ar deveni mai dependenţi de AI pentru accesul la cunoştinţe.

O altă posibilitate este ca AI să afecteze comportamentele sociale. De exemplu, reţelele de socializare, iniţial utile pentru conectare, au devenit parţial parazitare, captând atenţia utilizatorilor şi reducând timpul pentru interacţiuni directe.

Dacă AI continuă să stimuleze emoţii negative sau să distorsioneze percepţia socială, oamenii ar putea evolua pentru a rezista acestor influenţe.

În plus, tehnologiile de „intimitate artificială” ar putea schimba relaţiile umane. Prieteniile virtuale şi interacţiunile cu AI ar putea diminua nevoia de companie umană, transformând oamenii în fiinţe solitare.

Deşi aceste scenarii sunt speculative, Brooks pune accent pe importanţa discuţiei despre modul în care AI ar putea redefini trăsăturile umane fundamentale şi, implicit, ceea ce înseamnă să fii om.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Cadou de Crăciun pentru americani: vulturul pleşuv, numit pasăre naţională a SUA

Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui

Burleanu face retrospectiva anului 2024 şi spune că 2025 va fi „un an la fel de important”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a transmis un mesaj în care face retrospectiva anului 2024, despre care spune că a fost unul „remarcabil”, apoi spune că 2025 va fi „un an la fel de important”.

Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni

Elicea unei turbine eoliene din localitatea Poarta Albă, judeţul Constanţa, se învârte necotrolat din cauza vântului, miercuri seara, aceasta fiind amplasată la zece metri de un cămin cu 72 de vârstnici.

Fostul preşedinte fugar al Surinamului, Desi Bouterse, a murit la 79 de ani

Fostul preşedinte fugar al Surinamului, Desi Bouterse, a murit la vârsta de 79 de ani, a declarat miercuri guvernul ţării, la aproape un an după ce a fugit de autorităţi pentru a evita închisoarea în urma condamnării sale pentru uciderea a 15 activişti politici în 1982.

COMENTARIU Lelia Munteanu: Titirezul de Hanuka

„Se pot întâmpla lucruri rele": Cum se va adapta întreaga lume la o nouă administraţie Trump?

Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun

Iranul anunţă ridicarea restricţiilor de internet asupra WhatsApp şi Google Play

Iranul a ridicat restricţiile privind magazinul de aplicaţii Google Play şi WhatsApp, a raportat marţi agenţia de ştiri de stat IRNA.

Fostul fotbalist Robinho va petrece Crăciunul în închisoare

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.