Războiul din Ucraina, ziua 883. KIevul, atacat de dronele ruşilor pe timp de noapte / Alte 3 au trecut graniţa în România / Tensiune la ucraineni: împuşcături între militari / Putin s-a văzut cu Assad şi se întâlneşte cu Lukaşenko

Războiul din Ucraina, ziua 883. KIevul, atacat de dronele ruşilor pe timp de noapte / Alte 3 au trecut graniţa în Români
📅 2024-09-07

UPDATE Industria de apărare a Ucrainei vede impactul investiţiilor străine, spune Zelenski

Investiţiile străine în industria de apărare a Ucrainei au un impact notabil asupra producţiei interne de armament şi echipamente, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său de seară din 25 iulie.

UPDATE Rusia va încetini viteza YouTube după ce Google refuză să se conformeze cenzurii

Rusia va încetini în mod deliberat viteza de încărcare a YouTube cu până la 70% până la sfârşitul săptămânii viitoare, ca răspuns la refuzul Google de a se conforma cererilor autorităţilor ruse, a declarat deputatul rus Alexander Khinshtein la 25 iulie.

UPDATE Potrivit unei surse, atacul cibernetic asupra băncilor şi telecomunicaţiilor din Rusia continuă în a treia zi

Presa rusă a raportat la 24 iulie că mai multe bănci de top, inclusiv Raiffeisen, Gazprombank, VTB şi Alfabank, au suferit întreruperi. De asemenea, reţelele sociale, sistemele de plată din transportul public şi unele companii aeriene ar fi fost afectate.

UPDATE Agenţia ucraineană vinde vehiculele confiscate de la oligarhul pro-Putin pentru a cumpăra obligaţiuni militare

Încasările din vânzarea a două vehicule confiscate de la oligarhul pro-rus Viktor Medvedchuk vor fi utilizate pentru a sprijini armata ucraineană, a anunţat la 25 iulie Agenţia ucraineană pentru recuperarea şi gestionarea activelor (ARMA).

UPDATE Negocierile de pace sunt imposibile fără participarea Rusiei şi a Chinei la masă, afirmă preşedintele ceh

Negocierile de pace privind războiul din Ucraina vor fi imposibile fără participarea Rusiei şi a Chinei, a declarat preşedintele ceh Petr Pavel pentru CTK într-un interviu publicat pe 25 iulie.

UPDATE Ucraina încearcă să schimbe colaboratori pro-ruşi cu ostatici civili în cadrul unei noi iniţiative

„Vorbim despre oameni care nu consideră că Ucraina, valorile democratice europene sau constituţia statului nostru sunt ale lor, ci consideră că statul agresor, Rusia, este ţara lor. Şi vor să ajungă acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor secrete militare ucrainene, Andrii Iusov.

UPDATE Putin poartă discuţii cu Assad la Moscova

Potrivit comunicatului, liderul sirian Bashar al-Assad s-a declarat „fericit să îl revadă” pe preşedintele rus Vladimir Putin şi a subliniat că „relaţiile dintre naţiunile noastre s-au bazat pe încredere, ceea ce este o dovadă a maturităţii naţiunilor noastre”.

UPDATE Fortificaţiile din Kherson sunt finalizate în proporţie de 97%, spune Shmyhal

„Construirea fortificaţiilor este o prioritate pentru fiecare lider al oblastului din prima linie. În acest an, guvernul a alocat 2 miliarde Hr (aproximativ 50 de milioane de dolari) pentru Kherson Oblast pentru această sarcină”, a declarat prim-ministrul Denys Shmyhal.

UPDATE Rusia va fi forţată să îşi reducă atacurile într-o lună şi jumătate, afirmă un comandant ucrainean

„Capacităţile ofensive ale inamicului nu sunt nelimitate, având în vedere pierderile pe care le suferă”, a declarat Oleksandr Pivnenko, comandantul Gărzii Naţionale a Ucrainei.

UE: China să-şi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a opri războiul

„Avem o poziţie foarte clară cu privire la Ucraina, am spus-o. China, ca membru al ONU şi al Consiliului de Securitate, ar trebui să-şi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a opri războiul împotriva Ucrainei”. Acest lucru a declarat purtătorul de cuvânt al UE pentru Politică Externă, Nabila Massrali, în briefingul de presă zilnic, răspunzând la o întrebare privind misiunea ministrului de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, în China.

Putin ameninţă din nou

„Cei care caută să sperie oamenii, să ne împartă societatea, să exploateze sensibilităţile religioase şi naţionale, nu vor reuşi niciodată. Îi aşteaptă o pedeapsă inevitabilă şi justă”. Vladimir Putin a declarat acest lucru într-un videoclip difuzat de Kremlin cu ocazia petrecerii profesionale dedicate în Rusia pe 25 iulie anchetatorilor din Ministerul de Interne, Comitetul de Investigaţie şi serviciile de securitate (FSB). Preşedintele rus i-a încurajat apoi pe anchetatorii ruşi să reprime orice ameninţări de dezbinare la adresa societăţii din Rusia. Serviciile se ocupă de majoritatea dosarelor penale care implică opoziţie, activişti pentru drepturile omului sau persoane anonime care se opun guvernului rus.

România şi-a informat partenerii în legătură cu resturile de dronă

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a declarat, joi, că a informat aliaţii cu privire la resturile de dronă căzute pe teritoriul românesc, după atacurile comise de Rusia în Ucraina.

Mai multe atacuri odioase au fost comise de Rusia împotriva infrastructurii civile ucrainene. S-au găsit resturi pe teritoriul României. Am informat şi ne coordonăm cu aliaţii noştri în această chestiune”, a spus Odobescu, pe X.

Odobescu adaugă că „Romania condamnă ferm aceste acţiuni iresponsabile”.

Resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2 au fost identificate în apropierea localităţii Plauru, judeţul Tulcea.

Rusia: Suntem deschişi dialogului, să înţelegem cum este Kievul

„Rusia, în general, este deschisă procesului de negocieri, dar mai întâi trebuie să înţelegem cât de pregătită este partea ucraineană şi în ce măsură are permisiunea supraveghetorilor săi”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de Tass. „Vedeţi, până acum se fac declaraţii foarte diferite, nu este încă complet clar”, a mai spus Peskov.

Kremlin: Putin se va întâlni cu Lukaşenko în curând

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni în curând cu preşedintele belarus Alexander Lukaşenko. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus acest lucru. „Astăzi este ziua contactelor ruso-belaruse la cel mai înalt nivel. O întâlnire între cei doi preşedinţi Putin şi Lukaşenko va avea loc foarte curând”, a spus el. Lukaşenko a sosit astăzi la Sankt Petersburg. Potrivit serviciului de presă de la Minsk, şefii de stat vor discuta probleme actuale legate de dezvoltarea relaţiilor belaruso-ruse, promovarea proiectelor sindicale, probleme de securitate regională şi agenda internaţională.

China: Patrula aeriană cu Rusia nu viza terţe părţi

Patrula aeriană militară comună chino-rusă din apropierea Alaska „nu viza terţi”, a spus Ministerul Apărării din Beijing, comentând iniţiativa.

Rusia: Patrulă comună cu bombardiere chineze lângă Alaska

Bombardierele ruseşti şi chineze au efectuat o patrulare comună între continentele asiatic şi american, nu departe de statul Alaska. Armata rusă a declarat acest lucru, precizând că nu a încălcat niciun spaţiu aerian străin. „Un grup de bombardiere strategice Tu-95M ale Forţelor Aerospaţiale Ruse şi bombardiere strategice Xian H-6k ale Forţelor Aeriene Chineze au efectuat o patrulare comună peste Marea Chukchi, Marea Bering şi partea de nord a Oceanului Pacific”, a informat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Ucraina a distrus 25 din cele 38 de drone ruseşti. Alte 3 drone au trecut în România

„Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv în sudul regiunii Odesa şi în centrul Ucrainei”, a declarat Mykola Oleshchiuk.

Şeful forţelor aeriene a declarat că alte trei drone „au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România”. El nu a oferit mai multe detalii.

Teritoriul românesc se află la doar câteva sute de metri de portul dunărean ucrainean Izmail, din regiunea Odesa, care a fost atacat de drone pentru a doua noapte la rând.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că două persoane au fost rănite atunci când resturi de drone au lovit o casă privată din districtul Izmail.

Autorităţile din capitala Kiev şi din regiunea Zhytomyr au declarat că aceste regiuni au fost, de asemenea, vizate.

Guvernatorul regiunii Zhytomyr a declarat că sistemele de apărare aeriană au lovit majoritatea celor 10 ţinte aeriene în cursul nopţii, dar resturile de drone au avariat 10 case particulare şi o instalaţie de infrastructură.

Şeful administraţiei militare din Kiev, Serhiy Popko, a declarat că dronele au atacat capitala din direcţii diferite, însă toate au fost distruse de forţele de apărare aeriană aflate în apropiere. Popko a declarat că nu au fost raportate pagube sau victime în Kiev.

Putin îl primeşte pe Assad: Situaţia se înrăutăţeşte şi în Siria

Situaţia din Orientul Mijlociu tinde să se înrăutăţească şi acelaşi lucru se întâmplă şi în Siria: preşedintele rus Vladimir Putin a spus acest lucru într-o întâlnire cu omologul său sirian, Bashar al-Assad. „Stimate domnule preşedinte, sunt foarte fericit să vă văd. Avem ocazia să discutăm despre întreaga gamă a relaţiilor noastre. Nu ne-am mai văzut de mult. Desigur, sunt foarte interesat să aud părerea dumneavoastră despre modul în care evoluează situaţia în regiune în general. Din păcate, arată o tendinţă de deteriorare şi acest lucru afectează direct şi Siria”, a spus Putin către Assad.

Ploaie de drone asupra Kievului, noul atac de la Moscova în timpul nopţii

Rusia a lansat joi un atac cu dronă pe timp de noapte împotriva Ucrainei. Potrivit autorităţilor ucrainene, sistemele de apărare au distrus armele aeriene pe cer. Sirenele de raid aerian au sunat în capitala Kiev, în timp ce aparatele scanau cerul în căutarea dronelor ruseşti. Exploziile au putut fi văzute în timp ce dronele au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană. Forţele ucrainene au distrus 25 din cele 38 de drone de atac ruseşti lansate peste noapte, a declarat şeful Forţelor Aeriene Ucrainene. „Aseară, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv în sudul regiunii Odessa şi centrul Ucrainei”, a spus comandantul.

Elicopter prăbuşit în regiunea Kaluga, echipajul a murit

Un elicopter Mi-28 s-a prăbuşit în timpul unui zbor programat în regiunea Kaluga, la sud-vest de Moscova. Cei care compuneau echipajul au murit, a transmis Ministerul rus al Apărării. „Elicopterul s-a prăbuşit într-o zonă pustie. Nu au fost distrugeri la sol. Echipajul a murit”, se arată într-o notă citată de Ria Novosti. Potrivit primelor investigaţii, elicopterul s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni tehnice. Accidentul a avut loc în districtul Jizdrinski şi la faţa locului a fost trimis un grup de lucru şi de salvatori.

Apărarea SUA: avioane ruseşti şi chineze interceptate la graniţele Alaska

Forţele militare americane au declarat că au interceptat două avioane militare ruseşti şi două chinezeşti care operau în „zona de identificare defensivă Alaska”. Acest lucru a fost anunţat de Comandamentul de Apărare Aerospaţială al SUA. Cele patru avioane militare „nu au intrat în spaţiul suveran american şi canadian” şi nu au fost văzute ca o ameninţare, dar „vor continua să fie monitorizate”.

Împuşcături între soldaţii de la Kiev, trei morţi şi patru răniţi grav

Un schimb de focuri între soldaţii ucraineni staţionaţi în regiunea de nord-est Harkov a făcut trei soldaţi morţi şi alţi patru răniţi grav. Acest lucru a fost raportat de armata ucraineană, fără a oferi alte detalii. Armata a spus că armele au fost folosite din motive „personale” şi non-militare şi că „ia toate măsurile necesare pentru a preveni incidente similare în viitor”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

„Anul nou care n-a fost”, premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti la Veneţia

Pelicula „Anul nou care n-a fost”, regizat de Bogdan Mureşanu, a fost recompensat sâmbătă cu premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti la Festivalul de Film de la Veneţia.

U-BT Cluj-Napoca a învins CSM Oradea şi a câştigat Memorialul Antonio Alexe

U-BT Cluj-Napoca a învins în finala de sâmbătă seara CSM Oradea şi a câştigat Memorialul Antonio Alexe, desfăşurat la Oradea.

„The Room Next Door” al regizorului Pedro Almodovar a câştigat Leul de Aur

Primul film în limba engleză al regizorului spaniol Pedro Almodovar, „The Room Next Door”, care abordează temele precum eutanasia şi schimbările climatice, a câştigat sâmbătă premiul Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia.

Războiul din Ucraina, ziua 927. Rusia atacă cu predilecţie pe întuneric. Ofensiva a vizat şi capitala / 58 dintre cele 67 de drone au fost doborâte în timpul nopţii / Zelenski a discutat în Italia despre „o pace justă” / Iranul se jură că nu alimentează Rusia cu rachete balistice

În timp ce pe front se dau lupte grele în estul Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski s-a alăturat unei întâlniri a susţinătorilor internaţionali ai Ucrainei în Germania pentru a face rost de arme suplimentare.

Preţurile medii ale chiriilor din Capitală au crescut în august

Preţurile medii pentru chiriile din Bucureşti au înregistrat o creştere de 16% în luna august comparativ cu perioada similară din 2023, scrie Ziarul Financiar.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..