Drone la Marea Neagră: S-au ridicat avioane din poliţia aeriană internaţională

Drone la Marea Neagră: S-au ridicat avioane din poliţia aeriană internaţională
📅 2024-10-17

„Am avut o discuţie la Ministerul Apărării, de vreo 4 sau 5 ori am avut discuţia cu cine este la comandă, am vorbit şi cu domnul Raed Arafat. Nişte lucruri care funcţionează nu la ordinul prim-ministrului, ci cu informarea prim- ministrului, cum e normal, şi cred că a fost informat şi preşedintele României. Nu a fost niciun pericol. Dar acestea sunt procedurile şi situaţiile de urgenţă au trebuit să facă acel anunţ în zona municipiului Constanţa”, a declarat, la România Tv, Marcel Ciolacu.

Premierul a spus că au fost ridicate avioane de poliţie aeriană, dar dă asigurări că nu a existat niciun pericol.

„Nu a fost niciun pericol până acum, s-au ridicat anumite avioane din poliţia aeriană internaţională. Totul a fost sub control. Dacă o dronă se îndreaptă spre un obiectiv civil sau militar, va fi doborâtă”, mai spune Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost întrebat cum ştiu specialiştii traiectoria unei drone. El a spus că există timp suficient pentru anumite intervenţii acolo unde este cazul.

„S-a ştiut şi în seara aceasta din momentul în care a intrat pe teritoriul apelor române sau s-a presupus acest lucru, a fost timp de alarmă şi ridicarea avioanelor şi F-16 şi F-18. (...) Acele drone care cad aproape de malul Dunării sunt lovite de antiaeriana ucraineană”, a mai spus premierul.

Locuitorii din Constanţa au primit joi seara un mesaj Ro Alert. „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”, scrie în mesajul care îi îndeamnă pe oameni să caute adăpost. Martorii susţin că au auzit zgomotul motoarelor de avion.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Cinci militari israelieni ucişi în sudul Libanului

Cinci militari israelieni au murit într-o luptă din sudul Libanului. Anunţul a fost făcut joi seara de armata israeliană (IDF). Alţi trei militari au fost răniţi în timpul incidentului.

Efectele eliminării liderului Hamas: Biden va vorbi cu Netanyahu despre finalul războiului

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că va vorbi în curând cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre returnarea ostaticilor şi despre finalul războiului. Declaraţia a fost făcută după confirmarea decesului liderului Hamas, Yahya Sinwar.

Sinner l-a mai bătut o dată pe Djokovic. E finalist la Six Kings Slam

Liderul mondial l-a învins astă-seară pe sârb, la Riad, după aproape două ore şi jumătate de joc.

Drone la Marea Neagră: S-au ridicat avioane din poliţia aeriană internaţională

Au fost ridicate avioane de luptă, dar lucrurile au fost sub control, spune, joi seara, premierul Marcel Ciolacu. El dă asigurări că nu a fost niciun pericol în Constanţa, unde cetăţenii au primit mesaje Ro-Alert privind posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. ...

Războiul din Ucraina, ziua 967. Zelenski merge la Bruxelles să prezinte „planul de victorie” liderilor NATO şi UE / ISW: Viziunea lui Putin despre victorie este epuizarea Ucrainei / Zalujnîi: Ieşirea din războiul „prelungit” cu Rusia este „aproape imposibilă”

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.