Legea marţială, prima în peste 40 de ani, a durat doar aproximativ şase ore, dar a declanşat o revoltă internă şi proteste stradale ample. Yoon şi asociaţii săi se confruntă cu anchete penale şi tentative de destituire.
Ministerul Justiţiei le-a interzis lui Yoon şi altor opt persoane să părăsească ţara, deoarece autorităţile îi consideră suspecţi-cheie în cazul legii marţiale. Este pentru prima dată când un preşedinte în funcţie din Coreea de Sud primeşte o interdicţie de călătorie.
Tribunalul Districtual Central din Seul a declarat marţi că examinează o cerere a procurorilor pentru un mandat de arestare a fostului ministru al Apărării, Kim Yong Hyun, care a fost acuzat că i-a recomandat lui Yoon legea marţială ca soluţie şi că a trimis trupe la Adunarea Naţională pentru a bloca votul parlamentarilor. În cele din urmă, un număr suficient de parlamentari au reuşit să respingă în unanimitate decretul lui Yoon, forţând cabinetul să ridice legea marţială înainte de dimineaţa de 4 decembrie.
Într-o declaraţie făcută marţi, Kim a spus că „îşi cere scuze profund pentru că a provocat anxietate şi neplăceri semnificative”. El a declarat că întreaga responsabilitate pentru impunerea legii marţiale îi revine în mod exclusiv şi a pledat pentru clemenţă faţă de soldaţii desfăşuraţi pentru a o pune în aplicare, afirmând că aceştia nu au făcut decât să îi urmeze ordinul.