Un instrument AI de transcriere, folosit în spitale, inventează texte şi tratamente medicale false

Un instrument AI de transcriere, folosit în spitale, inventează texte şi tratamente medicale false
📅 2024-10-27

OpenAI şi-a prezentat instrumentul ca având o „ soliditate şi o acurateţe apropiată de nivelul uman”. Totuşi, Whisper este predispus să inventeze bucăţi de text sau chiar propoziţii întregi, conform interviurilor cu peste 10 ingineri de software, dezvoltatori şi cercetători universitari.

Aceşti experţi au declarat că unele dintre textele inventate - cunoscute în industrie drept halucinaţii - includ comentarii rasiale, retorică violentă şi chiar tratamente medicale imaginare.

Experţii au declarat că astfel de invenţii sunt problematice, deoarece Whisper este utilizat într-o serie de industrii din întreaga lume pentru a traduce şi transcrie interviuri, a genera texte şi a crea subtitrări pentru videoclipuri.

Ei au mai declarat că şi mai îngrijorătoare este graba centrelor medicale de a utiliza Whisper pentru a transcrie consultaţiile pacienţilor cu medicii, în ciuda avertismentelor OpenAI, care a spus că instrumentul nu ar trebui utilizat în „domenii cu risc ridicat”.

Astfel de greşeli ar putea avea „consecinţe foarte grave”, în special în mediul spitalicesc, a declarat Alondra Nelson, care a condus Biroul de politici ştiinţifice şi tehnologice al Casei Albe pentru administraţia Biden, până anul trecut.

„Nimeni nu îşi doreşte un diagnostic greşit”, a adăugat Nelson. „Ar trebui să existe un standard mai ridicat”.

Whisper este, de asemenea, utilizat pentru a crea subtitrări pentru persoanele surde şi cu deficienţe de auz - o populaţie expusă unui risc deosebit de transcrieri greşite.

Peste 30.000 de medici şi 40 de sisteme de sănătate, inclusiv Clinica Mankato din Minnesota şi Spitalul de Copii din Los Angeles, au început să folosească Whisper.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Barcelona a dezmembrat-o pe Real Madrid în El Clasico

După 0-0 la pauză, trupa catalană s-a dezlănţuit în partea secundă, marcând de 4 ori.

Zelenski cere mai multă hotărâre din partea aliaţilor Ucrainei, după ultimele atacuri ruseşti

O serie de atacuri ruseşti au ucis şi rănit civili în regiuni diferite ale Ucrainei, determinându-l pe preşedintele Volodimir Zelenski să lanseze sâmbătă un nou apel către aliaţii Kievului pentru a intensifica presiunile asupra Moscovei, relatează Reuters.

Marea Britanie îşi propune să reducă emisiile de carbon cu 81% până în 2035

Cu câteva zile înainte de Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP29), care va avea loc în noiembrie în Azerbaidjan, guvernul laburist a solicitat Comisiei pentru schimbări climatice (CCC) consultanţă cu privire la planul său de reducere a emisiilor de CO2, scr...

Mii de persoane protestează la Lisabona împotriva violenţelor poliţiei

Mii de persoane au ieşit sâmbătă pe bulevardul principal din centrul Lisabonei pentru a protesta împotriva violenţelor poliţiei, la câteva zile după ce un poliţist a împuşcat un rezident portughez născut în Capul Verde, declanşând un val de tulburări, relatează Reuters.

Israelul relaxează restricţiile de securitate pentru anumite părţi din nordul ţării

Armata israeliană a relaxat unele restricţii de securitate pentru locuitorii din zonele din nordul Israelului la sfârşitul zilei de sâmbătă, un posibil indiciu că nu se aşteaptă la niciun atac imediat din partea Iranului sau a aliaţilor săi din regiune, relatează Reuters.

Războiul din Ucraina, ziua 976. Trupe nord-coreene se îndreaptă spre Kursk / Ucraina anunţă că Rusia a pierdut 687.600 de soldaţi din 24 februarie 2022 / Moscova se făleşte că a cucerit unui sat din regiunea Doneţk

Zelenski spune că trupele nord-coreene vor activa în Ucraina încă de duminică.

Accident mortal în Cluj-Napoca: O tânără, lovită de maşină când trecea strada

O tânără de 27 de ani a fost lovită de o maşină în seara de sâmbătă, după ce a încercat să treacă strada printr-un loc nemarcat, informează IPJ Cluj.

Un instrument AI de transcriere, folosit în spitale, inventează texte şi tratamente medicale false

România a terminat pe 6 la Campionatul Mondial ISKA din Austria

Team România s-a clasat pe locul 6 în topul final al naţiunilor de la Campionatul Mondial ISKA (International Sport Kickboxing Association) de la Viena, acolo unde au concurat peste 1.500 de sportivi din 50 de ţări, reuşind să acumuleze cele mai multe medalii din istoria participări...

Norbert Maior este liderul provizoriu din Raliul Vâlcii după prima zi

Vicecampionul mondial de juniori Norbert Maior, aflat la prima sa cursă cu un model Rally2, conduce clasamentul general al Raliului Vâlcii după prima zi de competiţie şi 36 de kilometri parcurşi.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.