Taiwan şi Bulgaria neagă implicarea în atacurile cu pagere explozive din Liban

Taiwan şi Bulgaria neagă implicarea în atacurile cu pagere explozive din Liban
📅 2024-09-21

Autorităţile din Taiwan şi Bulgaria au negat, vineri, orice implicare în lanţul de aprovizionare al pagerelor care au explodat marţi în Liban, provocând moartea a 37 de persoane şi rănirea a aproximativ 3.000, scrie Reuters.

Atacurile, care au vizat gruparea Hezbollah, au fost urmate de un alt incident miercuri, în care radiouri portabile utilizate de aceasta au fost detonate.

Modalitatea prin care aceste pagere au fost transformate în arme şi detonate de la distanţă rămâne un mister, iar investigaţiile au implicat nu doar Taiwan şi Bulgaria, ci şi Norvegia şi România.

Surse din securitate sugerează că Israelul ar fi responsabil pentru explozia pagerelor, însă ţara nu a comentat oficial incidentul.

Compania Gold Apollo din Taiwan a spus că nu a fabricat dispozitivele implicate în atacuri şi că firma BAC din Budapesta, ar deţine o licenţă pentru utilizarea mărcii sale.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Războiul din Ucraina ziua 941. Kievul interzice Telegram în guvern şi armată: "Rusia poate spiona atât mesajele, cât şi utilizatorii"

Consiliul ucrainean de securitate restricţionează utilizarea aplicaţiei Telegram pe dispozitivele guvernamentale şi militare, după ce agenţia de informaţii afirmă că Rusia poate spiona utilizatorii şi mesajele.

Inundaţii în judeţul Galaţi. Pompierii din Botoşani şi jandarmii gălăţeni au dăruit jucării copiilor

Producătorii de cafea se confruntă cu riscuri din cauza noii legi UE privind defrişările

Ministrul Muncii a dus alimente, apă şi lopeţi în una dintre comunele gălăţene afectate de inundaţii

Palatul Victoria, iluminat sâmbătă în mov, de Ziua Mondială Alzheimer

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..