Deputatul USR Radu Mihaiu, fost primar al Sectorului 2, consideră că reforma administrativ-teritorială este un demers „absolut necesar. De altfel, USR a vorbit prima dată în această campanie parlamentară de necesitatea reformei administrativ-teritoriale".
El atrage atenţia că „avem comune de 100 de locuitori, 88 mai exact, cam cât o scară de bloc, nici măcar un bloc întreg ar putea să locuiască acolo, oameni care au angajaţi la Primărie, care au o grămadă de servicii, pe care la oraş ar putea să le facă pur şi simplu un preşedinte şi un administrator de scară de bloc. Avem oraşe de un pic peste 1.000 de locuitori, cam câteva blocuri dintr-un cartier rezidenţial. Toate aceste localităţi au personal plătit din fonduri publice, care nu se justifică. Avem prea mulţi oameni, care muncesc pentru prea puţin lucru. Cred că este necesar să avem o normă de 1 la 2.000, poate, la 3.000 de locuitori să avem o localitate, să reducem numărul de localităţi, asta înseamnă reducerea personalului administrativ şi a cheltuielilor".
Radu Mihaiu explică la RFI ce ar presupune reforma administrativ-teritorială în Bucureşti: „Ar trebui să existe cel puţin o zonă centrală, care să se numească Sector, să se numească District, cum s-o numi, dar trebuie să existe o zonă centrală care are specificul propriu, are zona aceasta protejată istorică, are specific de turism şi aşa mai departe, deci ar trebui să existe un Sector central, să-i spunem şi poate, restul sectoarelor, care să fie în gestiunea Primăriei Generale. Deci practic, să nu mai existe primari de Sector, să existe viceprimari, câte un viceprimar pentru fiecare Sector şi care să fie gestionat tot de către Primăria Generală şi aceşti viceprimari să fie votaţi de către Consiliul General".