Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Prognoza ANM

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Prognoza ANM
📅 2025-01-20

Banat

Media temperaturilor maxime va creşte uşor de la 2...4 grade până spre 13 grade în perioada 26...28 ianuarie, caracterizând o vreme mult mai caldă faţă de normalul climatologic al perioadei. Din 29 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, media temperaturilor maxime va scădea uşor până la 9 grade (2 februarie), dar se va menţine peste cele specifice perioadei. În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, acestea vor fi în creştere de la o noapte la alta. În dimineaţa de 20 ianuarie, media temperaturilor minime va fi în jur de -2 grade, urmând ca în dimineaţa zilei de 24 ianuarie să înregistreze valoarea de 3 grade. Din 25 ianuarie media temperaturilor minime va avea mici variaţii de la o dimineaţă la alta şi se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum şi la finalul intervalului (2 februarie).

Crişana

Media valorilor termice diurne va creşte uşor de la 2...4 grade până spre 12 grade în perioada 26...28 ianuarie. Din 29 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor scădea uşor până la 8 grade în 2 februarie, dar se vor menţine peste cele specifice perioadei. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea vor creşte de la o valoare medie de -4 grade în data de 20 ianuarie până la 3 grade în 24 ianuarie. Ulterior vor avea variaţii uşoare de la o zi la alta, media temperaturile minime fiind de 0...1 grad şi acestea urmând a fi peste cele specifice pentru această dată calendaristică.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum şi la începutul lunii februarie.

Transilvania

Până în 25 ianuarie, media regională a temperaturilor maxime va oscila între 5 şi 8 grade. După această dată, valorile termice diurne vor creşte treptat până la 9...10 grade (28 ianuarie), urmând ca mai apoi să scadă uşor până la 6 grade spre sfârşitul intervalului (2 februarie). Cu toate acestea, în toată perioada de referinţă, maximele termice se vor menţine peste cele specifice perioadei. În ceea ce priveşte minimele termice, acestea vor creşte de la o valoare de –5 grade în 20 ianuarie până la 0 grade în 25 ianuarie. Din 26 ianuarie şi până la finalul intervalului media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de -2 grade. Astfel minimele termice vor fi mai ridicate decât cele climatologice specifice pentru această dată.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 ianuarie şi la finalul intervalului (2 februarie).

Maramureş

În primele zile din interval vor fi alternanţe termice, astfel încât media valorilor termice diurne va avea valori zilnice cuprinse între 4 şi 8 grade. Din data de 23 ianuarie, maximele termice vor creşte treptat până la valori de 10...11 grade în perioada 26-28 ianuarie, apoi vor scădea uşor până la 8 grade (2 februarie), dar se vor menţine mai ridicate decât ar trebui la final de ianuarie şi început de februarie. Referitor la media temperaturilor din timpul nopţii, aceasta va creşte de la -4 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (24-25 ianuarie). Din data de 26 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, media temperaturilor minime va fi de -1...0 grade şi se va menţine peste normele perioadei.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum şi la începutul lunii februarie.

Moldova

Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. În primele zile, media maximelor termice va scădea de la 11 grade în data de 20 ianuarie la 6 grade în ziua de 22 ianuarie. După această dată media regională a temperaturilor maxime va creşte treptat până la 9 grade în ziua de 26 ianuarie, după care va scădea uşor la 6 grade (2 februarie). Media minimelor termice va creşte uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie minimele termice nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în ziua de 25 ianuarie, precum şi la sfârşitul intervalului (1-2 februarie).

Dobrogea

Media maximelor termice va creşte de la 8 grade (20 ianuarie) până la 11...12 grade (24 ianuarie). Din 25 ianuarie maximele termice vor avea mici variaţii de la o zi la alta, la finalul intervalului media maximelor termice fiind de 8 grade, caracterizând pe tot parcursul intervalului o vreme caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Minimele termice vor fi în creştere de la -1 grad (20 ianuarie) până la 4 grade (25 ianuarie). Din 26 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului media minimelor termice va înregistra mici variaţii şi va avea valori de 1...3 grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 22 şi 25 ianuarie, precum şi la finalul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie.

Muntenia

Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Maximele termice vor creşte uşor de la 8...9 grade în primele 3 zile până la 11...12 grade în perioada 23 - 28 ianuarie, apoi vor varia uşor de la o zi la alta înregistrând o valoare medie de 8 grade la finalul intervalului. Minimele termice vor creşte uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie minimele termice nu vor avea variaţii semnificative, media acestora fiind de 0...1 grad.

Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în data de 25 ianuarie, precum şi la finalul intervalului (2 februarie).

Oltenia

Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Media maximelor termice va creşte uşor de la 8 grade în primele zile din interval până la 11...12 grade (25 ianuarie), apoi va avea variaţii uşoare de la o zi la alta, înregistrând valoarea de 8 grade la sfârşitul intervalului (2 februarie). Evoluţia va fi asemănătoare şi în privinţa minimelor, media acestora urmând să crească uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului media minimelor termice nu va înregistra variaţii semnificative, aceasta fiind de 0...1 grad.

Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului.

La munte

Media maximelor termice va scădea în primele zile de la 8 grade (20 ianuarie) la 0 grade (22 ianuarie), apoi va creşte treptat până la 6 grade (26 ianuarie). Din 27 ianuarie, media maximelor termice va scădea treptat, înregistrând valoarea de 0 grade la sfârşitul interalului (2 februarie). Cu toate acestea, valorile termice se vor menţine peste normele climatologice specifice acestei perioade. Din punct de vedere al temperaturilor nocturne, acestea vor scădea de la 0 grade (20-21 ianuarie) la -5 grade (22-23 ianuarie), apoi vor creşte uşor până la -1 grad (27 ianuarie). Din 28 ianuarie vor scădea uşor până la -5 grade la finalul intervalului (2 februarie).

Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 ianuarie, precum şi la sfârşitul intervalului (1-2 februarie).

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

EXCLUSIV/ Gândurile lui Cristoiu, LIVE, de la ora 22.00, la Aleph News

Barcelona, a opta echipă cu cel puţin 100 de trofee. Scoţia, Uruguay şi Spania au câte două reprezentante

România şi Ungaria vor construi patru noi puncte de trecere a graniţei. Iată unde vor fi amplasate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit luni cu ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Peter Szijjarto, aflat în vizită în România. România şi Ungaria vor construi patru noi puncte de trecere a graniţei după intrarea în Schengen. Unde vor fi amplasate ...

AEP, detalii despre listele de susţinători pentru alegerile prezidenţiale

AEP precizează că, după adoptarea HG 2/2025, competitorii electorali pot strânge semnături de susţinere a candidaturilor şi prezintă detaliile completării listelor.

Influencer, bătut în Sectorul 5 pentru că a insistat să-i ia interviu unui tânăr

Sondaj: Utilizatorii germani de TikTok, mai puţin critici faţă de China şi Rusia

Germanii care îşi obţin informaţiile prin TikTok sunt mai puţin predispuşi să perceapă China drept o dictatură, mai puţin critici faţă de invazia Rusiei în Ucraina şi mai sceptici cu privire la schimbările climatice şi eficacitatea vaccinurilor comparativ cu consumatorii altor surse...

Joe Biden emite graţieri pentru a-i proteja pe Mark Milley şi Anthony Fauci de represaliile lui Donald Trump

Preşedintele Parlamentului Finlandei avertizează că lumea s-ar putea afla, deja, în cel de-Al Treilea Război Mondial

Preşedintele Parlamentului Finlandei, Jussi Halla-aho, a transmis că lumea s-ar putea afla, deja, în cel de-Al Treilea Război Mondial, dar nu realizează pentru că încearcă din răsputeri să îl evite, scrie YLE.fi.

Şapte nave ruseşti nu sunt lăsate în portul sirian Tartus de mai bine de o lună

Deja de mai bine de o lună, navele ruseşti nu sunt lăsate să acosteze la dana portului Tartus din Siria, unde Rusia şi-a construit singura bază maritimă de la Mediterană.

USR Sector 4 depune un proiect de abrogare a taxei auto iniţiată de primarul Daniel Băluţă

Uniunea Salvaţi România (USR) Sector 4 a depus luni, la Consiliul Local al Sectorului 4, un proiect de hotărâre pentru abrogarea taxei auto în valoare de 540 de lei, introdusă de administraţia PSD-PNL condusă de primarul Daniel Băluţă.

Good News

Only good and positive news.