Vreme extremă în România: Ploi torenţiale, vânt puternic şi posibil ninsori la munte / Cum se pregătesc autorităţile

Vreme extremă în România: Ploi torenţiale, vânt puternic şi posibil ninsori la munte / Cum se pregătesc autorităţile
📅 2024-09-28

De sâmbătă, ora 18.00, până duminică la ora 8.00, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi local la munte este cod galben. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 50...60 km/h. Izolat vor fi vijelii şi va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

Duminică între orele 8.00 - 20.00, ploile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării şi local în regiunile sudice vor fi însoţite de descărcări electrice. Izolat vor fi vijelii şi va cădea grindină. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...40 l/mp şi local de peste 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h. În Moldova şi estul Munteniei temporar vor fi şi rafale de peste 70 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toată ţara.

Tot duminică între orele 8.00 - 20.00, este cod portocaliu în nordul şi estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi sudul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torenţiale şi abundente. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 50...70 l/mp şi izolat de peste 80 l/mp.

În intervalul duminică, ora 20.00 - luni, ora 10.00, un cod galben anunţă în cea mai mare parte a Olteniei, vestul Munteniei şi local în Transilvania averse. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h.

La munte, la altitudini în general de peste 1700 m şi cu precădere în Carpaţii Orientali, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Începând de duminică seara până luni la ora 10.00, va fi cod portocaliu în Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, estul şi sud-estul Transilvaniei. Vor fi perioade cu ploi torenţiale şi abundente. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 40...60 l/mp şi local peste 70 l/mp.

Vântul va avea intensificări, temporar cu rafale în general de 70...85 km/h.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Alerte de viituri pentru 20 de bazine hidrografice şi râurile din Dobrogea

Hidrologii au instituit alerte cod portocaliu şi galben de viituri pentru 20 de bazine hidrografice şi râurile din Dobrogea.

Rafale de vânt de 80 km/h pun în gardă ministerul Energiei. Ia naştere un nou comandament

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă încheierea unui nou comandament energetic, menit să pregătească ţara pentru condiţiile meteorologice extreme prognozate în următoarele zile.

Apele Române ridică diguri pentru a preveni inundaţiile

Apele Române Buzău-Ialomiţa intervine pentru a proteja zonele vulnerabile de-a lungul Dunării, în contextul creşterii alarmante a debitelor fluviului.

Victorie uriaşă pentru Jaqueline Cristian: a bătut-o pe Barbora Krejcikova, campioana de la Wimbledon, revenind miraculos în fiecare set

Jaqueline Cristian este în 16-imile de finală ale turneului WTA de la Beijing (China), după o victorie uluitoare astăzi, în 3 seturi, scor 1-6, 6-4, 7-5, cu cehoaica Barbora Krejcikova, deţinătoarea titlului de la Wimbledon.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac, anunţă armata israeliană. Şeful grupării teroriste ieşea rar din buncăr

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac, informează IDF (armata israeliană), conform CNBC.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..