InfoRadar: Ambasada Rusiei acuză Ministerul Apărării Naţionale de afirmaţii nefondate

InfoRadar: Ambasada Rusiei acuză Ministerul Apărării Naţionale de afirmaţii nefondate
📅 2024-12-14

Ambasada Rusiei la Bucureşti ţine să corecteze un aspect legat de mijloacele folosite în atacuri (minele marine), nu şi faptul că atacurile executate asupra infrastructurii portuare ucrainene ar fi ilegale, scrie Inforadar, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti a emis, joi, un comunicat de presă prin care acuză Ministerul Apărării Naţionale din România de „acuzaţii nefondate” împotriva Rusiei.

Platforma InfoRadar, destinată corectării informaţiilor eronate sau false apărute în spaţiul public pe subiecte care ţin de domeniul militar, a analizat aceste acuze şi le corectează.

Comunicatul Ambasadei Federaţiei Ruse spune: „Referitor la afirmaţia nefondată a Ministerului Apărării Naţionale al României conform căreia Rusia ar folosi minele marine „în atacurile ilegale asupra infrastructurii portuare ucrainene” din Marea Neagră, clarificăm încă o dată”. După care urmează un expozeu referitor la minele marine care ameninţă siguranţa traficului din Marea Neagră şi care, spun diplomaţii ruşi, „nu au nicio legătură cu Rusia”.

„Înainte de a identifica în ce context ar fi fost făcute afirmaţiile nefondate de către MApN, observăm că ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti ţine să corecteze doar un aspect legat de mijloacele folosite în atacuri (minele marine), nu şi faptul (evident, de altfel, după regulile dreptului internaţional) că atacurile executate asupra infrastructurii portuare ucrainene ar fi ilegale, ceea ce reprezintă o premieră pentru diplomaţia rusă. Care este contextul din care au fost extrase aceste „afirmaţii nefondate”? În 11 octombrie, Ministerul Apărării Naţionale al României a emis comunicatul de presă cu titlul „Ministrul apărării naţionale şi ambasadoarea SUA au vizitat Baza Militară 99 Deveselu”. În cadrul acestui comunicat, ministrul român al apărării este citat cu următoarea afirmaţie: „Din păcate, ca urmare acţiunilor agresive ale Rusiei, Marea Neagră s-a transformat, dintr-un spaţiu al cooperării şi comerţului liber, într-o zonă de război. Minele marine, dronele sau fragmentele de drone folosite în atacurile ilegale asupra infrastructurii portuare ucrainene, care au căzut pe teritoriul naţional, sunt pericole de securitate cu care ne confruntăm în mod direct. Angajamentul României, alături de aliaţii noştri, pentru asigurarea securităţii în regiunea noastră este de neclintit””, scrie InfoRadar.

Potrivit sursei citate, este evident că fragmentul subliniat în citat a generat reacţia diplomaţilor ruşi.

„Orice vorbitor de limba română cu studii elementare de gramatică poate să înţeleagă faptul că fraza evidenţiată reprezintă o enumerare de elemente egale ca semnificaţie şi importanţă, despărţite prin virgulă. Mai pe înţeles, principalele „pericole de securitate cu care ne confruntăm în mod direct” sunt două: (1) „minele marine” şi (2) „dronele sau fragmentele de drone folosite în atacurile ilegale asupra infrastructurii portuare ucrainene, care au căzut pe teritoriul naţional”. Credem că este cât se poate de clar că acest enunţ nu a acreditat ideea că forţele ruse ar fi atacat porturile ucrainene cu mine marine. La fel de evident este şi faptul că acest comunicat nu a făcut nicio referire la provenienţa minelor marine care reprezintă o ameninţare pentru traficul naval din Marea Neagră. Românii au, pentru situaţii de acest gen, un proverb legat de adevărurile rostite de gura păcătosului”, arată InfoRadar în comunicatul de presă transmis sâmbătă.

Această ameninţare este cât se poate de reală, potrivit sursei citate, 107 mine fiind identificate şi neutralizate până acum de forţele navale ale statelor riverane.

Astfel, pe baza argumentelor prezentate, InfotRadar constată că afirmaţiile din comunicatul MApN care au atras atenţia ambasadei ruse nu sunt, sub nicio formă, nefondate.

„Este cât se poate de clar (şi pentru noi, şi pentru ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, aşa cum constatăm) cine a transformat regiunea Mării Negre într-un teatru de război, cu consecinţe tragice pentru poporul ucrainean şi cu pericole şi ameninţări cât se poate de grave pentru securitatea regională şi chiar globală. Agresiunea ilegală, nejustificată şi profund imorală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi consecinţele acesteia nu pot fi justificate sau acoperite de nicio formă de propagandă oficială sau încercări de manipulare informaţională”, mai scriu cei de la InfoRadar.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

InfoRadar: Ambasada Rusiei acuză Ministerul Apărării Naţionale de afirmaţii nefondate

Bărbat din Kârgâstan, la volanul unei maşini dispărute din Polonia, prins în Portul Constanţa

Un autoturism de lux în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, căutat de autorităţile din Polonia, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa, în cooperare cu ofiţeri Frontex.

Cum a ajuns un antreprenor român să facă business pe o piaţă unde nu mulţi au curajul să intre. Acum s-a extins în toată ţara şi a ajuns să atace şi pieţe mai exclusiviste ca Austria şi Norvegia

Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran: Ţara nu va împiedica accesul AIEA

Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran, Mohammad Eslami, a declarat, sâmbătă, că ţara sa nu va împiedica accesul şi inspectarea siturilor sale de către organismul de supraveghere nucleară al ONU, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Povestea antreprenorului român care mizează totul pe România. La început şi-a deschis un business cu care voia să aducă pe mesele românilor produse 100% locale de pe vremea bunicilor, acum pariază pe o nouă afacere cu iz istoric unde vrea să reînvie un celebru conac românesc pentru un scop inedit

Ce a determinat tractoarele din SUA să „danseze” pe câmpuri

Coreea de Sud: Yoon, al doilea vot de punere sub acuzare în legătură cu legea marţială

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol se confruntă sâmbătă cu un al doilea vot de destituire pentru încercarea sa de a impune legea marţială, o măsură care a şocat ţara, i-a divizat partidul şi i-a periclitat preşedinţia la jumătatea mandatului, scrie Reuters.

Bank of America şi Goldman Sachs vor dona sume de bani comitetului inaugural al lui Trump

Bank of America, al doilea cel mai mare creditor american, şi banca de investiţii Goldman Sachs intenţionează să contribuie la comitetele inaugurale ale preşedintelui ales Donald Trump, dar nu au decis încă suma, au declarat vineri purtătorii de cuvânt ai fiecărei bănci, potrivit Re...

Războiul din Ucraina, ziua 1025. Macron va propune trupe de menţinere a păcii în Ucraina la viitorul summit al UE / Emisarul lui Trump pentru Ucraina prevede rezolvarea războiului în câteva luni / Drone ucrainene lovesc o zonă de depozitare a combustibilului din centrul Rusiei

S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.