Frontierele României: Peste 182.500 de oameni au trecut graniţa în 24 de ore

Frontierele României: Peste 182.500 de oameni au trecut graniţa în 24 de ore
📅 2024-11-18

Jumătate dintre aceştia, adică peste 91.000 de oameni şi 28.000 de mijloace de transport, au intrat în ţară pe la punctele terestre, aeriene sau maritime, potrivit Poliţiei de Frontieră.

De la începutul conflictului din Ucraina, din februarie 2022 şi până acum, peste 10,5 milioane de cetăţeni ucraineni au intrat în România, controlul la frontieră desfăşurându-se conform reglementărilor europene.

Din martie 2024, poliţiştii de frontieră nu mai efectuează verificări pentru zborurile din spaţiul Schengen. Cu toate acestea, se fac verificări punctuale alături de alte instituţii pentru prevenirea ilegalităţilor, inclusiv cu ajutorul dispozitivelor mobile conectate la baze de date naţionale şi Schengen. În ultimele 24 de ore, au fost efectuate peste 5.700 de verificări digitale.

În aceeaşi perioadă, s-au înregistrat 124 de fapte ilegale, dintre care 60 de infracţiuni şi 66 de contravenţii. Au fost aplicate amenzi de peste 36.000 de lei, iar bunuri de aproape 150.000 de lei au fost confiscate. De asemenea, 17 cetăţeni străini au fost opriţi la graniţă pentru că nu îndeplineau condiţiile legale, iar 5 români nu au primit voie să părăsească ţara.

Având în vedere că timpii de aşteptare prin PTF Giurgiu pot fi ridicaţi, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze aplicaţia Trafic On-line care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere şi utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria.

Poliţia de frontieră colaborează cu autorităţile bulgare pentru a reduce timpii de aşteptare şi a suplimentat numărul de agenţi şi de artere de control la Giurgiu.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Marele Premiu al Canadei, reprogramat din 2026 pentru a reduce emisiile de carbon

Formula 1 a anunţat luni că Marele Premiu al Canadei va avea loc în luna mai, începând din 2026, în loc de luna iunie, pentru a contribui la reducerea amprentei de carbon a sportului şi pentru a eficientiza calendarul competiţional, informează Reuters.

Războiul din Ucraina, ziua 999. Atac rusesc cu rachete asupra oraşului Sumî: cel puţin 11 morţi şi 89 de răniţi / Reacţia Kremlinului după ce Biden a permis Kievului să folosească rachete cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei

Ciolacu cere la Bruxelles intrarea totală a României în Schengen. Întâlnire cu şefa Parlamentului European

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut luni o întrevedere cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu prilejul vizitei pe care o face la Bruxelles.

Solistul trupei Rammstein, Till Lindemann, condamnat de un tribunal rus să plătească sute de mii de euro

Un tribunal rus a decis că Till Lindemann, solistul trupei germane Rammstein, trebuie să plătească 638.800 de euro pentru un concert anulat în regiunea Tver din nord-vestul Rusiei, a anunţat luni agenţia de presă TASS.

Dani Mocanu, trimis în judecată pentru trafic de persoane şi proxenetism, a scos melodie de susţinere pentru „Generalul Ciucă”

Dani Mocanu, artist cu mai multe dosare pe rol, a lansat luni o piesă de suţinere a candidatului PNL la funcţia de preşedinte, „Generalul Ciucă”. În 2022, manelistul Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor după o bătaie la o benzinărie din Piteşti.

Restricţii de circulaţie pe Valea Oltului pentru lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti

Pe Valea Oltului, în perioada 19 noiembrie – 15 decembrie 2024, vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru a permite demararea lucrărilor la secţiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Piteşti, tronsonul Boiţa-Cornetu (kilometrii 13+170 – 44+500), informează Centrul INFOTRAFIC. ...

Studiu: Cât de sigure sunt secretele noastre şi cum ne afectează ele sănătatea fizică şi emoţională

Un studiu din 2024, publicat în Journal of Personality and Social Psychology, preluat de Societatea Britanică de Psihologie, scoate la lumină un aspect neaşteptat al confesiunilor: atunci când ne dezvăluim secretele, temerile noastre că vom fi judecaţi aspru sunt adesea exagerate. ...

O nouă descoperire: Cercetătorii susţin că Pământul ar fi avut un inel asemănător cu cel al lui Saturn acum peste 400 de milioane de ani

Chiar dacă nu are niciun trofeu, Harry Kane se poate mândri cu o statuie în Londra

O statuie a căpitanului naţionalei Angliei, Harry Kane, a fost dezvelită luni la Londra, la cinci ani după ce a fost comandată de consiliul local unde a crescut.

Scholz îi spune „nein” lui Zelenski: Germania nu va livra Ucrainei rachete Taurus, în ciuda deciziei SUA

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, îi spune încă o dată „nein” lui Volodimir Zelenski în ceea ce priveşte livrarea de rachete germane cu rază lungă de acţiune către Ucraina, în ciuda deciziei Statelor Unite.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.