Pregătiri de vreme rea: Pompierii îşi sporesc tehnica de intervenţie şi capacitatea operaţională

Pregătiri de vreme rea: Pompierii îşi sporesc tehnica de intervenţie şi capacitatea operaţională
📅 2024-09-28

Tehnica de intervenţie din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Vaslui, Vrancea şi Teleorman va fi suplimentată, pentru eficientizarea misiunilor de sprijin a comunităţilor vizate de avertizările hidro-meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, transmite IGSU.

Sprijinul logistic provine din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Bihor, Timiş, Caraş-Severin, Mureş şi Maramureş.

„Totodată, la nivelul tuturor judeţelor vizate de avertizarea meteorologică Cod portocaliu va creşte capacitatea operaţională şi se vor activa Centrele Judeţene de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Pentru preîntâmpinarea situaţiilor deosebite, se vor realiza recunoaşteri în teren în zonele cunoscute cu risc de inundaţii, se va informa populaţia din zonele respective asupra măsurilor şi a modului de comportare în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi se va relaţiona cu autorităţile locale pentru identificarea persoanelor vulnerabile. De asemenea, la toate unităţile subordonate IGSU se va asigura operativitatea tehnicii de intervenţie la inundaţii (motopompe remorcabile şi transportabile, bărci, camioane etc.). Toate aceste măsuri dispuse sunt esenţiale pentru a asigura rapiditatea şi eficienţa intervenţiilor, în cazul manifestării unor situaţii deosebite”, potrivit comunicatului de presă.

IGSU arată că misiunile de sprijin continuă în judeţul Galaţi, sens în care cei peste 1000 de pompieri salvatori, detaşaţi în această zonă, sunt pregătiţi să intervină pentru limitarea, înlăturarea potenţialelor efecte şi restabilirea stării de normalitate în cel mai scurt timp.

„Evoluţia situaţiei operative va fi atent monitorizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pentru asigurarea implementării măsurilor necesare gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă care pot pune în pericol vieţile şi bunurile cetăţenilor”, se menţionaează în finalul comunicatului IGSU.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Studiu. Viaţa de pe Pământ, influenţată de o supernovă

Cercetările recente sugerează că radiaţia provenită de la o supernovă ar fi putut afecta evoluţia vieţii pe Pământ, ceea ce ar fi dus la diversificarea speciilor.

Războiul din Ucraina, ziua 948. Trump recurge la şantaj emoţional: dacă nu voi fi ales preşedinte, războiul din Ucraina nu se va termina niciodată / Zelenski către Trump: Putin nu poate câştiga / Un spital din Sumî, lovit de două ori de forţele ruse

SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără provenienţă animală cunoscută

Un caz de gripă aviară H5N1 a fost confirmat în Missouri, SUA, fiind primul caz fără expunere cunoscută la animale.

Un înalt diplomat rus avertizează Occidentul să nu lupte împotriva „puterii nucleare” într-un discurs la ONU

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, acuză Occidentul că foloseşte Ucraina „pentru a învinge” Rusia, la câteva zile după ce Putin a schimbat poziţia nucleară a Moscovei.

Cel puţin 66 de morţi şi peste 1.000 de persoane salvate în urma inundaţiilor din Nepal

Ploile torenţiale din Nepal au provocat inundaţii care au ucis 66 de persoane şi au forţat evacuarea a peste 1.000 de locuitori din capitala Kathmandu, scrie Sky News.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..