PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale au continuat, miercuri, discuţiile pe marginea proiectului comun de guvernare
„Liderii Coaliţiei pro-europene au continuat astăzi discuţiile pe marginea proiectului comun de guvernare care să ofere stabilitate şi predictibilitate României, luând act de refuzul USR de a manifesta o atitudine constructivă şi responsabilă în raport cu momentul prin care trece România. În realitate, documentul transmis astăzi de USR sub forma unui <to do list> fără a fi şi argumentat în cadrul Coaliţiei reprezintă, din păcate, doar un pretext de a se disocia de un proiect comun de guvernare şi de a nu-şi asuma răspunderea într-un moment dificil pentru ţară”, potrivit unui comunicat comun de presă.
Cu toate acestea, transmit semnatarii, Coaliţia pro-europeană va trata cu seriozitate toate punctele transmise.
„În acest sens, una dintre priorităţi este asigurarea rapidă a unei guvernări stabile susţinute de o majoritate puternică şi alcătuirea unui calendar pentru alegerile prezidenţiale imediat după instalarea în funcţie a noului Guvern. De asemenea, toate formaţiunile pro-europene au avansat în grupurile de lucru de la Parlament în vederea finalizării programul de guvernare în cursul zilei de vineri. Prioritatea momentului este ca România să fie o ţară guvernată, stabilă şi predictibilă, iar acest lucru cere maturitate şi rigurozitate în realizarea tuturor etapelor până la instalarea noului Parlament şi a unui nou Guvern. În plus, liderii Coaliţiei pro-europene au reiterat necesitatea unui candidat comun la preşedinţie, care să fie ales prin consens la nivelul tuturor partidelor”, se arată în finalul comunicatului.
USR solicită partidelor pro-europene să ceară demisia preşedintelui Klaus Iohannis când i se încheie mandatul şi dă ultimatum până luni coaliţiei pentru acceptarea unor măsuri, între care: adoptarea bugetului, demiterea şefului AEP şi a şefilor serviciilor, a anunţat Elena Lasconi.